I-am facut biatului meu de 1 an si 10 luni sumar de urina si urocultura. Ambele analiza s-au efectuat din acelasi recipient, steril, luat de la farmacie. urina am recoltat-o dimineata direct in recipient, deci zic eu ca recoltarea a fost corecta.
Primul a iesit sumarul care a fost in limite normale, nici o valoare nu depasea limitele. Doctorita pediatra a vazut rezultatul si a spus ca e ok, ca nu are nimic. Ieri am luat si rezultatul de la urocultura. A iesit infectie urinara cu E-coli peste 100.000 de UFC/ml. Antibiograma arata ca naiba, in speta din 22 de substante este rezistent la 18.
Interbarea mea este urmatoarea: Este oare posibil sa fie infectie urinara si sumarul sa iasa bine, sau a fost contaminata proba? Intentionez sa ii mai fac o data urocultura sa vedem inainte de a incepe un tratament.
Multumesc pentru raspunsuri
Mihaela
album dn Titi
Foarte bine te-ai gandit.
De obicei, o infectie urinara cu un germene asa de agresiv si rezistent la atatea antibiotice se manifesta cu simptome si modificari sigure ale sumarului de urina.
repeta urocultura la un alt laborator si de-abia dupa aceea incepe un tratament (la indicatia pediatrului bineneteles).
Sheana merci de raspuns. Mi-a fost recomandat laboratorul de la spitalul Emilia Irza. A mai facut cineva analize acolo?
Mihaela
album dn Titi