Piticodromul Festiv de Sept-Oct 2005 (191)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, succes maine,sa iasa bine! Sa fie sanatoasa, desteapta, norocoasa, sa va aduca bucurii multe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

La multi ani,Nuka!Sa fii sanatoasa si voioasa mereu!
Sofia,sa-ti traiasca minunea!Mai hai pe la noi din cand in cand.Distractie frumoasa!

Ioana,sa iasa totul asa cum va doriti!

La noi se pare ca nu-i varicela ci oarece bronsito-laringita,cred.Astept dupa-masa medicul sa vedem ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salut si multumesc frumos! Ma duc sa-mi fac unghiile si sa-mi cumpar ceva sa ma incapa. Astia in mall au haine doar pentru slabaturi (de ex. la kenvelo xl-ul e 42; pai si eu cu 48 ce fac?)

Antonia, meme lucreaza, o ajuta bunicii cu copiii.
Deea, ai grija de tine; mai ia CM.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

In primul rand "La multi ani" tuturor sarbatoritilor care s-au aniversat de cand nu am mai fost eu pe aici. Multumim si noi de urari, pe care stiu ca le-am primit dar eu ca o nesimtita nu am raspuns.
Noi acum mergem la gradinita, pentru ca vreau sa merg si eu totusi la servici. Dar gradinita am inceput-o cu absenta, din motive de raceala. Tuseste si muceste de vreo saptamana. Am dus-o ieri totusi ca am avut niste treburi de rezolvat si am luat-o la pranz cu oareshce tambalau, ca ea nu vrea sa plece acasa. Am mai fost o zi la alta gradinita dar nu ma angajez sa o duc pana acolo in fiecare zi, tinand cont ca dimineata am facut o ora jumate pana acolo iar la intoarcere doua . Asta la care am inscris-o intr-un final e mai aproape de casa si am ajuns in 20 minute ieri. Ea e foarte incantata, ii place, nu plange decat la plecare. Si a mancat tot ceea ce acasa nu se intampla decat rar. Nu mai am copil mancacios ca pe vremuri... Am sa o duc in continuare, poate invata si ea sa vorbeasca mai multe. Cand vad ce copii vorbareti aveti voi...ea vorbeste pe limba ei, spune si ea vreo 20-25 cuvinte pe care le inteleg mai mult eu. Cine nu o cunoaste nu intelege mai nimic. Cand o intreb cum o cheama zice "Nina", atat poate din Catalina. Majoritatea sunt cu "t": tanti, tati, tita (suzeta), tuta (papusa), Tuti (Victor, frate-sau), pampane (pantaloni) etc, de-astea. Mai imi spunea educatoarea ca deja fac repetitii pentru serbarea de Craciun. Ce sa faca ea la serbare? ca nici de vorbit nu vorbeste mare lucru dar sa mai spuna si poezii...poate sa danseze ca la asta e maestra. Gata, m-am intins prea mult cu aventuri de-ale noastre. Deocamdata suntem bine, mai vedem cum e cu gradinita mai departe. Va pup pe toate si pe bebelici.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

salutare!

La multi ani Nuka !!! Sa cresti mare si sa ai o viata perfecta!

Karmenutza nu te-am vazut de ani pe aici . Super fain ca ii place Catalinei la gradi! sa se faca repede bine.

Bianca imi pare rau ca ai fost nevoita sa-l retragi pe Milan.

Ioana petrecere frumoasa maine!

Eu is cu corabiile scufundate... Ma lasa balta bona . Ea mereu a zis ca vrea carte de munca si eu n-am gasit rezolvare... asa ca inevitabilul s-a produs.
Dupa ce citesc pe la voi de gradinite ma cam apuca groza.
De alta bona iar ma apuca groaza... nu stiu cum va reactiona Vladut ca el o iubeste mult pe "tushi". In fine... cumva trebuie sa fie...

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Buna fetelor!
Ia sa intru si eu sa mai scriu cate ceva ca acus se face saptamana de cand n-am mai intrat pe aici.Da de citit tot v-am citit.
Vad ca discutati despre gradinite.Sa va zic cate ceva din programa la gradinita pt grupa mica, poate vreti sa stiti si sa faceti cu copii acasa.
Alexia e inscrisa in grupa mica la gradi si vad ca trimestrul asta au avut ca tema toamna.Au avut poezioare cu toamna, cantecele, au modelat legume(am vazut la panou gogosarul facut de Alexia-cu ajutor cei drept), au facut umbrelute pe care le-au pictat, au colorat legume decupate din hartie.Intr-o zi au avut ca tema crizantema, au invatat o poezie despre crizantema si au si colorat.
La activitati matematice au avut ca tema spatialitatea(au invatat notiunile de sus-jos, dreapta-stanga),cifrele, forme geometrice-zilele trecute au facut cercul.
La engleza au invatat sa numere pana la 10, cateva culori.
La franceza au facut 2 cantecele, au invatat sa numere- mai mult nu stiu.
Au mai invatat cateva cantecele pe care Alexia le tot repeta.
Nu sunt chiar toate activitatile facute de ei, uneori nu intrebam ca uitam.
Mie nu-mi spun mereu ce fac dar au un panou unde afiseaza tot ce au muncit copii la grupa.Cand nu vad ceva afisat intreb, deja s-au obisnuit ca le tot intreb ce au facut la grupa, li se parea probabil ciudat caci majoritatea parintilor intreaba ce au mancat copiii.
Acum sa nu intelegeti ca tot ce au facut la gradinita Alexia a invatat.Nu stie ea sa spuna mare lucru dar a facut progrese.
Zilele trecute imi spunea educatoarea ca Alexia a observat ca o fetita a plecat de la masa si s-a dus sa-i spuna"Maia nu mai e".
Alexia e inscrisa la gradi din 15 august, dar activitatea propriu zisa a inceput-o pe 1 septembrie, pana atunci au avut program de vacanta numai cu joaca.
Nu stiu daca va ajuta cu ceva bilantul activitatilor educative in primele 2 luni de gradi(moama ce pompos suna!) ale Alexiei.Eu sper ca da.
Poate reusec sa-mi fac timp sa scriu mai des dar ionca nu mi-am revenit, nu ma pot adapta si pace la noul program.
Va pup pe toate, revin da acus trec la treburi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Irina, eu tot din cauza bonelor am apelat la gradinita. Si tot la aceiasi bani, ba mai invata si ceva pe deasupra. Cu bonele mare lucru nu invata, ca nu avea ce. Ultima pe care am avut-o nici macar nu m-a anuntat ca nu mai vine. Mi-a cerut o zi libera ca sa mearga la doctor. Norocul meu ca am sunat-o eu pe la 5 dupa amiaza sa o intreb ce a rezolvat acolo. Si atunci ea mi-a zis ca nu mai vine, ca se trateaza. Daca eu nu o sunam, habar n-aveam ca ea nu mai vine a doua zi. Mi-am luat medical 2 saptamani, dupa care a trebuit sa renunt la servici. Si m-am hotarat sa stau acasa cu Catalina pana o primeste la gradinita, la 2 ani. Nu vreau sa mai am de-a face cu nici un fel de bona. Sa vina, sa stea cateva luni si apoi sa plece...incurca pe toata lumea: si pe mine, si pe copil...ea se ataseaza de bona cu care sta si apoi se trezeste ca vine alta tanti si tot asa. La gradinita macar e sigur, nu pleaca dupa cateva luni. Si daca o mut eu, o mut unde e mai bine.
P.S. Am uitat sa va spun ca ultima bona a uitat sa-mi mai aduca si cheile de la apartament si niste hainute de ale Catalinei care ramasesera la ea . Si niste bani imprumutati pentru care urma sa mai munceasca o vreme. Noi sa fim sanatosi!

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

La Multi Ani Nuka !
Mihnea sanatate multa !
Ioana maine sa va iasa toate asa cum va doriti, Sma sa fie cuminte si sa se distreze bine la petrecerea ei

Noi am avut sambata party pentru Petrut. Acolo s-a prezentat tuturor drept Tutis (indiferent in ce limba il intreb, oricum il striga altii, el tot asa zice) si as zice ca s-a distrat, ma refer la faptul ca nu vorbeste suficient sa-mi zica, in schimb ceilalti invitati au zis ca au avut fun
A trecut si Halloween-ul , am fost la 3 petreceri, plus colindat prin vecini, insa n-a vrut sa poarte costumul cu Thomas , desi ii place sa se uite la el. Asa ca a trebuit sa-i pun un tricou cu un varcolac, i-am dat galeata cu Count Dracula, eu am carat dupa mine costumul ca sa arat vecinilor ca avem costum, dar nu-l poarta. O mamica s-a oferit sa-mi imprumute un tricou pe care scria "this is my costume" , ea are 2 copii care pana la 4 ani n-au vrut sa poarte costume.Nu ma asteptam sa fie asa de cuminte, sa astepte sa sun la usi, sa primeasca bomboanele si sa plecam mai departe. Habar n-avea ce sunt, insa n-a vrut sa mi le dea mie, se juca cu ele .
A inceput scoala de 3 saptamani, se numeste Little school. Sunt 7 copii in grupa, au o educatoare si fiecare mama gazduieste lectiile pe rand, adica imi vine randul la 7 saptamani. Ideea e sa inceapa intr-un mediu familiar, tinand cont ca 5 din copii se cunosc si se joaca impreuna de 1 an, cunosc casele, jucariile, mamicile.
A... si deja l-am inscris la scoala pentru 2008-2009, ca asa fac astia, incep inscrierile din timp

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

BUna ziua la piticodrom!

Multumesc tuturor pentru incurajari in legatura cu cardul...vreau sa va si atentionez, sa aveti grija sa nu patiti si voi la fel...luni seara am fost la banca sa pun niste bani in cont...atunci mi-a fost copiat cardul...mi s-a parut un pic schimbat bancomatul, insa nu am dat importanta, gandindu-ma ca e un bancomat in banca, nu in plina strada.
De rezolvat mare lucru nu am facut...am facut plangere la politie si investigheaza...banii au fost retrasi dintr-un orasel vecin de la 4 bancomate diferite in curs de 5 minute...am recuperat momentan 300 de euro, un sfert din suma furata...speram sa recuperam si restul..
Ideea e ca am avut mare noroc cu sotul care a verificat contul intamplator...fiindca altfel retrageau mai multi bani.

wai ce m-am intins...oricum ideea este sa aveti mare grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Ioana dar astia chiar nu au haine pt oameni normali? Numai pentru slabanoage??
lasand gluma la o parte ma bucur ca ai timp sa te faci frumoasa si iti doresc petrecere frumoasa maine si o slujba frumoasa.

uf nu mai am timp sa raspund`pentru ca tocmai s a trezit Xena( ultima porecla a Noleiei care e nazdravana fara pereche!)

Mergi la inceput