Am fost agresata fizic pe strada

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Acordati-mi, va rog, circumstante atenunate, pentru ca acest lucru mi s-a intamplat "pentru prima si-ntaia data" . Probabil daca eram patita as fi stiut sa inchid geamul si sa apas pe acceleratie...dar nu mi-e trecut nici o secunda prin cap ca de la o agresiune verbala se poate ajunge la mai mult. Sincer va spun! Dar e un inceput in toate. De acum stiu. Ce sa fac si cum sa reactionez.

Iar soferitza sunt de pe la inceputul lui septembrie...nu am avut timp, inca, sa invat "regulile strazii=junglei". Nu-i nimic, le-am invatat de la voi si pe astea. Cam repede...dar le-am invatat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Nu sunt de acord ca ma complac in situatia de victima "by default" daca refuz sa-mi fac dreptate cu pumnul, sau ma rog, sa ma "apar" cu pumnul.
Mie una violenta nu mi-e scrisa in gene, ce sa fac. Pe de alta parte instinctul de conservare isi spune cuvantul, cred ca tot de undeva din gene urla si ala, si imi spune ca nu e o idee prea buna sa ma pun cu un nebun violent.
De-aia s-a "inventat" politia, de-aia s-a "inventat" justitia.

Orice arma, ca e ea spray, pistol cu capse sau zapper, se poate intoarce impotriva mea.
Si as prefera sa stiu ca "organele" isi fac treaba si ca borfasii de genul asta stiu ca se pot alege cu niste ani de puscarie sau/si cu amenzi usturatoare de la o palma data pe strada. Daca tota lumea stie ca neica politistul de la circa nu iti inregistreaza plangerea de lene, ca nu vrea sa aiba AN de justificat sau doamne fereste sa mai si munceasca pe salariu, e normal sa se intample asa.

Eu as indemna femeile la marsuri de protest prin care sa ceara politiei si justitiei sa-si faca datoria ca sa ne putem toate simti in siguranta si protejate.

Altfel hai sa ne mutam in jungla....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Ramis, in teorie ai perfecta dreptate.
Intr-o lume perfecta politia nici nu mai are nevoie sa-l aresteze pe agresor pt ca organul legii e pretutindeni prezent si niciun borfas n-are nici macar curajul sa se incrunte la tine pe strada, dar-mi-te sa-ti traga una dupa ceafa...

Mergi la inceput

daniella4,
Asta era ideea mea, daca lumea simte ca e o jungla, fara reguli si institutii care sa le aplice pe bune se simte indreptatita sa se comporte ca in jungla.
Corect ar fi sa facem tot ce putem ca sa transformam jungla intr-o societate normala, in care sa iei cursuri de karate doar pentru ca vrei sa faci in sport, nu ca sa te aperi de neorociti pe strada.

Pe mine ma sperie mai putin palma isterica a idiotului care a agresat-o pe claujro decat atitudinea asta belicoasa "hai sa ne facem dreptate singure, sa-i snopim ca sa demonstram ca nu suntem victime".
Nu trebuie sa dau cu pumnul si sa scot sprayul paralizant ca nu fiu o victima, trebuie sa traiesc intr-o lume cat mai apropiata de normalitate in care nebunii sunt izolati la balamuc si borfasii la puscarie si ei stiu ca daca o iau pe aratura asta ii asteapta....intotdeauna, nu numai cand are politistul sau dr de la IML chef de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Claujuro, nu-ti mai face probleme pentru cum ai reactionat, pur si simplu sunt multi nebuni pe strazi, zumzaind liberi! Eu circul cu geamul inchis si usile blocate ca atata mi-a facut capul patrat al meu, incat e reflex sa blochez usa dupa ce m-am suit in masina. Cat despre gasit nebunul si administrat corectie... in teorie te sustin, dar nu uita ca e nebun! Unui om intreg la cap poti sa-i bagi frica in el, dar daca ala e dus cu pluta... mi-e sa nu faci mai rau. Iarta-ma, chiar nu vreau sa te inspaimant, si primul meu instinct e sa sar la bataie si apoi Dzeu cu mila, dar ai copii mici... trebuie sa te gandesti bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

claujro, exact cum ti-au mai spus multi inaintea mea. Cum te-ai urcat in masina blocheaza usile si tine gemurile inchise(eu le mai deschid dar cand suntem in miscare). Nu cred ca te va recunoaste si sigur nu va mai tine minte intamplarea. Poate era beat, poate nervos din alta cauza, sunt sanse mici sa te mai acosteze. Sunt multi oameni innebuniti de ura(sistemul politic, schimbarile sociale), saracie, singuratate, etc. Am observat si multi batrani cum sa spun, "cu tupeu" am vazut multi tecand pe rosu si amenintand cu pumnul masinile care treceau regulamentar, un batran care s-a luat la harta cu vreo 2-3 ditamai tipii si unul dintre ei i-a dat un pumn, ziua in amiaza mare la metrou. Nu toti imbatranim frumos, din pacate. Nu mai pune la suflet ca nu merita. Politia nu prea cred ca avea cum sa-i ia urma omului in cauza daca nu erau martori, de aia nu s-au complicat.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Pe mine ma sperie mai putin palma isterica a idiotului care a agresat-o pe claujro decat atitudinea asta belicoasa "hai sa ne facem dreptate singure, sa-i snopim ca sa demonstram ca nu suntem victime".
Nu trebuie sa dau cu pumnul si sa scot sprayul paralizant ca nu fiu o victima, trebuie sa traiesc intr-o lume cat mai apropiata de normalitate in care nebunii sunt izolati la balamuc si borfasii la puscarie si ei stiu ca daca o iau pe aratura asta ii asteapta....intotdeauna, nu numai cand are politistul sau dr de la IML chef de munca.

ca "trebuie" sint de acord.
Da' ce faci cind nu se intimpla asa?
Cind constati ca NU traiesti in lumea aia apropiata de normalitate?

Sa nu-mi spui "te straduiesti sa o schimbi", pentru ca in momentul "fatidic" in care iti iei o palma aiurea-n tramvai si Politia nu se baga, stradaniile astea nu ajuta.
Vorbesc de "ajutor" pe termen scurt. Atunci. Pe moment. Cind ai nevoie de el.
Nu de planurile pe urmatoarele 20 de ani.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Elise,
ce sa-ti spun? N-am fost in situatia asta, sper sa nici nu fiu vreodata.
In general merg pe principiul "back-off". Daca-mi "iau" o palma din senin in tramvai sau aiurea, probabil ma indepartez si cobor la prima avand grija sa nu raman singura in ipoteza in care nebunul m-ar urmari. Ce-as rezolva daca l-as pocni pe nebun sau daca l-as injura? Probabil l-as inversuna si mai tare.

Daca politia nu se baga, e o solutie sa-l urmaresc si sa-l pedepsesc? Ma indoiesc ca politia poate fi de fata si sa nu intervina, chiar si pentru mine care sunt scarbita de "organe" asta e greu de crezut.

La volan am mers intotdeauna cu usile blocate si cu geamul intredeschis, "mi-am luat" dragalasenii de genul "du-te fa la cratita" de nenumarate ori, si nu ca as fi vreo catastrofa la volan, dar pt ca sunt femeie la volan in bucuresti. Am ales sa le ignor.

Nu ies singura noaptea in zone dubioase, nici pe jos nici cu masina.

Ajutorul pe termen scurt, cand ti se intampla o nenorocire de genul asta e sa te indepartezi de individ cat mai repede, intr-un fel sau altul, daca asta inseamna ca trebuie sa-l imbrancesti ca sa te eliberezi sau sa-l lovesti, scuze, la bijuterii... OK atunci.
Dar daca pot fugi repede de-acolo fara sa fac chestiile astea si sa ma pun in siguranta, asta am sa fac, cu toata frustrarea ca ala nu-si ia binemeritata pedeapsa. Dupa care ma duc la politie si insist sa-si faca datoria.

Cimitirele sunt pline de eroi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca1 spune:

Am citit si eu si nu imi vine sa cred, si eu sunt soferita si nu mis-a intamplat niciodata sa am parte de vreo agresiune, de felul meu sunt mai tacuta, insa cand se ia cineva de mine............, ca sa nu mai spun ca stau la.......mama pamantului .......intr-o zona in care sunt numai tigani si localuri pline cu betivi, iar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca1 spune:

scuzati de intrerupere..... deci cand trec pe langa baruri vad numai fete de...........betivi, noroc ca sunt cu masina.....,

Mergi la inceput