este nevoie de divort???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:

Initial creeata de claudia77
Sotul meu nu a agreat de la inceput
idea de a sta la parintii mei dar acum este deja prea exagerat si ne certam
tot timpul din cauza unor banalitati.
Claudia

Dragä Claudia,

pärerea mea este cä asta a fost greseala de la inceput!!!
urmätoarea gresealä pe care ai fäcut-o este cä i-ai permis mamei tale sä te toace la cap cu pärerea ei proastä despre sotul täu...ästea sint idei vechi si depäsite, scuzä-mä cä-ti spun.
Nici nu trebuia sä ii iei apärarea sotului täu in fata noasträ, cä eu sint convinsä cä nu era asa "incult", atita timp cit tie ti-a pläcut, ai invätat sä-l iubesti si in final te-ai cäsätorit cu el...
Acum este tirziu sä-ti mai spun cum ar fi trebuit sä te comporti, cä faptul este consumat!!!...dar totusi mai sint sanse sä repari ceva.
Solutia cea mai bunä este sä locuiti in altä parte, dar numai voi doi!!! Oricit ai iubi-o pe mama ta, cautä distanta..cä acum prioritätile tale s-au schimbat!!!...ai intemeiat familia ta si asta vine acum pe primul plan.
Si eu cunosc represalii de genul ästa din partea mamei, dar nu din aceleasi motive...mama mea era impotrivä sä mä cäsätoresc cu sotul meu, ca sä nu plec din tarä, cä eram singurä la pärinti!!!
Un an de zile mi-a fäcut viata amarä..aveam un serviciu f bun, la un minister si a venit sä discute cu directorulul, sä mä dea afarä...eu i-am spus f calmä:"acolo e usa directorului, du-te si fä-ti treaba!!!"....altädatä m-a bätut..mi-a smuls pärul din cap, la care eu am imobilizat-o, färä sä dau in ea si am rugat-o pt ultima oarä sä inteleagä, cä nu mä schimbä de pe drumul meu!!!...bine, poate ästea sint cäi mai brutale, dar mama mea era f activä!!...nu aveam de ales!
Ce vreau sä-ti spun, este cä dupä un an de lupte crincene, la care eu i-am täiat mereu avintul mamei mele, l-a acceptat...dar l-a acceptat asa de tare, cä pe mine nici nu mä mai intreba ce vreau sä mäninc, ci numai pe el!!!...atunci am simtit cä am cistigat lupta si eram tare mindrä de mine!!!
Eu sint cu sotul meu din 1984 impreunä si chiar dacä eu sint mai "superioarä" d.p.d.v. scolar, el are o grämadä de alte calitäti, pe care nu le poate inlocui nimeni!!!
Eu zic, asa cum au spus si fetele, sä stai de vorbä cu sotul täu, sä-ti ceri si scuze in fata lui, cä a dat säracul destule dovezi de intelegere si räbdare!!! Dovada cä te iubeste o ai deja, cä nimeni nu ar rezista cu o astfel de soacrä...dar acum dä-i si tu dovada cä-l iubesti, prin schimbarea locuintei si prin a-i da semtimentul cä de fapt, el este persoana cea mai importantä in viata ta!!!
Asta nu inseamnä cä nu o mai ajuti pe mama ta...eu am fost singurä la pärinti dar trebuia si ea sä inteleagä cä la un moment dat o sä vreau sä am si eu cuibusorul familiei mele..cä a fost asa departe, asta-i altceva....dar il mai avea pe tata, nu era singurä. Solutii se gäsesc mereu, cind vrei sä le gäsesti.

Te pup si iti doresc sä gäsesti calea cea bunä si sä stii cä niciodatä nu o sä poti sä-i multumesti pe toti...intr-o situatie de genul ästa, dar sä te gindesti cä divortul ar fi o solutie, este iar o gresealä, scuzä-mä cä-ti spun!!
N-as vrea sä dai din gresealä in gresealä, cä o sä vinä timpul sä te tii cu miinile de cap!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Te-ai casatorit ca asa ai vrut, asa ai simtit, ca vrei cu el sa petreci cit mai mult din viata. Este alegerea ta! El este familia ta ! Ce sa faci, sa cauti unul care-i place ei ? Ea isi va imparti viata cu el ?! Cum spun si fetele, trebuie sa va mutati singuri, sa va vedeti de viata voastra, si dati un ajutor cind puteti si cit puteti si parintilor. Iar ei ( parintii ) sa nu mai fie asa egoisti. Putin mai transanta cu ei ( ea) , de ce sa nu ii si santajezi un pic. Sa isi tina gura, altfel nu mai primesc ajutor. Stiu ca e greu, pentru ca iti respecti parintii. Dar ajungi la nebunie. E pacat, daca voi alte probleme nu aveti !
Bafta !
Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

P.S.

M-a luat asa de tare avintul sä-ti räspund, cä am uitat sä-ti spun, cum ar fi politicos....BINE AI VENIT printre noi!!!

Pupici,

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cami_30hu spune:

Bafta sa i-ei decizia care trebuie, stiu ca este foarte greu dar asculta-i pe toti si fa ceea ce trebuie.
te-am pupat Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia77 spune:

fetelor va multumesc pentru tot. O sa va mai zic luni ce am mai facut. V-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Claudia77, daca sufera asa tare cind il vede, pai o sa se bucure daca plecati, chiar si la socri - asa n-o sa-l mai vada.. Stii cum se zice: parintii ii ai asa cum ti-i cresti.. O fi prea tirziu sa-ti "educi" mama in a-l accepta pe sotul tau? Saracul.. cum o fi rezistat atita sub tir...?
Daca numai studiile constituie singurul lui defect, ar strica o minciunica mica? Sa-i spui ca si-a reluat studiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Claudia77, sper sa nu te superi ca-ti spun, dar ai o mama cam egoista. Intr-o casnicie exista mereu mici dispute, iar faptul ca stati cu parintii nu face decat sa la agraveze. Mutati-va singuri! Am o colega care are un baietel de 6 ani si care a locuit cand cu mama, cand cu socrii. Mama ei este identica cu a ta! Pana la urma a reusit sa le strice casnicia. El s-a mutat la ai lui si ea a ramas la mama ei pana acum vreo doua luni, cand a decis sa se mute cu chirie. S-ar parea ca este insa prea tarziu, el nu mai vrea sa se intoarca la ea si la copil! Ai mare grija! La un moment dat te saturi, oricat de mult ai iubi!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Claudia,daca as fi in situatia ta as incerca sa discut cu mama, sa o fac sa inteleaga ca faptul este consumat si ca deja sunteti casatoriti iar daca vrea ca tu sa fii fericita trebuie sa-l accepte pe sotul tau asa cum e el. Eu cred ca important e ca cel de langa noi sa fie OM, nu studiile sau banii conteaza.
Intreab-o pe mama ta daca ea ar fi fericita daca tu ai divorta si ai fi singura. Probabil ca o sa-ti spuna ca sunt destui alti barbati, asa e, dar jumatatea nu ti-o gasesti asa de repede si nu e usor sa renunti la omul pe care-l iubesti doar pentru ca parintii nu-i accepta.
Si mai fa-o sa inteleaga ca tu iti pui casnicia in pericol ajutand-o, ca nu poti sa te imparti intre sot si parinti dar ca el e viitorul tau si cu el vrei sa-ti petreci restul vietii, deci trebuie sa inceapa sa se obisnuiasca cu ideea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia77 spune:

Fetelor va multumesc pentru raspunsurile date. Aveti dreptate dar mama mea nu este chiar atat de rea. Si intr-un fel si sotul meu exacereaza. Daca mergem undeva si din drum are nevoie si mama mea de ceva (sa-i cumparam din banii ei) el se supara. Zice ca nu putem pleca nicaieri fara ca ea sa vrea ceva. Acum daca de exemplu mergem in oras si trecem pe langa 10 magazine este asa de greu sa intri sa cumperi o paine? Si acum in Week-end pe acest motiv ne-am certat foarte tare. De ce l-a deranjat sa cumpere o paine ca tot treceam pe langa atatea magazine? In acea seara am ajuns sa ne aruncam tot felul de cuvinte urate atat la familia mea cat si la familia lui.
De multe ori chiar am impresia ca tine la el caci nu-i zice nimic doar atunci cand se enerveaza atunci ii zice "cateceva sa simta" stiu ca si ea greseste si eu gresesc. Am fost mereu intre ciocan si nicovala, dar acum el ma ameninta ca daca nu ne mutam el pleaca caci el nu mai sta. Stiu ca are dreptate in anumite privinte dar ce sa fac????? Stiu ca ar trebui sa ne mutam dar si mama are nevoie de mine caci nu poate sa faca nimic este imobilizata la pat. Din cauza bolii a devenit asa. Oare merita sa o las in pace sa stea singura in casa si in pat sa nu poata sa-i dea nimeni macar un pahar cu apa????? pana vine tatal meu acasa????Il iubesc pe sotul meu dar nu inteleg de ce este chiar asa de afectat. Poate si eu in locul lui as fi la fel. Dar oare nu este o solutie de mijloc??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Oare nu ati putea sa va mutati singuri si atunci ai putea sa treci zilnic pe la mama ta si sa o ajuti. Eu spun ca ar fi o solutie f. buna. Multa intelepciune.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput