Durerea anonima a unor copii
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
Excelenta initiativa, Mirela!
Eu cred ca ar trebui demarata cat mai repede!
anca_vlad spune:
o sa fiu putin off topic dar cu referire tocamai la nepasarea conducatorulor nostri alesii vis-a-vis de problemele spinoase ale celor care i-au ales!
duminica seara sau sambata am urmarit de TVR1 un interviu al Virginiei Voda cu ambasadorul danez in tara noastra, printre multele probleme discutate in acel interviu mi-a placut ff mult ceea ce a spus de demnitarii danezi, merg la serviciu, guvern, parlament, cu BICICLETA fara garzi de corp, fara sofer.......la noi e ca naiba dam bani din banii nostri pt garda de corp, sofer,usier, lustruitor de pantosi de "bete pt spalat in urechi" etc. In drumul spre serviciu meu e o institutie a statului nu stiu ce rang avea acel"demintar", dar soferul i-a deschis usa masinii i-a luat geanta i-a deschis usa institutiei, mie mi s-a facut rau, iar el "demnitarul" vorbea la telefon......evident de serviciu.
In tara asta asa se cheltuie bani multi si aiurea.
cat despre biserica mai bine NU. e interesata de ea si atat de bunastarea ei si atat. degeaba spune sa iubesti aproapele ca pe tine insuti ca asa ceva nu se intampla in cadrul ei........nu!
daca acest moto ar devenii politica de stat va spun eu ca nu ar mai exista atat nepasare, carcoteala la adresa celor care o fac fie ca sunt sau nu persoane publice, eu cred ca in cazul copilor bolnavi de cancer ar trebui sa existe o solidaritate si sa se faca TOTUL pentru a le alina suferinta pt a incerca TOTUL in ai ajuta sa se vindece!
pentru
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
ruxandra_sb spune:
Suntem alaturi.
Mirela, .
P.S. Cu .. biserica aveti perfecta dreptate. Biserica ortodoxa romana nu face mai nimic; ei se ingrijesc pasamite de suflet.. corpu poa sa si crape... Decat tranteste biserici peste biserici.. si acu mai primesc si bani de la stat (adica banii nostri!) pt .. catedrala mantuirii blablabla. De ce nu se duc acesti bani la copiii bolnavi???
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
sirimie spune:
Am auzit ieri pe seful sectiei de oncologie de la Budimex spunind ca cifrele sint exagerate. Si ca daca ar fi adevarate atunci numarul de copii cu cancer in Romania ar fi mai mare ca in SUA. Mai spunea ca nu este adevarat ca numarul a crescut brusc in ultimii ani.
Eu il cred ca nu sint 10 mii de copii bolnavi de cancer in Romania. Dupa parerea lui, cancerul apare rar la copii, citeva sute de cazuri la un milion de copii. Spunea ca este ingrijorator ca sint din ce in ce mai multe cazuri de cancer la bebelusi. Cauzele ar fi predispozitia genetica, radiatii (unde sint), si pe ultimele locuri alimentatia si poluarea. Zicea si ca nu exista o legatura directa intre stilul de viata al mamei si cancer la copil.
Cred in continuare ca acei multi copii bolnavi de cancer au nevoie de ajutor pentru tratamentul scump, si de jucarii pentru a se bucura. O campanie DC de stringere de bani (cu iconite etc) ar fi o initiativa foarte buna, iar banii care se string sa fie dati direct sectiilor de oncologie din spitalele de copii din Romania.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
ligeea spune:
Sunt de acord cu tine , intrebarea e ce si cum facem ?
Nu prea e bine sa dam bani unei sectii de onbcologie , mai bine in functie de suma care se strange vedem ce se poate face cu ea -daca e mai mica dotam sala de joaca cu un TV , un CD player , jucarii , etc daca va fi mai mare poate reusim sa cumparam ceva care sa ajute la tratarea bolii -aparat etc .
In fine asta vor hotara cei mai ,,destepti important e sa strangem ceva ...
Adrianaa spune:
quote:
Originally posted by uta_ciun
poate se poate face inca o campanie DC, si sa incepem sa donam...cred ca acest subiect, in cazul in care se hotaraste demararea stringerilor de fonduri, ar trebuie facut cumva permanent la "umanitare", iar donatiile sa se poata face pe o perioada mai indelungata de timp, stiu eu 6 luni-1 an
`Mi se pare o idee foarte buna!
Felicitari Mirela pentru aceasta initiativa.
istorioare cu talc (pentru copii)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Elle_seb spune:
Este o initiativa laudabila. Felicitari pentru demers.
Acesti copii bolnavi de cancer merita toate eforturile noastre pentru a li se oferi speranta. Nici un copil nu merita o asa cruce pe umeri, fie ca este vorba despre Teorora, Marian sau alti copii. Este o boala care poate fi invinsa in proportii mari, insa pentru asta este nevoie in primul rand de bani. Multi bani. Si oameni implicati.
Sa dea Dumnezeu sa se concretizeze proiectul acesta. Puteti conta si pe mine.
Parerea mea este ca mai intai trebuie conceputa campania cu toate datele necesare (statistici, puncte slabe ale sistemului sanitar identificate foarte clar cu ajuorul reprezentantilor Ministerului Sanatatii si a personalului medical - nevoile primare: alimentatie corespunzatoare, medicamente eficiente, aparatura de ultima generatie, si tot ce ar mai fi nevoie) si neaparat mediatizare intensa.
Acum este poate momentul ca Biserca Ortodoxa sa se implice si ea intr-un proiect concret, nu numai construirea de biserici. Poate ar fi bine sa se mearga cu acest proiect si la reprezentantii Bisericii Ortodoxe. Si ei la randul lor ar trebui sa se implice concret. Cutiile plantate la fiecare intrare in biserica ar trebui sa colecteze fonduri pentru acesti copii care au nevoie de ajutorul comunitatii. Eu inca sper in oameni si in puterea lor.
Eu o vad ca pe o campanie intinsa pe o perioada mare de timp si sutinuta permanent. Iar pentru asta iar ne intoarcem la bani si la umanitate. Va fi greu, chiar foarte greu, dar odata inceputa si facute lucrurile corect de la bun inceput, cred ca ar avea sorti de izbanda. Cred ca Mirela ar trebui sa infiinteze acea fundatie, asta daca nu a facut-o pana acum.
Ma ofer volunar pentru orice este nevoie si sta in puterea mea sa fac.
Elle
monixy spune:
exact ,o fundatie , cu tot cu ce implica , este cea mai buna solutie practica .
ma ofer si eu voluntar pt orice activitate ce tine de aceasta.
aidaciolac spune:
Ma bag si eu in speranta ca pot ajuta ... din experienta.
Ideea cutiilor este foarte buna si se pot strange fonduri asa.
Cutiile puse la bierici ar fi o solutie , dar si in mall-uri , magazine mari , supermarketuri si chiar restaurante si sali de fitness ...
Pentru toate astea trebuie facut un dosar cu tot ce trebuie (Elle_seb a spus bine).
Eu am avut mari deceptii cu fundatiile (nu toate adevarat)... si nu vreau sa dau amanunte ca sa nu jignesc pe cineva.
Ideea este buna si este nevoie in cazul asta si de persoane care se pot deplasa pentru punerea in practica.
Mult succes!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune