Am fost agresata fizic pe strada
Raspunsuri - Pagina 8
spic de grau spune:
Noi am patit-o acu cativa ani buni, vreo 6-7 ani sa tot fie.
Unui vecin violent, cu state vechi la politie, vecin cu noi de scara, i s-a parut ca intretinerea e prea mare. S-a dus la administratora, si cum nu era acasa, ce s-a gandit? Sa se razboiasca cu presedinta de bloc. Care nu avea nimic de-a face cu facturile, si care era intamplator mama.
Pe timpul ala, ai mei nu incuiau pe timpul zilei usa cu yala. Usa era inchisa fizic - insa daca apasai pe clanta puteai intra.
Acasa era doar tata, el venise primul de la munca, si statea in bucatarie facea un rebus. Cainele (un brac german), era in sufragerie.
Nebunul de vecin da un sut la usa noastra care sare cat colo, tata sare ca ars din bucatarie si se trezeste cu un pumn in plina figura.
Noroc cu cainele care a sarit la vecin pana si-a revenit tata.
Au sarit vecinii, sa ii desparta pe tata si pe vecinul cel nebun.
Habar nu a avut tata care era motivul!
A ajuns la politie. Ne-a dat telefon de acolo sa ne spuna ce s-a intamplat.
Ce ni s-a spus la circa de politie? Sa ne gandim mai bine inainte sa depunem cererea, ca ma are pe mine si pe fratele meu, si nu se stie ce se poate intampla, cum se va razbuna nebunul pe noi.
Ca ei nu au cum sa il opreasca, si ca in cel mai rau caz ii vor da o amenda care mai rau l-ar intarata.
Politia romana!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
Laura Ioana spune:
Doamne, Claudia, imi pare rau ca ai trecut prin asta! Chiar ca te marcheaza si te shocheaza, sper sa-l rezolvi pe nenorocit chiar daca politia spune ca n-are ce-i face
M-am umplut de furie citind cati nenorociti pot fi pe lume!
Am patit-o si eu acum cativa ani, cand asteptam in fatza unui bloc pe cineva si un betziv s-a luat de mine (nici nu mai stiu ce-mi zicea, dar m-a jignit tare) si a culminat cu o palma pe care am primit-o peste fatza! Atunci nu aveam mobil, dar am intrat intr-un cabinet stomatologic din zona si am rugat dr sa ma lase sa dau un telefon. L-am chemat pe sotzul meu plangand, ma simteam atat de umilita si de revoltata si de furioasa...si m-am simtit razbunata dupa ce nenorocitul si-a luat mama de bataie!
Cred ca-mi voi luat si eu un spray cu piper si copilul meu va lua cu siguranta cursuri de autoaparare!
Olguta ma bucur ca exista femei ca tine
27+ 
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007
olguta12 spune:
Trist dar adevarat ca se intampla asemenea chestii PESTE tot. Mie cele intamplate mi s-au intamplat in State. In Romania am avut doar o peripetie sau doua, povestitul soseste mai tarziu.
Chestia cu sprayul paralizant. OK..il lasam la o parte. Cea mai buna arma de aparare sint CHEILE. Cea mai mare si mai solida cheie pe care o ai , prinsa bine intre degetul aratator si cel mijlociu, BINE plasa IN OCHI , bine inteles prin surprindere. Nu stai sa-l masori pe agresor, sa-l "aranjezi" ca pe o palarie. O cheie in ochi, si drum bun Ardeal
.
Cat despre cele care avem fetitze si nu baieti, deja am gasit o scoala de arte martiale care primesc "pitici" de la 3 ani. Deci la anul pe vremea asta, Pishcoata mea va invatza sa se apere (deja stie sa dea cu capul ca un marinar
), dar asta e nativ, deoarece nu sintem niciunul atit de tembel incat sa invatzam copilul in Pampers sa burdusheasca vecinii
.
Bafta in continuare tuturor... si aveti grija de voi.
Jungla este periculoasa![]()

olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
kiki1970 spune:
Eu practic arte martiale si la noi la sala cotizatia este de 50 ron/luna. Avem saltele in toata sala si pitici de la 4 anisori. Antrenorul are Scoala national de antrenori si Facultatea de psihologie.
kiki1970 spune:
Bineinteles ca nu spun ca m-as descurca sa bat un barbat antrenat cat de cat. Dar pe unul care nu a facut sport in viata lui, sau cun o fata sau tiganca.... cred as avea sanse. Mi-a povestit cineva de o faza intr-un troleibuz. Un barbat se tot lua de o fata si nu o lasa in pace. La una dintre statii, cand s-au deschis usile, fata s-a apucat cu mainile de barele din fata usilor si ia tras tipului un picior in gat de a cazut ala pe jos horcaind. Apoi ea a coborat si la lasat acolo peste oameni. Cum crezi credeti ca a avut curaj?
marci spune:
Acum 7 ani eram in tamvai si in fata mea era un grup de pusti. I-am vazut ca sunt cam agresivi si am trecut pe langa ei cu mare atentie sa nu ating pe niciunul. Numai ca.......in mom in care am ajuns pe ultima treapta a tramvaiului m-am trezit cu un pumn in crestetul capului. Tot ce-am auzit a fost: "esti bengoasa?". Norocul meu a fost ca asta s-a intamplat chiar la usa din fata si a vazut vatmanul. Daca nu inchidea usile, tipii coborau dupa mine si refuz sa ma gandesc la ce ar fi putut sa mi se intample.
Alta data, tot niste pusti, m-au fugarit pana la et 5, in bl. varului meu. Noroc ca la et 5 m-am intalnit cu un vecin si au rupt-o la fuga cand au vazut ca n-am intrat in bl acela intamplator.
Mi-am mai luat o data un pumn in spate ca nu am raspuns unor tipi din spatele meu (se intampla in autobuz).
Dupa aceasta ultima patanie am fugit la sc de soferi si am zis ca numai propria masina ma va salva. Aiurea....si asa am avut parte de agresiune, dar numai verbala.
M-am trezit intr-o zi cu un pumn in geam de la un bosorog in timp ce asteptam cuminte sa fac stanga: "ce , fah, ai masina, esti smechera?".
Alta data am primit un pumn in parbriz de la un pusti pt ca am avut bunul simt sa opresc, desi nu era trecere de pietoni, dar am zis ca n-o sa-l incalec pt asta.
Sotul meu m-a invatat sa stau cuminte si sa nu dau claxoane, ca nu se stie ce nebun claxonez.
In oras se poate circula fara grija cu usile blocate si cu geamurile inchise, nu cred ca vine descarcerarea la un accident facut cu 60km/h. Spun asta pt ca am avut un accident la viteza asta si eu nu am avut nici macar o zgarietura, doar masina botita bine.
Concluzia mea e ca in trafic nu te pui cu nebunii, ca nu stii peste cine dai!
Problema e ce ne facem cu astia care ne agreseaza doar pt faptul ca avem masini si indraznim sa circulam cu ele.
Andries spune:
quote:
Originally posted by kiki1970
Eu practic arte martiale si la noi la sala cotizatia este de 50 ron/luna. Avem saltele in toata sala si pitici de la 4 anisori. Antrenorul are Scoala national de antrenori si Facultatea de psihologie.
ieftin. ai mei plateau pentru sor-mea mult mai mult, era o taxa per antrenament de 4 ore, nu mai stiu cat, ceva de gen 20 ron per antrenament. si erau 4 pe saptamana in perioada de concursuri plus taxa de concurs, ca sa nu mai spun ca la nationale taxa era mai mare, plus taxa de legitimatie, plus chimonouri, plus banii de cantonament care ajungeau la 800-1000 ron pe 2 saptamani, cam asa ceva si facea si 4 saptamani pe vara. si asta de la 8 ani la 17... dar a ajuns unde dorea.
a nu se uita antrenamentul personal, ore in sir alergate pe terenul din curtea scolii sau prin parcuri, sute de genoflexiuni si de flotari facute acasa... e multa transpiratie pana sa ajungi sa dai cu unul de pamant. Mi-ar place si mie dar... fosta-i lele tanara o data...acum abia ajung la sala asa din an in paste. Care-aveti copii si le place, trimiteti-i la sport, la karate, la ce-o fi de mici ca daca au trecut de 14-16 ani greu se mai urnesc.
Andries
dumitrulaura spune:
Nu mi s-a intamplat niciodata pana acum sa ma agreseze cineva cand sunt cu masina. Dar nu stiu zau, ce s-ar intampla daca cineva imi va da cu pumnul in geam. Primul instinct e sa sar la bataie. Mi-e ca nu o sa ma pot abtine si o sa ma balacaresc cu individul suspect.
Am facut atletism cat am fost adolescenta . Acum nu mai sunt ce am fost dar mai pot face fata la o cursa de nevoie. Vorba aceea : fuga-i rusinoasa dar e sanatoasa. Asa ca in cazuri extreme nu te mai gandesti la sparyuri, bate si alte asemenea. Iti ridici picioarele la spinare si pe aici ti-e drumul. Un caine cred ca e mai uitil. Dar un caine bun , care sa te apere nu cine stie ce "pisica".
olguta12 spune:
Iar ma apuca nervii.
Ce nu am inteles niciodata- si NICI n-am sa inteleg- pina cand o sa dau coltzu', DE CE FEMEILE CONTINUA SA ACCEPTE ROLUL DE VICTIME.Chiar sa-l imbratisheze.
Si numai cuvinte din 3 si 4 litere imi vin in minte.
ALTA idee,care la noi- aici, prin "tiganie"( tigania de peste ocean)s-a adoptat de mult: femeile nu au asteptat sa le ajute nimeni. S-au ajutat SINGURE.
OK- DECI!!!! :
1.NU ITI CERE NIMENI SA AJUNGI XENA LA 40 DE ANI, DOAR CA SA TE POTI APARA!!!!!!!!!!!!!!!! NU-TI CERE NIMENI SA PLECI LA EXERCITII CU FORTELE SPECIALE, CU U.S. MARINES, SAU CHIAR CU FAIMOSII "MASCATI".
Nici sa faci 500 de flotari, sa poti participa la Olimpiada la "aruncarea cu ciocanul", sau sa dai cu pumnul mai bine decat Mike Tyson
.
2.Ceea ce iti trebuie e - cum spun mexicanii(scuze fata de moderatori!!! fara avertizment, va rog
)- CAJONES. Adica..sa ai ceva in nadragi, IN SPECIAL atunci cand esti femeie, si nu barbat. CURAJ, mama lui de curaj adormit si nenorocit, ca ala e pe cale de disparitie la noi, femeile.
3.Vorbiti de COTIZATII,de ABONAMENTE, etc. etc.
Ce dreq, mai????? Ca doar sinteti femei in toata firea!!!!!!!!!
Putina "imaginatie" , va rog![]()
Cate dintre voi aveti frati, surori, veri, sau alte rude, chiar PRIETENI care au facut arte martiale, judo, karate, tae kwon do, aruncarea cu maslina, sau ...uoooffff...ca greu mai e sa ne urnim din loc
.
Care sinteti din Bucuresti, de ex. Care sinteti din Tulcea, Constantza, Buzau, de la Cracanatele din Deal- NU ARE IMPORTANTZA.. In acelasi oras sa fiti, chiar si in acelasi cartier.
Mai intai, din prietena in prietena, prin colegele de servici, vecinele, casieritza de la brutaria din coltz- NU ARE IMPORTANTA..cat mai multe care stiu, cu atit mai bine!!!!. Dati iama-n sat ca vreti sa organizati o ora de autoaparare pt femei. Nu va trebuie decat indeajuns de multe femei incat sa puteti inchiria o sala pt 2 ore pe saptamana, si sa platiti un Sensei sau un profesor. Cel mai indicat ar fi sa aveti un barbat, deoarece el stie mult mai bine punctele slabe ale unui barbat decat o femeie, si stie MULT MAI BINE SI CUM GANDESTE UN BARBAT, cum reactioneaza in anumite situatii.
Vorbiti cu educatoarele de la bebei la gradi, la biblioteca din cartier, la spitalul din cartier, la sectia de politie. Vorbiti cu cei de acolo si rugati-i sa va dea voie sa puneti anunturi, sa faceti reclama, sa incercati sa organizati un curs de autoaparare.
Puteti pune un pretz derizoriu- 20 de ron pe luna, si daca se aduna 20-30 de dame, faceti socoteala cam cat ati putea plati un sensei sa va predea. Puteti gasi institutii, scoli, biserici, care sa va "imprumute" sala pt o ora- doua pe saptamana PE GRATIS. Numai de platit profesorul mai trebuie sa va ingrijorati. Si pe acela, daca e cautat cu putina atentie, te poti intelege cu el( in special daca si el la randul lui are sotie, sau copii,etc. ) E una sa mergi printr-un club deja organizat de altcineva, si altceva e sa fie ceva pus "pe picioare" de persoane care nu o fac pt "venit".
Pusca mea

, ca nu-i chiar atit de greu.
WHERE THERE'S A WILL, THERE'S A WAY!!!!!!!!!
Trebuie perseverentza, incapatzinare(cu basculanta
), batut la usi serios rau de tot, si "UNITY"..adica...
..stiti voi...unde-s doi puterea creste..etc. etc.
Nu tre' sa ajungem in lotul national!!! Nici vedete la Steaua sau la Dinamo.
Dar PUTEM face ceva sa ne ajutatam pe NOI, sa nu mai stam ca bomboanele pe coliva, si sa asteptam sa fim casapite pe rand, in ordine alfabetica.
Ce rau imi pare ca nu-s mai aproape... ca ar fi fost belea... ori ma dadeau "aia" afara din tzara din nou, ori ii dadeam pe brazda
.
(Rad eu, dar fac doar haz de necaz, deoarece realitatea este trista si periculoasa
).
Daca se decide cineva ca vrea sa ia o sansa si sa isi ia o sarcina atit de imposibila PENTRU O FEMEIE
(poate daca va shucaresc, va apucati de treaba
), si aveti nevoie de idei, de ajutor, sau pur si simplu de cineva care sa va faca "Galerie",va stau la dispozitie.
Bafta!!!! Si mai ales CURAJ!!!!
toata
(trupa) de bataushe in devenire![]()
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT