Cum adormim BB-ii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Aceeasi intrebare draga IULIA i-am pus-o si eu pediatrului care este un tip de 50-55 ani, doctor de moda veche cu un calm imperturbabil. Mi-a raspuns ca este din cauza dintisorilor, ca o dor gingiile pentru ca i-au iesit mugurasii... Chestia asta mi-a servit-o pe la 4 luni cand abia scapase micuta de colici si de atunci dau vina pe saracii dintisori care nu dau semne sa rasara nici macar acum. Cred ca a vrut sa ma calmeze si sa ma inarmeze cu rabdare... dar pana cand???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Denisa, si Adi al meu era de groaza la inceput: minca noaptea aproape din ora in ora si se trezea imediat ce-l puneam in patutul lui.Asa ca am renuntat la toate convingerile mele si decit sa chinui copilul, l-am luat cu mine in pat.Dormea mult mai bine si mai linistit.Toata faza a durat pina la doua luni, cind a inceput sa-si studieze foarte atent patutul( este pus linga patul nostru si lenjeria are desene viu colorate), apoi a inceput sa plinga noaptea.Pina mi-a dat prin cap sa-l pun in patutul lui, unde a adormit foarte fericit, studiind desenele. Acum, la trei luni, nu vrea deloc sa doarma in patul nostru.Si mai ai un picut rabdare, ca-si va regla si programul de somn.

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mt spune:

denisa, cat de inteleg!!!

ana mea (6 luni) cat a fost mica nu am avut probleme deloc cu somnul noaptea. insa acum, cam de o luna se tot trezeste noaptea si nu stiu ce sa ma mai fac. dupa-amiaza nu vrea sa adoarma fara tatica iar noapte cred ca se trezeste doar de dragul ei.

dragi mamici, v-ati mai confruntat cu astfel de situatii. fara tatica bebe nu adoarme.

teodora si bebe ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Noi nu am avut probleme cu somnul doar cu adormitul ....nu doarme decat la mine in brate si mai nou se trezeste brusc iar daca nu ma vede langa el incepe sa urle ....off ....oare dintii sau din ce cauza nu vrea singurel Seby are aproape 5 luni ....Va pup Delia si bb-ul Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovi spune:

Horica al nostru are o luna, de regula doarme excelent dar cateodata mai avem probleme.
-Cum eu si sotia mea Carmen suntem cam afoni, mai inganam noi cate ceva dar avem o caseta cu melodii pentru copii ("Vine rata", "Mos Craciun", "Broscuta Oac" etc) care parca este magica. Cand o aude, copilasul parca se insenineaza brusc si la scurt timp adoarme (daca nu are si vreo colica rebela). Este una din metode.
-Alta este plimbatul cu caruciorul pe un teren putin denivelat. Evident, trebuie mers incet pentru a nu zgaltai copilul prea tare. Usoarele clatinari ii creaza o stare de somn. Poate nu sunt cele mai bune variante dar eu zic ca functioneaza.
-Cred ca este foarte important sa ragaie dupa masa, chiar si in timpul mesei. Am vazut la al nostru, daca face gazutze, adoarme instantaneu.
stima
ovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

In privinta adormitului nu am nici o problema ,inainte de culcare ii dau lapticul si adoarme singur ,dar noaptea tot timpul se trezeste
De ce ? nu stiu
Toate cele bune!

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Cu Danutz nu am avut probleme cu adormitul. Seara pe la vreo 9 incepeam cu masajul, gimnastica si il "chinuiam" asa cam vreo 30 minute. Dupa care ii faceam baie si el saracutzu aproape ca-mi adormea in cadutza. Il scoteam, il stergeam, ungeam cu ulei, il imbracam si il puneam la san. Imi adormea in max 5 min. Mai papa prin somn inca vreo 10-15 minute si pe la 10 era deja in patutul lui. Dormea bustean vreo 3 ore. Apoi se trezea din 2 in 2 ore ca sa pape. Dormea si ziua relativ bine, cam cate 1-1.5 ore in 3-4 reprize. La noi perioada cea mai dificila a zilei era intre 17.00-19.00. Cred ca anume atunci il apucau colicile mai tare, ca tipa saracul incat nu stiam ce sa-i fac. Dar am observat ca noaptea daca il luam langa mine el cauta prin somn sanul, eu ii dadeam un pic sa suga si reuseam sa ne odihnim mai bine. Era mult mai stresant sa cobor din patul meu ca sa iau puiul sa-l hranesc si sa-l pun la loc, unde mai pui ca mai intotdeauna ma impiedicam si dadeam peste ceva (dimineata ma trezeam cu niste vanatai de toata frumusetea) si se mai intampla sa adorm asezata cu puiul in brate.
Ziua imi adormea usor cand ii puneam ceva sa cante (jocul mobil agatat la patut sau un canar muzical).
Pe la 2 luni i-au trecut colicile dar tot mi se trezea des sa pape si asa a fost pana la ...1 an si 7 luni, cand l-am intarcat. Abia acum pot sa ma laud ca puiul imi doarme toata noaptea (23.00-7.30/8.00), desi se trezeste 1 data ca sa faca pipi si sa bea apa.
Asa ca ai si tu un picutz de rabdare. POate, in afara de colici, mai e de vina si supraoboseala - zici ca nu doarme ziua. Eu ii mai dadeam lui Danutz cand era mai iritat si nu reuseam sa-l calmez nicicum 1 picatura de tinctura de odolean (din farmacie) - e neplacuta la gust, dar linisteste, unde mai pui ca nu e periculoasa ca alte tipuri de calmante.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Denisa, cum merge?

Daca nu vrei s-o iei in brate, incearca sa-i pui palma pe piept si s-o mingii usor, - poate ai noroc si adoarme la loc, daca nu s-a trezit prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezara spune:

Denisa,
Si eu am trecut prin situatia asta.Se trezea noaptea si adormea numai dupa ce o puneam la san.Cel mai grav era ca nu manca cum trebuie, adormea flamanduta si trezea in scurt timp si uite-asa s-a creat un cerc vicios . Dar vreau sa-ti spun ca nu am fost niciodata de acord cu lasatul bebelasului sa planga. Am tinut-o amandoi in brate din prima zi, ne placea sa o vedem cum adoarme in bratele noastre. Si crede-ma ca nu am avut deloc probleme cu dependenta de "tinutul in brate ca sa adoarma" Nu este deloc usoara acomodarea pentru ei in mediul extrauterin. Au mare nevoie de dragoste, atingere. Eu am adormit-o pana pe la vreo doua luni dansand fie pe un fond muzical(muzica lenta instrumentala sau chiar simfonica) fie cantandu-i. Cand incepeam sa-i cant "La oglinda" adormea instant. Inainte de 2 luni a inceput sa adoarma singura si sa doarma bustean noaptea.Ziua dormea fractionat, nu mai mult de 2 ore un somn.

O sa treaca perioda asta. Faceti plimbari cat mai multe, cat puteti. Va prind bine la amandoua.
Fetita mea acum are aproape 2 ani si de o vreme a inceput sa se trezeasca noaptea mai rau ca la o luna. O sa treaca.....

Va dorim numai bine.

Cezara si Iulia

Mergi la inceput