Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

In acest moment religia nu este materie obligatorie. Cel de-al doilea fiu al meu este in clasa a IX-a si nu a facut niciodata religie. Cel mare, care este in clasa a X-a a facut la inceput, dar fiindca a vrut el si dupa un an sau doi am facut si pentru el cerere si nu a mai facut religie. Anul acesta, la fiul meu care este in clasa a treia s-a spus la sedinta cu parintii ca religia ar fi obligatorie. Sotul meu a spus ca inca nu s-a votat legea si a depus cerere la directie. I s-a spus ca trebuie sa "justifice" cererea. Iar in clasa fetitei mele sunt destul de multi copii scutiti de religie. Asta fiindca profesoara de religie le-a spus mai multor copii ca fac lucruri rele (nu-mi amintesc la ce anume se referea, dar cred ca la mai multe "fapte") si se vor duce in iad!!!!! Si a mai insistat sa li se scada unor copii nota la purtare, tot pentru niste...."pacate".

Si eu am de gand sa-l "scutesc" pe al meu de religie, si asta pentru ca si asa cerintele la scoala sunt foarte mari, au destul de invatat. Si de ce sa-i bage in cap vreun tampit ideea ca merge in iad?

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

"Astazi, joi, intre orele 18.00 - 19.00, la Radio Lynx - http://www.radiolynx.ro/ veti putea asculta si urmari video
in direct, o dezbatere despre eliminarea teoriei evolutiei speciilor si a omului din programa scolilor publice din Romania."

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Eu nu am timp sa dezvolt, dar mi se pare o aberatie ce se intampla: este o aberatie sa scoti evolutionismul din programa scolara, iar o aberatie si mai mare este sa introduci religia ca proba de bac. Eu tot mai sper sa-si dea seama cei din minister, de la Adomnitei, pana la cel mai umil functionar, ca sunt niste incompetenti. Astept cu nerabdare ziua demisiei sau a demiterii.

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by Alexandra

Si daca declar in mod oficial ca am alta religie? Poate vreau sa trec la Baha'i si sa trec si copilul. Atunci ce ma vor obliga sa fac la religie?

Alexandra

Faci o cerere in care iti explici situatia si :

1)ori scoala asigura 12 ani de educatie religioasa Baha'i copilului tau daca are profesor specializat, programa si destui doritori in scoala respectiva incat sa formeze o clasa (asta in caz ca Baha'i ar fi religie recunoscuta oficial de statul roman , ceea ce oricum nu este) = EXCLUS in practica ; posibil doar izolat si pentru alte religii mari, cu numerosi practicanti in aceeasi scoala, gen catolicism, mozaicism etc.

2)aduci adeverinte semestriale care sa ateste ca copilul tau a efectuat ore de catehism in cadrul comunitatii tale religioase si cu notele obtinute de el la aceste ore (iarasi neacceptat daca nu e vorba de o religie recunoscuta de statul roman)

3) copilul face 12 ani de educatie morala, a carei curicula va fi stabilita ulterior...la un moment dat...

pozici

Si daca declar copilul ateu? Am "voie" in Romania sa fiu ateu? De la cine mai aduc adeverinta?

Mergi la inceput

Alexandra, am explicat si mai devreme : se aplica punctul 3. : copilul nu face religie ci alta materie "optionala". Asta teoretic pt. ca practic nu se intampl. De anul trecut s-a propus ca cine nu are nici o religie sa faca 12 ani de Educatie Morala, dar practic nu se intampla asta, nici nu exista inca curicula pt asa ceva.

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by papadie

quote:
Originally posted by Vichi

Ce inversunare contra religiei studiata in scoala!...
Baiatul meu a inceput clasa I anul acesta, iar la cele doua sedinte care au avut loc pana acum, ni s-a specificat clar ca oricine este de alta religie e ok, nu trebuie sa participe la aceste ore, iar situatia scolara i se incheie fara aceasta materie.
Specific, baietelul meu are prietenul musulman, sunt in aceeasi clasa si stiu bine situatia.

In alta ordine de idei, mama si tatal meu erau extrem de credinciosi, eu la scoala studiam teoria lui Darwin si credeam in toate divagatiile ei. Parintii nu m-au impiedicat o secunda sa nu o studiez, dimpotriva, iar eu acu' om mare de 40 ani, cred in Bunul Dumnezeu,
nu in reptilele Diadectes si polenizarea plantelor prin ghimpii care se prindeau de blana animalelor... Reptilele aveau blana?
Puteti sa dati cu rosii, eu sunt de cealalta parte a baricadei.

Cu drag,

Eu sunt PENTRU studiere religiei in scoli. Pentru studierea RELIGIILOR in scoli (dar cu preponderenta religia ortodoxa -in cazul copiilor ortodocsi). Si sunt PENTRU gasirea unor dascali cu har care sa predea aceasta materie. cand zic dascali cu har ma refer la har pedagogic. In cazul de fata nu pot sa nu observ ca e o masura ABERANTA!

Copiii mei fac religie la scoala de 7 - respectiv 9 ani. Amanadoi au avut profesori cu har la aceasta materie. Pot spune in cazul acesta, ca scoala m-a ajutat, a venit cu completari mari la educatia lor religioasa la care noi, parintii am pus bazele, dar doar atat pentru ca mai mult nu ne-am priceput, n-am avut o educatie religioasa in scoala, din contra. Asta nu inseamna ca nu i-am indrumat si pe aceasta cale, dar sigur am avut lacune.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Adriana, cazul tau este unul fericit. Minunat, esti foarte norocoasa!
Dar , ca buna crestina, nu poti sa nu observi si sa nu te revolti ca exista cazuri mai putin fericite, ba inca multe de o nedreptate flagranta: copii care au profesori incompetenti care fac mai mult rau (ii fac sa deteste religia desi provin din familii ortodoxe, doar prin proastele practici pedagogice - nu detaliez acum pentru ca nu e subiectul nostru) sau o gramada de copii non-ortodocsi care sunt grav discriminati si abuzati.
Prin urmare cred ca e chiar o atitudine crestineasca sa incerci sa te pui si in papucii celuilalt si nu sa-ti vezi ingust strict interesul tau.

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Sigur, ai dreptate, dar eu am vrut sa comunic si experienta noastra.
In ce priveste teoria evolutionista, chiar mi se pare necesar sa fie studiata si aceasta, cu atat mai mult, pentru a avea termeni de comparatie.

In ce priveste experienta nefericita cu profesori care nu ajung la scopul educativ propus de ei sau dorit de noi, problema este discutabila la oricare dintre materii. Si apoi, daca profesorul de religie nu este pe asteptarile parintilor, poate fi inlocuit, parintii si elevii pot comunica problemele lor mai departe.

In concluzie, mi se par necesare si obligatorii religia si Teoria evolutionista.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Acum am descoperit si eu subiectul si mi se pare incredibil...
Pe langa faptul ca religia e obligatorie in scoli, la aceasta ora le baga si o gramada de tampenii in cap cum ar fi : "La cei care se uita la Harry-Potter o sa vina diavolul, daca il iubiti pe Harry-Potter il iubiti pe diavol". Stiu de la sora mea (cls-a 3-a) care la randul ei era foarte indignata
Sunt extrem de revoltata...si ii dau dreptate lui Papadie, macar daca se fac ore de religie sa se faca intr-un fel...sa fie sustinute cu har si cu bun simt nu cu aiureli.
Efectiv mi se pare sub orice critica situatia...un copil poate ramane ori marcat de chestia asta (daca e mai slab de inger se simte vinovat, i se dezvolta o trauma, sau daca e mai "gica-contra" cu siguranta va fi taxat la nota)
In conditiile astea invatamantul de stat va avea mult de suferit...din pacate mai trebuie sa treaca ceva timp pana cand alternativele sa fie totusi mai accesibile si mai diversificate.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Bine le-a zis . E loc insa si de mai bine -au existat perioade in istorie cand cartile incriminate erau arse in pietele publice si cititorii - ce pateau cititorii ?

Mergi la inceput