DISPLASIE CERVICALA-HPV
Buna. Sint Monica,33,nu am copii dar imi doresc foarte tare.Am HPV16,am fost tratata cu vaporizare laser pt CIN 2(exo-cervical-3 leziuni) in dec 2006.In aug 2007 dupa biopsie exo-cervicala(partea externa a colului uterin) acelasi rezultat CIN 2.In sept 2007 dupa biopsie endo-cervicala(canalul colului uterin) diagnostic(5oct) CIN 3(displasie severa sau calcinoma-in-situ) sau MAI MULT.Pe 31 oct ,sapt viitoare ma internez pt conizare cu laser.Voi primi testele patologice facute pe bucata de col (diametru bazal 2cm)extrasa in 7-10 zile.Doctorul meu (oncolog) s-a referit la cancer invaziv cind a zis CIN 3 sau MAI MULT pentru ca a inceput sa-mi explice diferitele stadii de cancer invaziv cu evolutile lor milimetrice...
As vrea sa intreb daca stie cineva ...cit de precis va fi rezultatul despre cancer invaziv? si despre efectele secundare de aputare a colului uterin?
Imi doresc foarte mult bebe si defapt prima oara cind am descoperit displasia cervicala acum 2ani jumate ma dusesem la spital pt a vedea daca e totul in regula ca sa fac un bebe.
Acu sint complect disperata la gindul ca poate am cancer invaziv si nu o sa mai pot vreodata avea copii.
AJUTATI-MA VA ROG !cu orice ....de cind tot citesc pe internet si incerc sa invat tot ce pot despre asta am inceput sa imi pun intrebarea daca conizarea e o alegere buna? in ultima vreme a aparut si vaccinul HPV si ma gindesc daca nu cumva in 2-3 ani o sa se descopere alceva si o sa-mi para rau ca am facut conizare?????
Raspunsuri
XIO spune:
Din pacate daca este vorba de vreun neoplasm sau inceput de neoplasm(displazia, HPV-ul16 sunt precanceroase) se va face mai mult decat o conizatie, si anume histerectomie.
Daca la biopsie iese ceva mai serios si doctorul recomanda histerectomie eu te sfatuiesc sa o faci fara sa clipesti.
Daca suntem pesimisti si ne gandim la ce e mai rau (histerectomia) , adoptia nu ti se pare o solutie buna?
Daca nu doresti ai putea inainte de orice sa-ti recoltezi cateva ovule , le congleaza doctorul si ai putea avea bebe al tau si al sotului.
Iti spun asta pt. ca ai timp inainte de operatie sa analizezi toate posibilitatile cu doctorul tau.
sper sa fie totul bine! Multa sanatate!!!
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
momo33 spune:
multumesc mult pentru raspuns XIO .am facut operatia de conizare si am primit si rezultatul: displasie severa.sint tare bucuroasa ca nu a fost nimic mai mult, dupa ce ma vindec la 3-4 luni vreau sa incercam sa avem bebe...pupici si multa sanatate.
XIO spune:
Si ti-au spus doctorii ca e ok sa faceti bebe acum ?
Intreb ca sa stiu parerea lor.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/