73% dintre romani isi educa copilul prin abuz

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by coraly

Asta: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/73369/Romanii-isi-rup-copiii-in-bataie.html

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Multumesc mult pentru link.

Pentru mine nu e nimic nou. Si nici nu-mi fac sperante ca lumea se va schimba, dupa ce vor trece cele 10 secunde de "vaaai, ma, chiar asa de nasol sa fie la noi??"

J G, astept cu nerabdare poza aia. M-ai facut curioasa. Uite ca eu nu m-am gandit niciodata sa le ridic alor mei statuie ca m-au dus la mare in ciuda greutatilor pe care le avea orice tanara familie pe atunci. Mai, da' nerecunoscatoare mai sunt!

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pe mine m-a socat unul din comentariile la articolul respectiv, la subsolul articolului. Citez:

"merita sa le-o cam tragi din cand in cand da fireste fara sa iti distrugi copilu , merita cateodata sa fie urechiati ca altfel nu stiu de frica si ajung ca in Vest de sperie parintii si profesorii, sa isi faca aia acolo ce vor si sa isi educe copii cum vor da sa nu s emire ca le vin acaa drogati si cu note proaste "

Doamne fereste de asemenea parinti!

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un-roman spune:

nu trebuie sa ne mai mire nimic ! traim in ROMANIA, ce poate fi mai "cool" Afganistan ? Congo ? ..
nu numai ca "unde da tata, creste !" dar am trait sa aud un parinte cerind insistent educatoarei copilului propriu sa-l croiasca si sa-l "corecteze" cu o palma doua pentru ca .. asa invata !

... mda stiu, noi astia care nu suntem de acord cu practicile "altoiului" la copii suntem inevitabil catalogati drept anormali; poate asa si suntem in aceasta tara normala !

PS. 100% stirea este corecta .. ganditi-va la vecini, neamuri, cunostinte .. sau la mai putin recentele stiri cu copii tinuti in lanturi .. ca deh .. fac prostii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

dragilor,

NU am spus ca ZILNIC vad un pui de om suparat????- ieri, pe la 20, la banca, in mall- unul urla de mama focului si "plici" peste fata...plus ca a primit "pedeapsa sa nu mai mearga la bile"!!!

Nu zic ca unii copii sunt mai "speciali", dar ... de fata cu toti?dar nu se poate altfel????

Noi cand copilul "deraiaza" ii spunem ca asa e el ,e mai special, si dai munca de lamurire

Aceste lamuriri le-am dus cu o fosta amica- il placeam pe pustiul ei si mai stateam de vb; la intrebarea ce ai vrea sa faci azi? el imi spune ca-si doreste sa mearga pe stadion la Steaua (stam aproape) ca tati nu-l duce ca are probleme cu banii.... si incepe sa-mi povesteasca ce si cum....A fost horor! cate stia copilul ala...meru isi dorea ceva si zicea ca nu poate pt ca..tati, mami....nu pot, au probleme...

Sa ii pupati, dar nu in somn!

PS- poza e prin albumul cuiva!!!

Cu stima,
gaby

omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Mergi la inceput

Am mai pus articolul asta pe undeva, dar nu-i bai, il repetam, poate il mai vad cateva persoane in plus si dau mai departe ideile

Scatoalce pentru copii – Câteva gânduri despre consecinte
- Alice Miller -

De ce scatoalcele asa-zis „inofensive” sunt daunatoare?

1. Scatoalcele îl învata pe copil violenta (foarte devreme si adesea cu efect pe viata).
2. Scatoalcele distrug la bebelusi si la copiii mici certitudinea de a fi iubiti.
3. Scatoalcele nasc frica: asteptarea urmatoarei pedepse.
4. Scatoalcele perpetueaza o minciuna, pretinzând ca sunt în scop educativ, când în realitate parintii pedepsesc astfel deoarece si ei au fost batuti în copilarie.
5. Scatoalcele provoaca mânie si dorinta de razbunare, care sunt mai întâi reprimate, pentru a-si gasi mult mai târziu (cu tapi ispasitori) expresia distructiva.
6. Scatoalcele programeaza copilul sa accepte argumente lipsite de logica („daca-ti fac rau, este pentru binele tau”) si sa nu înregistreze durerea umilintei ca durere.
7. Scatoalcele distrug la copii sensibilitatea si compasiunea fata de altii si fata de ei însisi, iar în acest fel le rapesc acestora posibilitatea de a se dezvolta.

Ce mesaje le sunt transmise copiilor prin batai?

1. Ca un copil nu merita respect.
2. Ca tortura are sens (ceea ce este principial gresit, deoarece tortura experimentata de copil îl învata pe acesta numai sa tortureze si el pe altii).
3. Ca propria suferinta nu are voie sa fie simtita, ca trebuie ignorata (ceea ce este periculos pentru sistemul imunitar).
4. Ca violenta merge mâna în mâna cu iubirea (originea perversiunii).
5. Ca negarea sentimentelor este sanatoasa (iar de cele mai multe ori corpul plateste mai târziu pretul pentru aceasta greseala).

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Ca sa fim si constructivi (asa cum face Felicia ), va dau niste linkuri cu sfaturi foarte utile de control pentru parinti:
http://www.preventchildabuse.org/publications/parents/downloads/twelve_alternatives.pdf
http://www.extension.umn.edu/family/W00021.html
http://www.preventchildabuse.org/publications/parents/downloads/teaching_discipline.pdf

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Excelente linkuri, Anda

Mi-a placut mult de tot sfatul acela foarte pertinent pentru parintii care sunt pe punctul de a-si bate copilul:

Adu-ti aminte ca TU esti adultul!!

Asta e dealtfel unul din samburii problemei: regresia inconstienta in starea de constiinta a copilului. Parintii simt la un moment dat un trigger care le aminteste de propria lor neajutorare din copilarie, le trezeste furia, se enerveaza, le creste tensiunea, pe nesimtite ei se transforma emotional in copiii care au fost candva si ... gata... le si aluneca palma asupra propriului copil, care in clipa aceea nu e decat ventilul prin care ei se elibereaza de o furie foarte veche, stocata in subconstientul lor.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Foarte, foarte interesant si educativ, MissParker si Carina!

MissParker, sa fie intr-un ceas bun...ti-am vazut noua semnatura Sa dea Dumnezeu sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

E greu de schimbat mentalitati cand chiar din copilarie auzi "eu te-am facut, eu te omor" si inca de la propria mama. Eu cel putin am auzit la majoritatea prietenelor mele, ca sa nu mai vorbesc de zilele in care una din ele nu se putea aseza in banca pentru ca primise o "lectie" cu cureaua de la taticul ei mult prea perfect. Acum ea e mama la randul ei, sper ca nu a uitat si-si educa puiutii mai bine decat a fost ea (sau mai bine zis cu metode mai bune).
Am citit aici pe forum cand una dintre noi a scris asa de bine "o mama de bataie nu-i o mama buna". Asa e.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Sunt foarte multi care isi "educa" copilul prin bataie .Am o vecina la scara cealalta a blocului care,vezi Doamne sa ne amuze pe noi,isi intreba copilul de 11 luni cum il pedepseste mami cand face prostii iar micutul se plesnea peste gura spunand "Poooc!".Cum locuiesc perete in perete cu ei,de multe ori il aud urland dupa corectia incasata si...are 2 ani acum doar.Explicatia mamei :"Pai daca face prostii!?".Ce prostii poate face un prunc dulce de 2 ani?

Alexa mea in 10 ani jumate a luat 3 palme.Eu am fost educata cu cureaua si cu palme peste cap si am jurat ca niciodata nu-mi voi bate copilul si n-am facut-o si tot e cea mai politicoasa,cuminte si dulce fetita de 10 ani!Imi vine sa le/ii pocnesc si eu pe cei pe care-i vad cum isi bat puii!

.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down
Yeah nothing can change what you mean to me
There's alot that I could say but just hold me now
Brian Adams-Heaven

Mergi la inceput