trucuri folositoare pt. a slabi
- inlaturati de pe masa solnita si, bineinteles, cutia cu piper sau boia de ardei iute, painea, cana de apa, untul;
- incepeti masa cu o salata imbelsugata, vegetalele ocupand mult loc in stomac, fara a aduce un aport mare de calorii;
- daca simtiti o "foame" irezistibila de dulciuri, potoliti-o cu... guma de mestecat (fara zahar);
- inainte de a merge sa luati masa la prieteni, mancati un ou tare. Va va micsora sensibil pofta de mancare, si, nu uitati, digestia lui consuma multe calorii;
- nu face-ti in casa provizii de bomboane, ciocolata, prajituri sau biscuiti;
- nu incercati toate retetele de slabit de care ati auzit. Consultati un medic care va stabili ce vi se potriveste numai dupa cateva analize foarte necesare.
- indiferent ce regim de slabire adoptati, trebuie sa respectati cantitatea de vitamine, proteine, zaharuri, grasimi, de care organismul are absoluta nevoie. Eliminati doar excesele.
Bafta!
Pupici!
Raspunsuri
alba spune:
....si lista cu sfaturi din propria mea experientza continua:
1. Spalati-va pe dinti dupa fiecare masa !
Cu dintii praspat spalati,sentimentul de foame dispare !
2.Daca aveti vreun cintar in casa,la gunoi cu el:-))))
E asa de frustrant sa te cintaresti de 5 ori/zi si sa numeri fiecare gram dat jos! Eu una mi-am dat seama dupa haine,c-am slabit,pe cintar nu m-am pus,devenise f.stresant,dupa ce l-am "inlaturat"eram m-ai relaxata!
3.Nu numarati caloriile,ci mincati normal ca si inainte,cu o mica conditie,mincati doar jumate din portia, care o mincati in conditii normale,cind nu tineti dieta!
4.Seara cind stati la televizor,preparati-va o farfurie plina cu legume taiate in felii(castraveti,ardei grasi,ridichi,morcovi) & fructe(mere,pere,struguri,pepene,cirese)infingeti in ele niste scobitori din plastic colorate si aranjatile frumos si apetisant si puneti-va pe rontait!
De multe ori mincam din plictiseala sau ca vrem sa molfaim ceva cind sintem nervoase!
5.Alegeti-va o zi pe saptamina(ex.duminica)in care sa va autopermiteti,ceva dulce(o bucatica de prajitura usoara de vara cu fructe,dar fara frisca)!!!
6.In timp ce mincati,puneti din cind in cind furculitza/lingura linga farfurie si mai faceti o pauza,mincati incet si nu va uitati in timpul mesei la televizor, nu citi-ti ziarul, ci concentrati-va doar asupra mincarii ! Scoateti telefonul din priza!
Fiti constiente de fiecare bucatzica si savurati-o,fara graba!
7.Mincati regulat si doar cind va este intr-adevar foame,nu din alte motive!
8.Daca se intimpla sa va "scapati" o data de la programul impus , nu e nici o catastrofa,a doua zi mincati mai putzin si mai usor,si totul va fi O.K.
9.Nu renuntati la uleiul din salate,care este f.pretios pentru organism!
Folositi uleiul de masline !
Inlocuiti margarina sau untul de pe piinea neagra, cu un strat de mustar sau ketchup,pe care adaugati o felie subtire de gratar de pui sau ce doriti voi!
10.Mergeti in continuare la restaurant ,dar mincati o portie mica de salata cu felii de gratar/ pui,deasupra!
11.Eu am baut zilnic 2 litri de lichide(apa plata,cafea fara cofeina),plus 2 cesti de ceai de urzica,indulcit cu o pastila de zaharina!
12.Faceti o data de doua ori pe saptamina sport ,miscati-va,urcati scarile,nu folositi liftul!
13.Cind va apuca "foamea din plictiseala",puneti-va muzica preferata la maxim si dansati,nebuneste!
14.Puneti-va pe frigider o poza din timpuri mai "slabe" si ginditi-va ca in curind puteti sa aratati din nou la fel! Asta da motivare psihica!
In orice caz eu cam asa am slabit,vreo 20 de kile in 4 luni!
In aceste 4 luni de dieta, am fost mereu bine dispusa (nu am sarit la gitul nimanui ),nu am facut deloc "foamea",pentru ca nu m-am autostresat ,ci am dat doar citeva kile-n plus jos cu zimbetul pe buze!
Pe undeva am slabit fara sa-mi dau seama,nici nu m-am pus pe cintar,dar am ajuns de la marimea 48 la marimea 38-40,deci....
Rabdarea este intr-adevar cheia succesului in lupta cu kilele-n plus...
Succes si v-am pupat
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
Victoria spune:
Da' eu ce fac, ca eu trag de stepper si culg apele pe mine pe caldurile astea, si barbatu-meu sta latit pe canapea si mananca ciocolata&caramele, dupa o cina copioasa si 2 berici??????
V