Romania is my country

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magh spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Elyanne, si eu am gemeni de 2,5 ani. Mi-as fi dorit foarte mult sa vin cu ei in tara dar n-am reusit deloc din motivele spuse de tine - nu te poti descurca sa iesi din casa cu ei.
Aici ii duc singura la gradinita cu metroul (inca trebuie sa schimbam tronsonul) dar sunt lifturi, rampe, locuri special amenajate iar lumea face loc parintilor cu carucior si nu numai.
In tara mea nici n-as avea pe unde sa merg pe trotuar.

Alessia, m-ai facut sa rad. Si eu am avut asemenea complexe in spital pana m-a prins cum stau lucrurile. Inainte sa nasc, dr. meu (profesor univ. si sef de maternitate) mi-a trmis o sora sa-mi spuna "dr. profesor se scuza, dar nu are loc decat intr-o rezerva cu 2 paturi" - eu eram oricum multumita. A doua zi m-a mutat intr-o rezerva cu 1 pat si, cand a venit la vizita, i-am multumit. Rapsunsul lui "imi pare rau ca nu are balcon, dar era singura modalitate sa stati singura in rezerva". Cred ca am facut ochii cat cepele de mirare.

Maria

Sa inteleg ca ti-ai facut asigurari suplimentare?

Sofia mami de Lukas (9 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Magh, nu am avut asigurare suplimentara, dar avand gemeni, era aproape imposibil sa stam intr-un salon si, in afara de asta, intamplarea a facut sa fie libera o rezerva cu 1 pat pt. ca daca venea cineva cu asigurare privata, avea prioritate.
In orice caz, serviciile au fost ireprosabile, desi am nascut intr-un spital "de stat".

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Lasa ca nici cu unele moase si asistente din spitalele austriece nu mi-e rusine.

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Din nefericire Romania este o tara foarte saraca, uneori cu valori deformate tocmai din lipsa de educatie - mai ales civica (parfum inaintea sapunului, toale si masini prea scumpe inaintea strangerii gunoiului de afara, deratizarilor de la blocuri sau a construirii autrostrazilor). Toate imbunatatirile si augmentarea calitatii vietii - vor veni, dar cer timp, bani si perseverenta.

Campanii pro transport in comun, taxe augmentate pt. dezvoltarea infrastructurilor rutiere, taxe pt. traversarea anumitor strazi, amenzi pt reciclaje, gunoi aruncat aiurea, frecventa mai mare de curatare a pubelelor de pe strazi, etc, cam asta e ce imi vine acum in minte.

Les psychiatres, c'est trčs efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Ira, oare de cat timp este nevoie ? Au trecut deja 18 ani de la Revolutie. Tarile din fostul bloc comunist ne-au luat-o cu mult inainte (ex. Ungaria, cehia, Slovenia, Croatia etc).

Unele lucruri nu tin numai de bani, ci si de bun-simt, omenie, spirit gospodaresc. Chiar ieri citeam in Adevarul ca, pt. anul scolar care abia a inceput, au fost alocate cele mai mari fonduri din ultimii 20 de ani si totusi scolile sunt in paragina. Sau ca Romania nu a folosit miliardele de euro primite de la UE anul trecut. Cum e posibil, cand spitalele au nevoie de atatea lucruri ??

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

mariamunteanu-aceste tari pe care le-ai enumerat tu au fost tot timpul ėnaintea noastra.Parerea mea e ca la noi nu prea se vrea sa se faca mare lucru pt. alti si ca fiecare se gėndeste la el.Sėntem invidiosi ,prepotenti si plini de noi si asta pleaca de sus si chiar lipsiti de ...modestie.Si odata "prins" un post ėntr-o institutie publica multi se cred mari si tari si nu vor sa ėnteleaga ca si acolo e bine sa-si faca datoria ca si cėnd ar lucra la un privat.Si asta nu e bine deloc.
Am fost odata la casa pensiilor unde trebuia sa complectez un formular pt. a plati taxe la stat (asta fara sa-mi impuna nimeni)unde era una care avea 100kg.si care avea un compiuter pe cere nu-l folosea.Atunci cėnd a trebuit sa-i cer parerea unde nu stiam cum sa completez, atėt eu cėt si alte persoane ,aceasta raspundea atėt de urėt ėncėt la un moment dat un baiat a zis "daca m-ar ėnjura si scuipa toata lumea ėn fata nu m-as supara sa am un servici ca tine"
Credeti ca a afectat-o prea mult ce i-a zis baiatul?

http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nu, nu, egoism si caracteristici negative ale naturii umane is peste tot, nu numai in Ro. Problema e ca in acel colt de lume totul pleaca de la saracie, politicieni mediocri si legi coruptibile si o calitate execrabila a mass-mediei. Nu am vazut nicaieri in lumea asta televiziune indecenta si mai de proasta calitate ca in ro. Valorile promovate la TV si in viata de zi cu zi sunt absolut pe dos, omul de rand percepe de exemplu ca a avea telefon mobil e mult mai important decat a avea 3 mese regulate cu toate grupele de alimente si vitaminele - asigurate - pe zi, ca a avea toale de firma e mult mai important decat a avea dintii sanatosi sau controlul la medic facut, ca a avea silicoane este esential comparativ cu a lua lectii de muzica, a citi o carte sau a merge la un film bun. Toate aceste mutatii la nivelul genezei romanilor apar din cauza saraciei si a sistemului quasi-retard din fruntea tarii, politicieni incompetenti si corupti.

Les psychiatres, c'est trčs efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Daca saracia e atat de mare, cum va explicati apetitul spre cheltuieli al romanilor ? Hypermarketuri deschise 24h/zi si oameni care cumpara la 1 noaptea ... Masinile cele mai noi si scumpe pe care nu le-am vazut in Viena.

O cunostinta din Ro care a stat la noi cateva luni, mi-a spus ca abia acum isi da seama ca aici in Austria oamenii nu cumpara asa de mult ca in Romania. Sunt atenti si chibzuiti, nu-si permit sa arunce banii.

Nu cred ca altii au dus-o mai bine decat noi, Germania si Austria au suferit mult dupa razboi, au fost foarte saraci - paine pe cartele si haine tot asa. Sau tarile din fosta Iugoslavie, Polonia etc - si ei au avut comunism.

Ar fi multe de spus. Parca acum 4 ani cand am plecat nu era asa, eram convinsi ca vom reveni in tara. Dar acum nu-mi vine sa cred. Pe de o parte se ridica apartamente de sute de mii de euro care se vand in cateva zile, pe de alta parte spitalele si scolile sunt jalnice, nu avem autostrazi ... dar suntem plini de posturi TV si alte lucruri inutile.

Am o buna prietena in Ro, plina de bani care m-a rugat sa-i trimit de aici sosete pt. copil de 4 ani si pijama intreaga ca nu gaseste in Bucuresti. Imi zice "am gasit blugi Gianfranco Ferre si mobil pt sugari, dar nu gasesc sosete si papuci caldurosi pt. copil".

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maria , in Romania exista o o discrepanta intre bogati si saraci.
In alte tari nu e asa.
In plus , pe mine nu ma intereseaza ca vecinul meu are BMW seria 6 si un Porsche 911 pt. weekend , daca spitalele nu au fonduri , medicamente nu sunt , drumurile sunt carpite , samd.
Nu cred ca se vorbeste despre saracia sau bogatia unui om de rand , ca nu astea conteaza , conteaza ce face statul cu banii, nu ce-mi cumpar eu .
Ca asa saltate sunt preturile incat am ajuns sa cred ca Mango e un magazin ieftin.
Nu poti sa dai verdicte vis-a-vis de latura financiara avand ca argument "hipermarket deschis non stop" , ca bani de mancare au pana si cei care traiesc in Canada din ajutorul de stat , si au mult mai multi decat aici.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Apetitul de a cheltui al romėnilor eu o consider de prost gust ,bunastarea pt. multe familii e perceputa ėn a cheltui mult pe mėncare,de multe ori aiurea si f.mult pe bauturi alcolice si nu numai care din cėte se stie fac rau pt. sanatate.Nu am cunoscut nici o familie care sa calculeze cėt cėstiga si cėt cheltuie pe o luna sau un an.Am vazut multi barbati care la 40 ani se mėndresc cu burtile lor si destul de putini care fac sport si care se preocupa de sanatatea lor si atunci cėnd ėntrebi cėnd ti-ai facut ultima oara analizele ėti raspund ca nu au nevoie pt.ca nu au nimic.Am remarcat si faptul ca la noi atunci cėnd ai bani e la moda sa-ti dai aere sa te stie toata lumea contrariu de ceea ce am vazut aici.

http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Marumiha, romanii mai sunt si altii decat aceia pe care i-ai cunoscut tu, depinde si de mediul pe care il frecventezi,dar asta-i alta discutie. Si eu cumpar mult din supermarket de ex ca ma duc o data pe luna, n-am timp de plimbari (desi as vrea cateodata).
Spitalele, scolile, autostrazile se construiesc din banii de la buget, aia este problema. Ce-si cumpara oamenii cu banii personali este alta poveste, n-are legatura cu "statul". Cartierele de case, mall-urile se construiesc cu bani privati. Banii de la buget sunt putini, prost directionati, folositi in alte scopuri de catre politicieni in goana lor dupa bani, alegatori. Se iau masuri populiste de genul maririi pensiilor, marirea indemnizatiilor, alocatiilor, ajutoarelor sociale fara sustinere financiara din pacate. Populatia activa, platitoare de taxe la buget este putina, multi sunt la munca in strainatate, altii nu-si declara venitul real, altii asteapta para malaiata (din pacate sunt muuuulti). Romanii vor case, scoli gratuite, spitale gratuite fara insa a-si face mustrari de constiinta de faptul ca de ex n-au declarat venitul real (eventual au aplicat si pt ajutorul de incalzire). Nu se gandeste pe termen lung, romanii vor repede sa castige bani si apoi sa stea - adica se duc in Italia 5 ani, isi construiesc casa si apoi traiesc din ajutoare. Guvernul la fel, nu incurajeaza firmele mici si mijlocii sa se dezvolte, sunt inghitite de birocratie, fiscalitate, desi ele ar putea crea locuri de munca.
Cati din cei care trimit periodic bani in tara declara ceea ce trimit si astfel platesc impozit? Probabil ca fff putini. In zona Moldovei sunt multi care muncesc in strainatate, cei de acasa primesc bani, dar nu contriobvuie cu nimic, nu ridica un deget, n-au nicio obligatie decat sa ceara. Ei vor cumpara probabil telefoane ultimul racnet sa sparga gura targului, primesc ajutoare ca n-au venit declarat in Romania, vor gratuitate si decenta la spital, sfideaza legea...

Mergi la inceput