Ai nostri, mareti brazi! dec-ian-feb05 (50)
Raspunsuri - Pagina 10
crinuta spune:
Liviana, si Rayan a inceput de cateva zile sa se obrazniceasca acasa, spre supararea mea, si mi-am promis ca nu il mai laud nimanui.
L-am laudat sotului ca e cuminte, ca nu mai tipa, ca asculta, l-am laudat si aici si la scurt timpa reinceput cu tipatul, raspunsul inapoi si alte chestii.
Zilele astea m-a suparat rau, si prin urmare este pedepsit. Nu il duc in parc, nu il duc la buburuza, pana va intelege ca trebuie sa asculte, sa nu tipe, sa nu mai raspunda inapoi.
Culmea e ca la gradinita e ascultator, astfel incat educatoarele sunt topite dupa el, tinandu-l mult in brate ( in special cand mananca).
Ufff, sper sa fie din nou o faza, si sa treaca, ca n-am chef sa o iau de la capat.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
lbelciug spune:
Patricia, raspunsul tau m-a uns la suflet.
Multumesc mult. Santate lui Reb si succes cu conceperea lui BB2! (E bine sa stiu ca nu numai copilul meu doarme prost, asa cum mi se pare cateodata.)
Crinuta, eu stiu ca la gradi sunt cuminti pt ca acolo li se impun niste reguli iar acasa isi fac de cap pt ca cica sunt rasfatati (neintentionat as spune de noi, parintii). Pe tema tipetelor am deschis un sub la Parintii intreaba...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept
bubu05 spune:
Wow, ce-mi place, ce mult ati scris!
Cu toate ca am fost libera azi, n-am mai deschis calculatorul decat acum, pe seara.
Dimineata am fost cu Vlad in Orasel, s-a jucat la o salteluta gonflabila si l-am dat in multe masinute, a fost foarte incantat. Am cazut rupti amandoi la pranz si ne-am trezit la 18 
Mona, eu am fost la 7 saptamani la dr. Tu ar trebui sa ai acum cam 2 sapt. Ce ma bucur ca esti fericitadupa atata asteptare! Si sa nu mai zici asa, poti scrie oricand, noi suntem aici! 
Liviana, eu nu cred ca ar fi ceva rau sa mergi la psiholog, dar poate are doar o perioada mai agitata.
Crinuta, eu mereu ma gandesc la cat de greu iti e tie departe de sotul tau si cum stati voi unul intr-o parte si doi in alta...Chiar acum am vb cu fina mea la tel, finul meu a plecat 6 luni intr-o misiune militara si trebuie sa se intoarca in 2 sapt, iar cel mic, finutul meu are 2,2 ani si de o luna e disperat, plange intr-una dupa taica-su, mi se rupe inima...tremura tot si spune ca l-a pierdut pe tati...imi vine sa plang...
De-aia ma gandeam la voi ca va foarte greu...
Patri, ce ma bucur ca vrei si tu bb2! poate aveti nororc luna asta!
La noi s-a intamplat din prima...cand ne hotarasem noi in iunie, deja trecuse ovulatia si nu ne-am mai protejat, iar in iulie s-a intamplat. Noi l-am conceput pe 21-2 august pe bebelin/a.
Nici acum nu realizez ca voi mai avea un bb...am inceput doar sa ma protejez, sa nu mai ridic, sa ma odihnesc mai mult...pe Vlad nu pot sa nu-l ridic, il bag in cada, in patut...ne mai iubim! 
Ma bucur ca Rebe papa bine si s-a mai ingrasat!
Erica, ce mai sperietura ai tras cu Ruxi, bine ca n-a patit nimic...
Oana
12+ si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
crinuta spune:
Bubu, asa cum am spus, eu sunt ok, vad viata cu alti ochi. Iubesc si sunt iubita, deci din acest punct de vedere nu pot fi decat recunoscatoare.
Daca nu l-as avea pe Rayan probabil as lua-o razna, dar asa, sunt chiar foarte ok. Lui ii este mult mai greu.
Oricum, nu cred ca va mai dura mult situatia asta, daca ar fi dupa el am fi noi acolo, dar stie ca nu mai vreau.
Insa, daca ar fi sa fie militar, n-as rezista psihic, aia e clar.
Azi a fost ultra, ultra nazdravan Rayan, ceva de groaza.
A pierdut ora de somn, si dupa aceea a fost dezastru.
Raspunde inapoi, contrazice totul, ne imita, ne ingana, ceva de groaza.
Cu mine nu tipa, nu isi permite, stie ca nu ii merge si ca fac urat.
Oricum, este pedepsit, si azi nu a fost in parc, si foarte probabil se va intampla acelasi lucru si maine daca continua in aceeasi maniera.
De iesit iese, dar nu unde vrea el, si ii reamintesc mereu asta, ca sa stie de ce se intampla treaba asta.
De duminica trecuta si-a luat-o in cap, de cand l-am dus la mall, si imi pare si rau ca l-am dus.
In seara asta nu a vrut sa isi stranga cuburile, prin urmare nu le mai vede. L-am anuntat ca daca nu le strange, i le arunc, si exact asta se va intampla.
Ufff, si ce cuminte a fost pana acum o saptamana. Era cumintenia intruchipata, iar acum se catara peste tot, nu sta locului, imita, ingana, mai si tipa cand e mama ( dar rar), refuza sa faca una, alta, uf, uf.
Nu pot spune ca non stop e asa, deoarece are si momente cand este ffff dulce, dar... daca nu il corectam acum, cand o mai facem?
L-a vazut si sotul pe web cam cum se catara pe canapea si facea una, alta si a spus ca nu poate sa il vada facand asa ceva.
Una peste alta m-am lovit si eu intr-un colt azi, in spate, si mi-a dat sangele. La 10 minute dupa aia se loveste Rayan la tampla.
Ufff, sunt groaznice zilele cand pierde somnul de pranz.
Noroc ca maine e sambata si nu ne trezim devreme.
pupici
Crinuta si
Rayan
bubu05 spune:
Nici Vlad nu a dormit ieri la pranz, la 2:30 era in pat si 2 ore s-a jucat singur acolo. Are o gramada de prieteni cu care doarme si vorbeste cu ei, ii culca, ii scoala, le spune poezii...asa ca am decis sa-i scot pe toti din pat si i-am aliniat langa celelelte plusuri, i-am lasat doar un ren mic, nu a comentat, doar ca a mai cerut si o pisica, cica sa nu fie renul singur ![]()
Pe langa astea doua el mai avea 2 tweety din aia mari, un scoobydoo, un soricel, o maimuta, un calut, destul de voluminoase toate, abia mai avea loc de ele.
Si el are momente cand spune "nu" si chipurile se supara, mai arunca cu jucarii cand se enerveaza, dar se calmeaza imediat, ii spun ca le iau si le dau la alti copii cuminti. Acum, mai nou, imi spune ca daca e cuminte ii aduce Mos Craciun un robot si o masina mare si il mai pacalesc cu asta, ca-l vede Mosu ca nu e cuminte si se conformeaza.
Crinuta, cateodata cred ca le cerem prea mult, eu de mult il tratez ca pe un om mare, rar se lasa pacalit...si pana la urma sunt copii...dar nici sa ajunga sa ni se urce in cap! pana la un punct...
Cum ai reusit sa te lovesti?
Oana
12+ si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
crinuta spune:
Categoric nu trebuie sa le cerem prea mult, si categoric au si ei zile bune si zile mai putin bune, ca noi toti de altfel, dar exista niste limite care trebuie trasate clar de pe acum.
Rayan intelege deja cand depaseste limita. Este suficient sa ii arunc o anumita privire, fara sa spun nimic, ca vad pe expresia fetii lui ca stie ca e vinovat. Ca incearca el apoi sa mascheze, ca un mic smecher ce e, asta e altceva.
Apropos Kris de mici minciunele: ieri si azi pentru ca a tipat ( eu l-am auzit din dormitor, m-a trezit), l-am intrebat daca a fost cuminte ( intrebare pe care mi-o adreseaza de altfel si el mie;) ), si imi spune bineinteles ca DA, la care continui eu intrebandu-l daca a tipat, si el raspunde ca NU, so, m-a mintit.
S-a repetat faza de N ori in cursul zilelor acestea, si i-am spus ca e urat sa minta, mai ales ca stie foarte bine ca a tipat, dar, el e acum la faza la care le intoarce pe toate. De ex: eu ii spun" come to me", la care el raspunde " Nu come", sau eu spun " sunt suparata pe tine", la care el spune " nu esti suparata pe mine", si tot asa. Exemplele sunt cu sutele, as scrie 10 pagini numai despre asta.
Cu baia e asa: ii zic" hai sa faci baie sa nu puti", la care el zice " vreau pute", sau in legatura cu spalatul pe dinti, raspunde " veau caii ( carii)", sau " veau meg dotor".
V-am dat aceste exemple tocmai pentru a va da seama in ce fel de faza e.
Ideea e ca atunci cand raspunde asa rade, deci stie ca e haios, dar cand intrece limita nu am cum sa nu ma enervez, mai ales cand refuza sa isi dea jos hainele de strada, sau mai stiu eu ce.
Cu mama ii merge, cu mine nu. Eu nu stau la discutii. L-am luat, l-am pus pe pat si il dezbrac in 2 secunde, pe cand mama sta la discutii cu el. De aceea isi si permite sa tipe cand e cu ea. Cu mine de ce nu face asa ceva? La gradinita de ce nu face asa ceva?
Pai daca l-ati vedea la gradinita, ati spune ca este copil model, si acolo chiar este cuminte.
Ma rog, eu sper sa revina si acasa cum a fost pana acum o saptamana, cand chiar nu stiam ce e aia sa tipi, sa ridici tonul, sa il cert, sa refuze sa faca una, alta. Dintr-o data s-a obraznicit si are senzatia ca el e seful casei.
A, sa va zic si o faza haioasa, de fapt doua: azi, dupa gradi, il rog sa ma pupe pe strada, la care se uita serios la mine si ma intreaba " ce ai facut azi la gradinita"? ..., si a doua faza, se refera la unul dintre ursii lui, de care are o grija iesita din comun, in sensul ca il duce la toaleta, il pune sa faca pipi, il sterge, trage apa, il plimba cu caruciorul, il intreaba " ai muci", dupa care ii sterge nasul. Ce sa va spun, daca l-ati vedea, ati rade. E haios foc, mai ales ca face totul cu atata seriozitate.
Iar m-am lungit.
Crinuta si
Rayan
crinuta spune:
Mi-am tuns puiul, ca avea niste carlionti mari.
NU il duc la salon, sa nu il tunda prea scurt, ca lui ii sta mult mai bine cu carlionti, asa ca prefer sa il tund eu.
Crinuta si
Rayan
Alina Maria spune:
Buna fetele , ehe Crinuta ce fain ca poti sa il tunzi tu , eu nu am cum ca e fetita si are un par lins si se vede orice milimetru taiat aiurea .
Mandy nu mai doarme la pranz de vreo luna se culca seara la 8 si se scoala dimineata la 9 , asa in medie .
Este o fetita care se lasa greu de inteles , nu are multe cuvinte sa exprime ceea ce doreste si se infurie repede daca nu facem imediat ce ne cere ea . Cand o apuca crizele si tipa si ma musca degeaba o iau frumos de o aripa si o duc in hol , cand se linisteste ma duc si o iau ii explic de ce este acolo o pup si gata .
In rest nu prea am ce spune ii place la baita , ii place la lada de nisip , cu leaganul , bicicleta si pe trambulina . Pe topogan mai putin ca ii se pare mic , vrea deja altul mare si lung dar deocamdata nu am timp dsa il instalez ca de cumparat l-am cumparat .
Acum o intrebare mai pt. mine va mai aduceti aminte cand am ramas insarcinate ce simptome aveam ? Eu amcum am sanii mariti , tenul luminos , ma d doare in partea de jos cateodata ca niste intepaturi , hmmm in rest mai nimic . Am facut test insa arata negativ . Prima zi de ciclu a fost pe 20 septembrie , apoi avulatia a fost pe 3 oct. ( am facut teste ) si acum astept , ce zicei ?
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie
Alina Maria spune:
Si inca o data Bubu ai dretate , le cerem prea mult si le acordam de asemenea prea multa incredere si respect la urma urmei sunt copii si chiar ni se urca in cap .
Sotul vede ca eu am devenit mai autoritara si chiar ma intreaba ce e cu mine , efectiv nu e nimic vreau doar ca fata sa ma aculte catusi de cat , ea la toate zice nu de obicei .
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie
crinuta spune:
Alina Maria, legat de sarcina si de simptome, eu nu m-as lua deloc dupa ele. Chiar si la aceeasi persoana simptomele pot diferi de la o sarcina la alta.
In cazul meu, nu am avut nici un semn, nimic neobisnuit, care sa ma faca sa cred ca as fi insarcinata.
Parerea mea este sa astepti si sa nu cauti simptome.
Apoi, legat de vorbit, eu cred ca lui Mandy ii este putin greu avand in vedere ca aude 3 limbi, sau ma insel?> Aude romana, engleza si olandeza, sau ati renuntat la engleza intre voi?
Exact asta era problema noastra, pana am decis ca ii vorbesc doar in romana, iar acum am reinceput sa vorbesc cu el in engleza.
Incearca sa ii stimulezi vorbitul, in sensul ca atunci cand o intrebi ceva, de ex. ce ar vrea sa manance, las-o pe ea sa raspunda, fara sa o ajuti deloc. Isi va da drumul la un moment dat, ai sa vezi.
In ceea ce priveste tunsul, sincer imi place mult sa tund. Acum urmeaza mama, hehe.
E destul de greu sa il tund, ca are buclisoare si parul nu se intinde bine, dar asta e un avantaj la urma urmei, in sensul ca micile imperfectiuni pot fi ascunse.
Crinuta si
Rayan