Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pai pe principiul asta nici parintii nu mai trebuie sa mearga la job daca sunt raciti si cu febra... doamne si cati colegi am care vin abia tinandu-se de pereti la job, cu medicamente in traista, cu ceaiuri la greu si cu cutia de servetele dupa ei prin sedinte si prin masini....si cu cat trag mai tare de ei cu atat se vindeca mai greu, unii nu cedeaza decat atunci cand isi pierd complet vocea si chiar ca nu mai au ce sa faca, la mine la job au reusit sa aduca chiar si varsat de vant de la copii si l-au dat de la unul la altul, aveam o data jumatate de departament in diferite stadii de ...bube. Dar ce poti sa le faci cand stii ca sunt singuri aici in Bucuresti, ca mamele si soacrele sunt departe, ca au rate la apartament si la masina, ca ... etc etc etc...

Varsat de vant am avut si la gradi si il luau unul de la altul pana au facut toti care nu-l facusera, am luat si eu de la fi-miu desi eram teoretic vaccinata contra varsatului de vant, ei bine tot am facut o forma usoara si nu mi-a picat bine ca eram in 14 saptamani de sarcina. Si ce sa ii fac mamei respective... ca fi-sa era contagioasa 2 zile inainte de prima buba, de unde sa stie? Si evident cei mai loviti au fost cei din grupa mica ca nu apucasera sa faca boala.

Acum doua saptamani a venit fi-miu cu niste muci acasa, a stat acasa o zi plus week endul si i-au trecut bine mersi. Eu am luat de la el raceala si i-am tras-o nene cu febra, durere de cap, gat si ureche de m-a capiat, fara antibiotic nici acum nu eram ok. Si a fost fix aceeasi viroza. Nu mai spun ca sotul meu nu a racit de loc!! Asa ca pot fi unii copii care nici sa nu aiba muci sau altceva, dar in acelasi timp sunt purtatori si ii imbolnavesc pe ceilalti fara sa stie cineva de unde si cum...

Evident ca daca e bolnav si cu febra e indicat sa il tii acasa cu tratament, dar majoritatea copiilor bolnavi sunt identificati DUPA ce au mai dat la vreo 2 sau 3.

Dupa doia ani de gradinita eu am "descoperit" cateva elemente care favorizeaza imbolnavirile la gradi:
dormitorul comun pentru mai multe grupe de varsta (unii virusi inofensivi pentru grupa mare pot "pune jos" toata grupa mica);
educatoare care se plimba de la o grupa la alta;
optionale intre mai multe grupe si mai ales optionale de gen balet, tennis, karate, activitati la care copiii transpira si educatoarele nu apuca sa ii schimbe pe toti;
lipsa vestiarului unde sa poti avea maieu/tricou de schimb;
economiile facute de conducerea gradinitei cu incalzirea, sali calde si coridoare reci sau centrala oprita pe timp de week end si luni dimineata e un cancer in toata gradinita ...
toalete comune pentru copii si personal (stiu ca ar trebui sa fie complet separate, dar in practica am vazut putine gradi ca lumea);
lipsa vestiarului pentru personal, unele educatoare se schimba in sala de clasa si stau cu aceleasi haine/incaltari.
circuitul mesei ne-separat de restul activitatilor.
accesul cu incaltari de afara in gradinita, lipsa apei cu cloramina si a mopului de la intrare (n-ar trebui sa existe noroi sau praf pe gresia de la intrare).

Asa ca ... daca directoarea nu respecta aceste minime reguli mie imi este clar ca o sa primeasca si copii raciti la gradi, o singura gradi particulara am vazut eu unde exista o clasa special de "carantina" unde erau tinuti copiii raciti pana veneau parintii sa ii ia, una singura si am vizitat vreo 15 particulare.. Eu personal am grija initial de elementele de mai sus sa fie consecvent respectate si credeti-ma ca in aceste gradinite sunt mai putini copii raciti decat in altele.

La o alta gradi...tot particulara... o carutza de bani pe luna.. dupa o vacanta intr-o tara exotica una din fetitze a venit cu un virus stomacal... a pus jos 27 de copii, doua educatoare si au inchis si gradinita 2 saptamani, fata respectiva a fost unul din copiii spitalizati, pai credeti ca parintii ei au vrut? Nici pomeneala, doar ca gradi era atat de prost organizata ca au favorizat raspandirea la toate grupele in 2 zile...teoretic ar fi trebuit ca numai grupa ei sa fie afectata.

Bine punctata chestia cu jobul MEU vs copilul TAU...sau al oricui altcuiva.

@diana... dar ce parere ai de "duamnele" de la locurile de joaca, bone sau bunici care in timp ce-si supravegheaza copiii scuipa cojile de seminte pe jos, in nisipar, etc??? eu am vazut copii mici care le luau si le bagau in gura... ele nici habar n-aveau.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Desi am avut bona, iar copilul a fost la gradinita de 4 ore, l-am dus la gradinita si cand tusea sau ii mai curge nasul... pentru ca imi cunosc copilul si stiu cand este prea bolnav ca sa nu iasa din casa. Al meu odor, intre 3 si 4 ani (cand a intrat in colectivitate) a tusit aproape tot timpul. Dupa fiecare raceala tusea o luna de zile. Tocmai bine ca sa inceapa alta raceala. La primele doua l-am tinut acasa, apoi mi-am dat seama ca nu am ce-i face si l-am lasat sa-si continue activitatile normale. Asa ca intre 4 si 5 ani a fost mai bine, iar intre 5 si 6 n-a luat deloc antibiotic, acum la aproape 7 ani s-a dus racit la scoala, n-a facut complicatii, a luat doar vitamine si propolis.
Una este sa-l duci mucios si tusind si alta este sa-l duci cu temperatura. Eu nu cred ca-si duce cineva copilul cu temperatura la gradinita.

Eu am fost pusa in situatia in care mamicile se uitau urat la mine ca Adi tusea si trebuia sa dau explicatii ca nu este contagios. Este aiurea, dar mai sunt si situatii din acestea.

Deci clau2toma si fetelor, relaxati-va. Toti copii se imbolnavesc cand intra in colectivitate, vestea buna este ca se imunizeaza. Toti parintii isi iubesc copii. Fiecare stie ce este mai bine pentru copilul sau si este liber sa aleaga modul in care il creste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Andries, uitasem sa mentionez ca eu povesteam de locul de joaca din Mall, deci era vorba de un spatiu inchis. Pentru ca, nu-i asa, copilul fiind bolnav, n-are voie in parc, unde mai bate vantul...:))

Calirea copilului inseamna, in primul rand munte, fructe, alimentatie sanatoasa, sport, aer curat, somn, unele vaccinuri...si da, contactul cu unii virusi. Dar nu in primul asta.

Off topic
Despre bunicile/bonele care scuipa seminte in parc, ce sa zic...e vorba despre aceeasi nesimtire de care vorbeam! Si mai sunt si ignorante, stii ce iti raspund daca le vorbesti de boli care se transmit prin saliva? Ca lasa, maica, sa isi faca anticorpi! Da, sigur, anticopri la Hepatita A, nu mersi, chiar nu vreau! In schimb, aceleasi babe care militeaza pentru calirea copilului (prin expunerea la mizerie) sunt si cele care cred ca daca nu-i pun cinci caciulite, face otita, sau ca fara doua vestute din lana, face pneumonie. :)) In schimb, rahatelul de caine e safe! Ba chiar indicat.

Cat despre cei doi ani de stat cu copilul...eu consider ca asta este un drept fundamental al celui mic (nu neaparat doi, dar macar unul) pentru simplul motiv ca bebelusii nu sunt independenti (si nu ar trebui sa fortam nota in sensul asta), pentru ca un copil are nevoie de prezenta fizica a mamei (pentru ca altfel aceasta nu are cum sa ii ofere confortul emotional)...pentru ca inteligenta emotionala nu se dezvolta de la sine si pentru ca bebelusii au dreptul sa fie alaptati.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

acelasi subiect alt titlu, si am sa spun acelasi lucru, daca are muci va merge la gradi fara doar si poate, de 4 saptamani decand a reintrat in colectivitate avem productie de muci, dar fara alte manifestari, in mod normal in primul an de gradi adica un an si 10 luni ar fi facut mult mai urat, temperatura mare si tot tacamul, anul trecut in aceleasi conditii de muci ar fi facut temperatuta 2-3 zile, acum vad ca doar mucim fara alte manifestari contagiose, in conditiile prezentate in primi doi ani de gradi l-am tinut acasa sub tratament,dar au fost si situatii cand l-am dus la cresa cu antibioticul in punga pt ca pur si simplu nu ma gasit pe nimeni disponibil dimineata la prima oara sa stea cu el si nu am avut de ales, a trebuit sa merg la munci sa imi rezolv in timp record treaba si apoi m-am dus sa il iau), acum insa merge la gradi chiar daca muceste!

nu cred ca e vreun parinte care sa stea linistit la serviciu stiind copilul bolnav la gradinita, copilul bolnav cu boala manifestandu-se nu mai este contagios! Mamicile care isi permit sa isi tina copii acasa, dar sa nu le judece ca fiind nesimtite pe cele care efectiv nu au alta alternativa si nu ma refer la cazurile de imbolnavire grava ci la simple rinoree raceala fara alte complicatii.

fiecare isi cunoste situatia mai bine!

PS chiar la serviciu fiind si spunand ca voi ramane acasa o zi ca e vladut ff bolnav adica laringo-traheita cu stari de voma si temp mare la care altcineva s-ar fi panicat replica colegilor a fost ..."iar e bolnav!"

Asa ca nu aruncati cu pietre... ca nu are rost!

Ce este mai inportant,sanatatea copilului sau jobu, categoric mai important este copilul dar nu cred ca poate exista termen de comparatie in acest sens!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

sigur ca cel mai important este, indiferent de circumstante, copilul!

dar daca ii curge nasul sa zicem, vreo 5-6 saptamani, cam care crezi ca ar fi solutia? exista multi directori/ sefi/ patroni, intreprinderi mai mari sau mai mici unde ti se permite sa lipsesti 1 luna pt ca ii curge nasul mititelului???

daca ai un astfel de job sa ma anunti si pe mine, please!

sunt cazuri fericite cand ai bunicii aproape, o matusa/ un vecin ceva care sa stea cu copilul acasa. dar daca efectiv nu ai pe nimeni??? daca ai un job pt care esti platita doar cat sa-ti poti achita datoriile si sa cumperi cosul zilnic, nici gand insa sa poti plati o bona pt copilasul bolnav? care ar fi solutia? sa ramai acasa cu copilul, nelimitat, riscand sa-ti pierzi si serviciul amarat pe care il ai???

sa fim seriosi...
e usor sa dam cu rosii, mai bine insa incearca sa iti imaginezi cat de greu le e celor care sunt siliti sa-si duca copilasii bolnavi la camin!
daca nu-ti convine - si daca iti permiti - alege alta gradinita, poate chiar una particulara, desi ma indoiesc ca, chiar si acolo, nu le mai sterge doamna educatoare mucii din cand in cand la copilasi... sau ca nu stranuta, nu tusesc, samd

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by anamaria

sigur ca cel mai important este, indiferent de circumstante, copilul!

dar daca ii curge nasul sa zicem, vreo 5-6 saptamani, cam care crezi ca ar fi solutia? exista multi directori/ sefi/ patroni, intreprinderi mai mari sau mai mici unde ti se permite sa lipsesti 1 luna pt ca ii curge nasul mititelului???

daca ai un astfel de job sa ma anunti si pe mine, please!

sunt cazuri fericite cand ai bunicii aproape, o matusa/ un vecin ceva care sa stea cu copilul acasa. dar daca efectiv nu ai pe nimeni??? daca ai un job pt care esti platita doar cat sa-ti poti achita datoriile si sa cumperi cosul zilnic, nici gand insa sa poti plati o bona pt copilasul bolnav? care ar fi solutia? sa ramai acasa cu copilul, nelimitat, riscand sa-ti pierzi si serviciul amarat pe care il ai???

sa fim seriosi...
e usor sa dam cu rosii, mai bine insa incearca sa iti imaginezi cat de greu le e celor care sunt siliti sa-si duca copilasii bolnavi la camin!
daca nu-ti convine - si daca iti permiti - alege alta gradinita, poate chiar una particulara, desi ma indoiesc ca, chiar si acolo, nu le mai sterge doamna educatoare mucii din cand in cand la copilasi... sau ca nu stranuta, nu tusesc, samd

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

pai ce-am spus eu mai sus se refera la gradi particulare... sa nu va imaginati ca la particulara nu sunt copii muciosi!! habar nu am cum o fi la stat, dar nu ma astept sa fie mult diferit!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

vladut e la o gradi particulara si nu mi s-a spus sa il tin acasa doar pt ca ii curge nasul!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu cred ca e chiar asa, un ultimatum, ori job or copil sanatos. Le poti avea pe amindoua. Majoritatea le au pe amindoua.

Inteleg ca unii parinti isi lasa copiii raciti la gradinita. Nu numai ei sint de vina, ci si gradinitele care ii accepta.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Oare mamele care-si protejeaza excesiv copii, ii tin infofoliti si departe de toti virusii sunt mame care-si iubesc cu adevarat copii?
Acestor mame le pasa de copii lor?Le pasa ca devin sensibili si cu o imunitate slabita?
Am ales sa o calesc pe Alexia de mica.Si nu pentru a-mi satisface mie un moft ci pentru ca vreau sa-i fie bine in viitor pentru ca vreau sa aibe un organism puternic.
Da, imi pasa de copilul meu cand il trimit la gradinita chiar daca ii curge nasul.Daca starea generala e buna, e vesela nu face febra de ce sa o tin acasa?Nasul o sa-i curga toata iarna si poate chiar si toata primavara.Inseamna ca trebuie sa o duc pe Alexia la gradinita numai vara.
Cum as putea sa stau atat acasa?Cine mi-ar da mie concediu medical atate luni?
Si daca imi pierd locul de munca ii fac un bine copilului?
Poate tu iti permiti sa stai ani de zile acasa dar nu toate mamele isi permit lucrul asta.Cum as putea sa-mi cresc copilul?Sa-i asigur toate cele necesare?
Peste tot in lume intrarea in colectivitate presupune si contactul cu diferiti virusi, vad ca mai peste tot sunt primiti copii cu nas curgator si stare generala buna.De ce am fi noi mai cu mot aici in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Nu cred ca e chiar asa, un ultimatum, ori job or copil sanatos. Le poti avea pe amindoua. Majoritatea le au pe amindoua.

Inteleg ca unii parinti isi lasa copiii raciti la gradinita. Nu numai ei sint de vina, ci si gradinitele care ii accepta.

Pai pe principiul asta copilul meu nu mai facea gradinita. A fost si la stat si la particulara. Cand m-am dus la particulara le-am spus educatoarelor ca al meu tuseste mereu. Mi-au spus ca doar daca are temepratura nu-l primesc. Cand ai unul mai sensibil ce-o sa faci il tii acasa? Astfel incat sa ajunga la scoala sa reziste racelilor ar fi inceput acum perioada de imunizare, ceea ce nu este recomandabil.

Mergi la inceput