BATRANII, un spin in talpa?
Raspunsuri - Pagina 5
Andries spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by Andriesquote:
Originally posted by Guestus
sa stii ca doamnele interne de obicei cer cu 2 mil lei in plus (cel putin) daca persoana asistata e barbatfara bancuri... vezi ai grija la buget
, asta angajata de mine avea 48.
Andries
asta e discriminare pe fata...pe ce motiv cer mai mult?
Si eu am intrebat (de curiozitate doar, ca eu angajam pentru o femeie), trei motive mi-au fost date, primul a fost ca barbatii sunt obisnuiti sa comande toata viata si ca e mult mai greu sa-i convingi sa coopereze (la spalat de exemplu), al doilea ca vorbesc porcosenii non stop si ca fac propuneri indecente desi abia isi mai tin lingura in mana
Andries
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Andries
Si eu am intrebat (de curiozitate doar, ca eu angajam pentru o femeie), trei motive mi-au fost date, primul a fost ca barbatii sunt obisnuiti sa comande toata viata si ca e mult mai greu sa-i convingi sa coopereze (la spalat de exemplu), al doilea ca vorbesc porcosenii non stop si ca fac propuneri indecente desi abia isi mai tin lingura in manasi al treilea (o singura tanti mi-a spus asta) ca daca e deplasabil prin casa isi cauta de baut si face abuz de alcool.
Andries
sintem oameni si mai avem si scapari. De ce la 30 ani o okay o propunere si la 75 nu
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by Andries
Si eu am intrebat (de curiozitate doar, ca eu angajam pentru o femeie), trei motive mi-au fost date, primul a fost ca barbatii sunt obisnuiti sa comande toata viata si ca e mult mai greu sa-i convingi sa coopereze (la spalat de exemplu), al doilea ca vorbesc porcosenii non stop si ca fac propuneri indecente desi abia isi mai tin lingura in manasi al treilea (o singura tanti mi-a spus asta) ca daca e deplasabil prin casa isi cauta de baut si face abuz de alcool.
Andries
sintem oameni si mai avem si scapari. De ce la 30 ani o okay o propunere si la 75 nu...A. Quinn la 70 avea copii ....
Auzi, da' tu ce-ti faci atatea probleme? Daca tot ai sa platesti 3 mil/zi "intretinerea", ai sa-ti permiti si sa platesti accepturi pentru orice fel de propuneri o sa ai, nu? Stai fara grija.
Adina + Olivia Q1.04
Andries spune:
quote:
Originally posted by Guestus
sintem oameni si mai avem si scapari. De ce la 30 ani o okay o propunere si la 75 nu...A. Quinn la 70 avea copii ....
Strabunicul sotului meu la 85 vroia sa se-nsoare si mai si gasise o vadana la el in sat
socrii mei au avut ceva de furca pana sa "destrame relatia", Dumnezeu sa-l odihneasca a murit la peste 90 de ani. Dar nu toti au asa o genetica de invidiat.Andries
escu spune:
Problema nu este de bani ci de singuratate. Chiar daca aparent banii ar fi problema, odata depasita realizezi ca singuratatea este cea care ii macina pe batrani. De-asta zic ca aici, la mentalitatea asta trebuie sa umblam din timp. Sa nu ajungem victimele singuratatii la batranete.
escu spune:
Guestus nu-ti face griji, te primim la noi in clubul de canasta. Poate mai invatam si alte jocuri de societate impreuna ![]()
Ne mutam toti in acelasi bloc de garsoniere.
bird70 spune:
In Romania, mai mult decat in alte parti exista o dependenta intre generatii. Batranii devin mai egoisti si se senilizeaza cu varsta si atunci, la fel ca si copiii mici, testeaza barierele. Din cauza dependentei dintre generatii, barierele astea sunt destul de vagi iar din pacate inducerea sentimentelor de vina si datorie sunt sporturi nationale. In Australia lucrurile sunt mult mai clare, barierele mult mai bine trasate intre generatii. In general problemele se pun cam asa: asta este ce pot face pentru tine, cu asta te pot ajuta, accepti ajutorul bine, daca nu, atunci va trebui sa te descurci singur.
danitin spune:
Eu cred ca nu putem generaliza in nici un sens... Cunosc oameni in varsta super in putere, plini de viata, activi si altii ... bonavi, acriti, cu o mare doza de rautate. Si iarasi spun, cine nu a avut ocazia sa locuiasca cu un batran, sa/l ingrijeasca, sa suporte mizeriile bolii sa nu vorbeasca de lipsa de sensibilitate a tinerilor fata de bunici. Imediat dupa ce ne-am casatorit am locuit cu bunica mea. Multa lume ma admira pentru felul in care fac fata situatiei. Mie nu mi se parea nimic iesit din comun: era a mea, o iubeam foarte mult, ne lasase sa locuim la ea acasa ... abia peste ani am constientizat prin ce am trecut atunci si am ajuns la concluzia ca desi muuult mai dificil in principiu ar fi fost bine sa stam in alta parte, chiar cu chirie... Nu vreau sa intru in amanunte legate de dusul la wc sau miyeriile cauyate de boala. Va spun doar cum decurgea micul dejun, in conditiile in care la serviciu aveam in fiecare dimineata sedinta si nu aveam voie sa intarziem. Ne sculam, eu si sotul, el punea- de exemplu - o omleta la facut. Eu ma duceam la bunica si "preluam comanda" o felie de paine prajita cu parizer la gr#259;tar si cascaval - cam asa ceva, oricum nu sandwich simplu. Faceam ce dorea si ii duceam tava la pat. Si atunci spune ... vai ce bine miroase, voi ce mancati. Omleta, te-am intrebat deja daca nu vrei ... da, dar nu am simtit pana acum ce bine miroase ... Vreau si eu. Ii cedam portia mea ... nu era buna ca se racise deja. Faceam alta. Gusta din ea si spunea ca i se taiase pofta, asa ca mai bine o paine cu miere. Duceam si asta la pat. Faza se repeta aproape zilnic, indiferent de ce-i pregateam initial ei de mancare sau ce vroiam noi ... Si cand incercam sa plec intr-un final in viteza la lucru ma striga si-mi atragea atentia sa nu las vase nespalate in chiuveta ca toata viata ei ea a tinut curat in casa.
Mamica de spiridus
Vacanta 2007-2 Mai si La casuta
Spiridusul in al treilea an
b.nica spune:
Sunt batrani care imbatranesc frumos si unii care imbatranesc urat.
Eu stiu doar ca nu am avut ragazul sa-i fac mamei viata mai frumoasa si nu am putut sa-i platesc binele pe care mi l-a facut indiferent cat m-ar fi chinuit la batranete!
b.nica spune:
Acum ca sa fim precauti;dupa exemplele postate trag urmatoarele concluzii practice:
Varianta optimista:cat nu am imbatranit trebuie sa ne asiguram ca nu ne vom platii, noi, menajera de sacrificiu,vom strange ceva avere pt. nepotii carcotasi(ce distractiv este sa-i santajam cu o mostenire tentanta!).
Varianta pesimista:daca asa am fost programati sa imbatranim urat,trebuie sa gasim oameni de bine care sa faca totul ca sa creeze conditii de caritate in care sa fie primiti si acei batrani uraciosi,razbunatori si mai ales tare singuri.