rana pe col
Buna,
Urmaresc de mult discutiile de pe forum si cred ca sunt deosebit de interesante si utile. In cele din urma mi-am facut curaj sa adresez si intrebarea care ma framanta de multa, multa vreme.
Un dr ginecolog mi-a spus la prima consultatie de gen la care am fost ca am o rana pe col(dr.), acum m. timp si mi-a propus cauterizare. Eram f. tanara, nestiutoare, si fiind prima consultatie am ezitat. Am consultat alti dr. care nu au observat-o. Apoi am pierdut prima sarcina(8 sapt) si dr.mi-a spus din nou de rana.
Am m. fost la o dr.care mi-a dat tratament si mi-a spus ca nu tb cauterizare. Ultimul dr. cu care am facut stimulare ovariana(3 luni)a spus ca nu tb cauterizata inainte de a avea o sarcina.
Va inchipuiti in ce stare de confuzie si disperare sunt , pt. ca sunt constienta ce riscuri presupune, m. mult, nu pot sa raman insarcinata si nu mai stiu de ce dr. sa ascult.
Va rog din suflet dati-mi un sfat pt ca ma framant in continuu, sa fac cauterizare sau nu.
Raspunsuri
Tdi spune:
nu cred sa se vindece de la sine, deci mai devreme sau mai tarziu va trebui cauterizata, cel mai bine te duci si rezolvi problema inainte de a initia o noua sarcina.
Tdi spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67668&SearchTerms=rana,col
uite, s-a mai discutat ceva asemanator aici
ralu123 spune:
adamandrei78spui ca urmaresti de mult timp discutiile de pe forum. atunci nu se poate sa nu fi citit despre dr badea a carei clinica este specializata in probleme de col; asa ca poate ar fi bine sa mergi si acolo.
daca ai nevoie de informatii da-mi un pm!
XIO spune:
Trebuie cautrizare daca nu se poate trata cu irigatii si ovule.
Si eu am avut o rana mica si mi-am cauterizat-o cand aveam 18-19 ani , doctorul fiind prieten de familie, "frate" cu tatal meu .Nu cred ca a cauterizat-o aiurea , si bani oricum nu-mi cere .
Daca nu tratzi problema se ajunge la cancer.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
adamandrei78 spune:
Multumesc mult tuturor pt sfaturi.
M-am mai documentat si chiar vreau sa merg luni la un alt dr. la control, sa vedem ce spune. Eventual o sa cer eu cauterizare pt ca nu mai vreau sa las timpul sa treaca. Oricum e in defavoarea mea.
Inca o data, multumiri. Va duresc tot binele din lume.