Romania is my country

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Tocmai am venit si noi cu impresii proaspete din Romania. Cam asa a fost: dupa ce am trecut de vama am vrut sa ne cumparam rovigneta. In ghereta respectiva dormea o "doamna" care a fost vadit deranjata ca am indraznit sa-i intrerupem somnul de frumusete (asta la ora 17). ne-a strigat: " Nu vezi bai ca dorm, cara-te ca merge si fara..." Ok, plecam, oricum nu aveam chef de cearta si ajungem la Timisoara fara alte incidente. Ca de obicei liftul nu merge, noroc ca locuim "doar" la etajul 4, deci ne caram cu o tona de bagaje de vreo 3 ori in sus si in jos.... In apartament sint 30 de grade, caloriferele duduie si nu se pot da mai incet ca sint din acelea vechi, fara termostat. Deci deschidem geamurile ca abia putem respira. Dimineata ne trezim si mergem in parc sa ne intilnim cu o prietena si fetita ei. Parcul ok la prima vedere, tobogane, leagane, inca niste chestii de escaladat, care nu se pot folosi pentru ca ori sint rupte, ori murdare. Deci ne limitam la adunat frunze uscate si "contemplam" cum o tiganca (pardon rroama?!) vine cu o galeata plina de gunoi si depune continutul aproape de groapa cu nisip. Chiar ma pregateam sa ma iau de ea, dar mi-a luat-o un domn inainte, care in afara de injuraturile de rigoare nu a rezolvat nimic. Pe urma mergem sa cumparam ceva de mincare, opresc la semafor, usa din dreapta se deschide si un individ dubios ma usureaza de geanta aflata pe scaunul din dreapta. Noroc ca nu sint pasapoartele inauntru, "doar" vreo 300 mii, 200 euro, permisul de conducere si talonul masinii.... Urmatoarele 3 ore le-am petrecut la politie dind declaratii...
Astea au fost primele doua zile in Romania, aventura nu se opreste aici, ci doar am obosit sa tot scriu....
Ma intreb in cit timp mi s-ar fi intimplat toate astea aici, sau daca mi s-ar fi intimplat vreodata asa ceva. E trist, e tara mea, dar de fiecare data cind ma duc acolo mi-e tot mai greata.
Nu spun ca aici totul e roz (nu e niciunde), dar e de un milion de ori mai bine.
Faza cea mai tare: la plecare al meu sot si-a spalat masina la OMV. Habar nu am cu ce i-au dat aia pe parbriz ca a plouat tot drumul si cind stergeau, stergatoarele lasau o urma uleioasa, de nu a vazut al meu nimic pina la Viena.
Si inchei cu un citat care mi-a ramas la inima: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Diferentele dintre celelalte state civilizate ale UE si Romania sunt ca de la cer la pamant! Parerea mea este ca, pentru ca Romania sa poata sa ajunga la acelasi nivel, o parte a romanilor ar trebui sa moara si sa se mai nasca odata! Urate cuvinte, dar cred ca adevarul este ca nu vom reusi niciodata sa putem schimba ceva si trai in Romania la fel ca afara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Pai daca iti este tara spune si ceva bun despre ea, saraca tara...hulita si injurata de toata lumea! Ce conteaza ca pana sa ajungi la "nemultumirea" ta, multi romani din Romania aia jegoasa si nenorocita te-au ajutat, mamica fiind.

Pana la urma ce vrei sa transmiti? Ca uite, Romania este "my country" si ce oribil este...! Stii, nu este obligatoriu sa traiesti in Romania!

Nu o lua personal insa este absolut fara noima ce se scrie aici...aici nici macar nu exista vreun angajat la metrou, fiecare se descurca cum poate cu carut, bicicleta, bagaje etc.

imi vei spune, 101% : ce stii tu, nici nu traiesti aici?

si faza cu vai ce saraca este Romania! Cei care ati plecat spre lumi perfecte unde cainii umbla cu covrigi in coada, lasa-ti pe bietii romani si saraca Romanie sa-si vada de "viata ei"!

Este asa trist ca multi dintre semenii nostri nu stiu sa aprecieze nimic din sufletul, spiritul si valorile noastre.

ma opresc aici cu speranta ca macar un mic procent din oamenii care traiesc in Romania pot avea puterea macar sa nu o denigreze in orice clipa a existentei lor!

Va doresc multa putere si sanatate maxima!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Revin...cum adica o parte din romani ar tb sa moara si sa se mai nasca o data?

Doamne, Dumnezeule tu constientizezi ce scrii?

Astept reactii de la romanii care traiesc in tara, eu incerc sa fiu f rezervata, ca na, nu traiesc acolo! Desi nu are nici cea mai mica importanta!

Daca as lua personal ce ai spus as crede ca ai spus ca familia mea sau a altor romani ar tb sa moara....

Rectifica ce ai scris ori cere-ti scuze! Este innaceptabil si lipsit de sens ce ai scris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Ne ducem si noi in romania , aveam nevoie la o banca si ne asezam la coada ,dar asa la o distantza de juma de metru de cel din fatza na era cald si obinuiti de aici nu te bagi in sufletul omului.Vine o babutza se baga in fatza , la care consoarta mea frustrat o bate pe umar si ii zice frumushelsincer frumushel "Mamaie , noi de ce crezi ca stam aici ?Doamne cand se intoarce baba si incepe sa tipe la al meu
si sa ne faca tot ea pe noi cu ou si cu otet , am renuntat si la tranzactia de la banca am plecat mancand pamintul. numai suntem obisnuiti cu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu se stie in Ro ce inseamna respectarea intimitatii la o coada la banca, farmacie.. Stau calare unii pe altii.
Din Otopeni incepe marea aventura (aeroportul din L.A. este urias si toti stau in linie la rand, in Otopeni se sta buluc)...
Uneori sufletul mi se rupeeee...in ce conditii traiesc romanii si li se pare normal, asa mi se parea si mie pana nu demult.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Nu se stie in Ro ce inseamna respectarea intimitatii la o coada la banca, farmacie.. Stau calare unii pe altii.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

uite ca se stie! si aici sunt oameni civilizati nu numai maimute!

Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Laura-andreea - asa cum ai observat si tu, pana sa ajung la "nemultumirea" mea, am zis ca am fost ajutata de cativa oameni amabili. Nemultumirea mea nu este legata neaparat de faptul ca oamenii nu se ajuta intre ei - poate au si ei probleme de sanatate si nu pot ridica greutati, poate nu sunt platiti pentru asta si nu fac ceva ce nu e pe fisa lor de post. Nemultumirea mea vine de la faptul ca mijloacele de transport nu sunt adaptate pentru cei cu nevoi speciale - carut, scaun cu rotile, etc. Nemultumirea mea vine de la faptul ca soferii au impresia ca toata tara le aprtine - ei au dreptul sa mearga pe sosea, dar au aceleasi drepturi si pe trotuar, unde te mai si claxoneaza si Doamne fereste sa le zici ceva. Stiu, ai dreptate, nu e obligatoriu sa traiesc in Romania. Poate ca si tu de aia ai plecat, ca te-ai saturat de "realitatea" romaneasca. E doar o parere.

Vdrag - degeaba se mai nasc o data, daca nu schimba nimic in mentalitate. Atata timp cat vom accepta vorba "merge si asa", nu se va schimba nimic. Si cred ca e datoria noastra sa ne schimbam si sa ne educam corect si copiii. SI asa, poate vom avea o sansa sa traim si noi - sau macar ei - intr-o tara civilizata. "Tara" pana la urma e formata din oamenii care traiesc acolo.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Problema este ca multi oameni au uitat sa mai fie oameni, nu misca un deget decat daca le iese vreun ban, respecta "regulile" care ii avantajeaza pe ei si le incalca pe cele care le aduc profit, nu se implica sincer pentru nimeni, nu stiu cum sa mai smechereasca si sa mai fure de la altii, sunt de un egoism feroce, dar in acelasi timp se considera oameni buni si de calitate si nu accepta nici cea mai mica critica. Sunt ingalati, nesimtiti, fixati doar pe propria persoana, ignoranti, avand orgoliul prostului, nu ii preocupa decat cum sa faca rost de si mai multi bani cu care sa-si cumpere obiecte cu care sa aiba iluzia ca isi obtin fericirea, stau si belesc ochii la telenovele toata ziua, beau si fumeaza si isi amortesc simturile ca sa nu realizeze ca traiesc ca niste zombie teleghidati de piata de consum, barfesc si invidiaza pe altii care au mai multe calitati si care ii confrunta cu propria lor nimicnicie, sunt de o superficialitate extrema, sunt nationalisti si rasisti sub masca patriotismului, sunt de o rautate gratuita uneori, sunt lingai cu cei de sus si jigodii cu cei de jos, nu au coloana vertebrala, NU AU SUFLET.

Felicia 6+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Laura-Andreea - nu stiu daca noi, aici, "denigram" Romania. Ci ne spunem of-ul.. Eu stiu? Poate ne aude cineva??? Sunt mai multe cai de a te face auzit - eu apelez la politie, la primarie, la presa, poate chiar si la forum, nu?
Daca noi am fi asa de multumiti si daca am lauda asa de grozav cum te astepti tu Romania si traiul de aici, oamenii si mentalitatile, n-am fi decat aceia de care Corinei i se rupe sufletul, mirandu-se - "cum pot nene sa fie astia multumiti?"
Ca nu ne obliga nimeni sa traim aici??? Nimic mai adevarat. Dar ce facem? Ne caram toti si stingem lumina? Unii poate ar pleca, dar le e greu sa lase in urma frati, surori, parinti bolnavi, eu stiu??? Altora poate le lipsesc altele - eu stiu? Ca sa pleci in canada, de exemplu, iti trebuie niste diplome, un dosar, niste bani, nu??? In Europa??? Cine se mai duce in Europa? Stim toti ce se intampla in Europa zilele astea... In Australia, in Noua Zeelanda? E mai greu sa ajungi acolo decat este sa ajungi in Canada. In general conditiile de emigrare s-au complicat (cam de anul tecut) fata de acum 5-7-10 ani. Singura exceptie este Europa, unde pleci cu buletinul si de unde te poti intoarce cu politia dupa tine. Nu spun ca asta este o regula.
Si mai spun un lucru care imi va ridica probabil o jumatate de forum in cap - daca ati plecat pe alte meleaguri, v-as ruga sa va amintiti din cand in cand DE UNDE ati plecat. Din pacate, majoritatea uitati foarte repede. Nu ne mai subliniati asa de des ca acolo nu umbla caini cu covrigi in coada. Nici voi, cand ati plecat, nu ati plecat pentru covrigii din coada cainilor! De ce credeti ca noi, daca am pleca, am pleca pentru covrigi??? de ce credeti ca ne-am astepta sa ii gasim?? De ce credeti ca daca nu plecam, ramanem pentru a nu face nimic altceva decat a ne plange si a "denigra" tara asta? De ce credeti ca, daca ne plangem, nu facem nimic pentru a schimba lucrurile?
Poate suntem noi mai naivi cand ne asteptam ca o mama sa fie ajutata de cineva pe strada? Poate la voi nu sunt angajati la metrou care sa te ajute, dar cu siguranta aveti rampe si spatii largi.
Si mai bine ma opresc, dar tot ma intreb - in astfel de subiecte, de ce se separa repede lucrurile intre "la voi" si "la noi"??? Oare bunul simt nu este ceva universal valabil?

Mergi la inceput