Copiluti de mai-iunie 2005 (50)
Raspunsuri - Pagina 14
gusta spune:
Buna.
Tdi baga cafea ca daca o pun direct in vena e si mai super.
Gabitza aici pana la 10 saptamani nu te primeste nicaieri.
Monu vazut poze super frumoase.
Bea si ale talela fel pozele.La fel si pozele lui Adina.
Fran sanatate multa tatalui.
Elisor ai patit ca mine si acuma de tine cine are grija.
Eu am fost plecata cum imi este obiceiul ca cred ca pana la urma ma mut la mos nu alta.Si am ajuns la concluzia ca ceva are lipsa la mansarda asa ca deja se discuta posibilitatea internarii la un azil ca nu se mai poate.Singur de el nu poate avea grija iar eu chiar sa merg in fiecare zi numai pot ca sunt si eu om .Plus ca sta la 3 km distanta si sa merg in fiecare zi cu copilul dus si intors ma rupe.Mai nou o car pe Mara cu carutul ca sa ajung mai repede.In rest viata mea e roz si a inceput Mara sa vorbeasca mai mult da numai in olandeza si imi e asa draga cum ne face atenti .
Mai intru eu ca nu scapati asa usor de mine.
Marilena si Mara Augusta
gtexro spune:
Intru un pic sa va salut si sa va urez o saptamana frumoasa!
Noi ne pregatim de Halloween. Anul trecut Diana a fost www.dropshots.com/gtexro#date/2007-10-15/08:30:08" target="_blank">dovlecel iar anul asta este un www.dropshots.com/gtexro#date/2007-10-14/17:51:20" target="_blank">dracusor.
Nelia, am admirat costumele voastre inca de sambata. De fapt am vazut multe poze in week-end-ul asta.
Revin mai tarziu...
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
gabitzam spune:
Vaaai, mor dupa aia in care este dovlecel!!!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
lucas spune:
gabitzam, pune-i picaturi cu colargol, la noi au avut efect. si poti sa-i pui si o saptamina cu nu are nimic. dar sunt convisa ca dupa 2-3 zile ii trece.
azi am fredonat-o la greu, acum de la 19.00 casc ochii pe Money chanell sa vad daca baga un spot platit. ar trebui sa apara de 5 ori, pe una au sarit-o deja aia de la 19.10 ii astept la 19.30 sa vad daca apare, daca nu iar ma apuca nervul sting. si a costat o CARUTAAAA de bani.
Androix spune:
nu sunt in stare sa citesc ce ati scris dar vreau totusi sa ma plang si eu putin
Filip a dat intr-o tuse foarte nasoala, seaca si cu un sunet foarte ciudat si urit cand tuseste. Elisor, ai avut dreptate ca nu trece de la sine. Si cum nu ar fi fost suficient l-am imbracat si pe el si pe Georgia si zic hai la doctor cu ei. Doar ce am intrat in sala de asteptare si am facut stanga imprejur pentru ca nu era loc sa tragi nici macar un scuipat. Cred ca erau peste 30 de persoane, fiecare cu problema lui, va dati seama ca jumatate din ei erau bolnavi si era suficient ca macar unul sa fie si contagios. Ca de fapt si de drept prima raceala am cules-o de-acolo fix acum o luna cand a mers cu ei s-o vaccinez pe Georgia. Asa ca am mers la plafar zic sa-i iau un ceai de cimbrisor pana maine, si apoi sa reevaluez situatia si in functie de rezultat ori chem medica acasa ori vad eu ce fac. Mi-a dat tantitca aia de la plafar si un sirop cu muguri de pin, ienupar si propolis, cica pentru tuse seaca. Sper sa-l ajute.
Altceva ce sa va zic, Georgiei ii mijeste si al doilea dintisor dar zau daca nu eram deja de parere ca unul e absolut suficient, isi face treaba excelent si cu ala: ma musca cand o alaptez de-mi ies okii din cap ca la melc. Stiu ca sunt pe la noi mamici care au alaptat pana tarziu, ceva sfaturi, Nelia, Danelutza? Poate mai sunt dar nu mai tin minte, nu va suparati pe mine ca nu am retinut, ajutati-ma cu un sfat ca in momentele in care tip de durere nu vad inaintea okilor decat un mare biberoooooooon. Deja fac AMR-ul pentru perioada in care o sa ramanem doar cu masa de seara si aia de dimineata, cred ca undeva pe la sfarsitul anului, daca nu chiar mai mult.
Elinor,
uite nu credeam ca am ratiune si simtire dar am dat aseara peste ea si da chiar am avut o surpriza. Fiind un nume destul de rar pe la noi banuiesc ca romanul a fost sursa de inspiratie?
Hai ca ma duc sa citesc din urma si poate mai revin daca ma lasa Filip. BTW este pedepsit si saptamana asta nu are voie la calculator. Nu e super?
E abia luni si sper sa ma pot tine de cuvant.
Andreea
nelia spune:
Andreea, pe mine Agata nu m-a muscat niciodata (surprinzator, nu?
), dar Tudora a muscat intre 4 si 10 luni, nu chiar tot timpul, doar asa de control, sa vada cum reactionez. Sfatul pe care l-am primit eu atunci si l-am aplicat (cu un oarecare succes, zic eu) a fost sa o indepartez de la titza si sa o cert, blind dar ferm, sa ma uit in ochisorii ei si sa-i spun de fiecare data ca nu e frumos ce face, ca uite, pe mami o doare foarte tare. Si asta de fiecare data, sint mici dar inteleg mai multe decit ne imaginam noi. Spun ca a functionat la mine, pentru ca a inceput sa muste din ce in ce mai rar, la patru luni nu avea dinti, dar stringea cu gingiile cit putea de tare, de-mi ieseau ochii din cap si tot timpul. I-am tot explicat fetitei cum sta treaba si, treptat, a muscat din ce in ce mai putin. La 10 luni cind a aparut primul dintisor, m-a muscat de vreo citeva ori atit de tare, o data chiar rau de tot de-am zis ca o si pocnesc si atunci chiar am certat-o tare, i-am zis categoric ca nu-i mai dau daca mai face asa si am pus-o in patut urlind. Dupa acea muscatura a mai muscat, dar mai usor si se uita la mine sa vada ce fac. Culmea este ca mare, adica intre un an si doi ani cit am mai alaptat-o, nu m-a muscat niciodata. Agata nu musca, dar stringea titza cu mina pina tipam de durere... eu cred ca e un gest reflex, ei depun un efort sa suga si daca ceva ii frustreaza, fac si ei ce pot sau ce le vine mai bine si mai usor. Incearca sa alaptezi in liniste, numai cu ea in camera, daca poti... Cu putina muzica... Sau sa-i dai ceva in minuta pe care sa o stringa cit timp suge...
Alt sfat primit pe care eu nu am avut inima sa-l si pun in aplicare, a fost sa o trag usurel de parul de la spate cind musca (am cunoscut o mamica care isi tragea baietelul chiar bine de par cind o musca, de incepea ala sa plinga), in asa fel incit sa asocieze muscatul cu trasul de par si sa nu mai faca. Sau de degetele de la picioare, dar mai tare asa, sa simta cica...
Daca iti ramine tita in gurita ei si nu poti sa o scoti cind ea musca, sa-i apesi pe barbie in jos, chiar mai tare, pina ii deschizi gurita, in timp ce vorbesti cu ea si ii spui sa-ti dea drumul ca te doare. Trebuie sa fie foarte ferma in cearta, desi cu glas domol, sa-ti simta supararea, ca ei, micutii, ar face orice, numai pe mami sa nu o supere si sufera cind simt suparare.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
33+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
monu spune:
Androix, si ale mele au o tuse ciudat de urata. Asa ca am trecut pe Stodal si parca deja suna altfel.
, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Tdi spune:
multa sanatate la puiuti!...aveti grija cu tusea "ciudata" sa nu fie cumva laringita, recent am citit si eu despre asa ceva si m-am crucit, nu credeam sa fie periculoasa insa mi-am tras un semnal de alarma.
pe un site italian am gasit explicat foarte clar: laringita virala: tuse uscata, metalica sau "latratoare", febra moderata sau defel, raguseala, eventual dificultati de respiratie - se amelioreaza in mediu umed (in caz de criza se duce copilul in baie si se da drumul la apa calda sa se faca aburi). daca pe langa simptomele de mai sus apare si salivatie abundenta si stare de rau este vorba de o complicatie bacterica, epiglotita, e ff periculoasa si trebuie chemata urgent salvarea!
Dumnezeu sa ne fereasca puiutii de asemenea probleme!
aici am gasit pe romaneste:
http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=299&idsec=1
monu spune:
Tdi, merci pentru info. Am stat juma de ora sa citesc sa recitesc sa rememorez zgomotul tusei Antoniei (ea tuseste ce mai urat). ufa! am ajuns la concluzia ca nu se incadreaza. ea o are un pic umeda. si imi aduc aminte cu suna la Alexia cand a aut laringita acuta - parca era o toba sparta.
, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Androix spune:
Tdi, ma sperii. Sunt exact simptomele pe care le are Filip. Oricum maine ne vede doctorita, sper sa nu fie chiar asa de grav. Mai am si cursuri maine 
Nelia, sarumina. O sa incerc s-o cert daca o sa mai am cu ce, ca ori imi taie rasuflarea ori tip de durere. Sa vad cum ma descurc. Eu am o problema in continuare: laptele nu vine atat de repede cum vrea ea. Mai este si Filip care de cele mai multe ori sare in pat langa noi (cand nu e Mihai acasa), sau vrea pipi sau mai stiu eu ce si evident ca Georgia se enerveaza si incepe sa ma muste. In seara asta de exemplu nici macar nu a mai mancat. A trebuit sa-i fac un biberon de lapte praf din care cu greu a mancat 60 dar tot nu a vrut sa vada sanul. A plans pana s-a inrosit. Pur si simplu nu am putut s-o linistesc.
Ma duc sa ma culc. Sper ca voi ati avut o seara mai blanda.
Andreea