Strumfi de iulie-august 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 12
fianna spune:
Simo78 si Matei al meu se culca foarte tarziu. A avut cateva nopti in care s-a culcat la 3. In ultima vreme adoarme la 1 alteori la 2. Si eu as vrea sa-i schimb programul pt ca e extrem de obositor. Am incercat si cu baia mai devreme, si cu ea mai tarziu dar nu am reusit nimic. Si cand se trezeste noaptea si se foieste dau drumul la foen si in cele mai multe cazuri adoarame la loc.
In ce priveste discutia de mai devreme e logic sa existe nemultumiri si neantelegeri, ca doar suntem oameni intr-un grup mai mare de 2 persoane. Dar toti trebuie sa facem compromisuri, si chiar daca nu ne convine un raspuns, sau fapul ca nu primim un raspuns asta e, nu e nimeni dator. Nu mi s-ar parea normal sa ne limitam doar la niste discutii superficiale si sa transmitem intrebarile noastre personal pt ca nici una din noi nu are timp sa stea si sa dea raspunsuri la fiecare in parte. Asta e un forum nu o lista de intrebari si raspunsuri si intram aici tocmai ca sa aflam si alte pareri.
Sper sa nu supar pe nimeni cu polologhia de mai sus, dar eu intru si citesc si ma linistesc de multe ori.
fianna
Matthew Peter
01.08.2007
A WORLD WONDER
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by olguttza
Alina, imi pare bine ca ai scris si, ca de fiecare data, dai explicatii clare si, mai mult decat atat, profesioniste.
Cum ai remarcat si tu, hotararea mea e luata.
Pentru ca ne-am lamurit pe deplin cu toatele, fiecare stiind ce e bine si ce nu pt. copilul ei, propun sa incheiem subiectul asta pana la momentul in care toti copiii vor fi implinit 6 luni si atunci sa participe toata lumea la discutie din pozitii egale (macar teoretic).
N-am spus-o niciodata pana acum, da simt ca sufoc daca nu spun ce am pe suflet, in ceea ce priveste forumul asta: atitudinea asta de "cine nu e cu noi e impotriva noastra" este extrem de deranjanta. Am incercat sa scriu mai rarutz (ca-i mai dragutz) - si multe fete cred ca fac treaba asta nu neaparat din lipsa de timp. De fiecare data, cel putin juma dintre noi trebuie sa sara in capu cuiva, cu ton, cu ironie, cu nuante periorative. Nu sufar de mania persecutiei, dar, desi se sustine cu tarie ca aici se raspunde "din placere", vad ca se raspunde si din "obligatie". Bisericutele sunt deja formate, nu e cazu sa reamintesc. Nimeni nu trebuie sa fie mai cu motz, desi cred ca se lucreaza inca la "top popularitate" (parca asa-i zicea, nu?). Inteleg ca fiecare este mandra de copilul ei si ca-i vrea tot binele din lume, dar cred ca ar fi bine sa ne pastram in limitele tonului politicos si echidistant. Normal ca exista simpatii si antipatii, dar cand ele sunt atat de evidente, atat de "subliniate" devine suparator. Fiecare cred ca vorbeste in nume propriu, deci la persoana I, asa ca acest pronume/adjectiv nu trebuie scris cu majuscule.
Prin urmare, cine doreste poate sari postarile mele!
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
In general eu nu alimentez discutiile contradictorii de pe forum dar acum vreau sa raspund. Am citit special din urma sa vad daca mi-a scapat ceva si nu am gasit nici un raspuns nepoliticos, ironic sau peiorativ catre tine (si nici catre altcineva). Te rog sa dai exemple clare cand faci astfel de afirmatii, la fel si in ce priveste antipatiile si "bisericutele" la care te referi.
Ne-ai informat despre diversificare, cateva fete ti-am spus parerea noastra precizand ca e fara rautate si era tot cu titlu informativ. Nu am avut si nu am absolut nimic impotriva ta, nu te-am judecat si de aceea m-a surprins neplacut reactia ta.
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
Diana2007 spune:
Programul nostru este urmatorul: dupa baita de la 20.30 (baita o facem mereu la aceeasi ora, asta daca nu adoarme baiatul mai devreme si atunci sarim peste baita) papam san si ne culcam, nu mai tarziu de 22.00. In timpul noptii am inceput cu patru treziri, am trecut la trei, apoi la doua, alternand si cu nopti mai "albe" dar cat de cat constante. De sambata insa am trecut la o singura trezire in jur de 5-5.30, a crescut baiatul ! In timpul zilei, de dimineata alterneaza ture (eu le spun ture perioadelor dintre doua alaptari )cand e foarte activ cu cate un pui de somn de o ora sau mai putin. Dupa pranz de obicei nu mai doarme, trebuie distrat, scos pe afara si nu in ultimul rand hranit. Intre sase si opt jumate seara e perioada de "agitatie de seara" cand nu mai stie ce vrea, ar vrea numai la san, e marait, trebuie plimbat prin casa sau pe afara dar si asa se plictiseste repede. Dupa care o luam de la capat ... De multe ori dimineata mai spre 11 asa iesim in oras cu treburi dar din experientele pe care le-am avut mi-am dat seama ca nu e bine sa-i stric somnul, adica daca vrea sa doarma il las sa doarma si plecam mai tarziu intr-una din turele cand e treaz, altfel ... se cam da peste cap programul.
Andicu, sa stii ca Victor doarme in camera lui, in patutul lui de cand l-am adus de la maternitate iar eu dorm cu sotul la noi in dormitor. Folosim cu succes baby phone desi recunosc ca la inceput eram cu urechea ciulita tot timpul si cateodata mi se parea ca-l aud plangand desi nu era asa (deh, oboseala). Cat se scula foarte des noaptea, mai adormeam si pe jos langa patut, direct pe mocheta dar am vrut sa il obisnuiesc asa si nu numai pe el ci si pe mine si sotul meu. De nu stiu cate ori m-a rugat sotu' sa-l luam cu noi in pat sa-l alaptez dar eu nu si nu, sper sa reusesc si in continuare pentru ca deja sa dormi de la zece la cinci fiecare in patul lui e ceva, nu ? Mai avem insa "de lucrat" la adormitul fara tzitzi sau alta interventie a lui mami/tati dar eu zic ca suntem pe drumul cel bun. Si daca te gandesti ca esti mama denaturata daca faci asta uite iti mai spun ca il culc si pe burta (ca asa ii place cel mai mult), cu lumina stinsa si usa inchisa, ca sa vezi ca eu m-am denaturat detot !
Succes la "programarile" bebelusilor si la cat mai putine treziri noaptea !
A, si eu am mai folosit si factorul psihologic: in loc sa spui "bebele meu nu doarme noaptea" sau atunci cand il culci sa te intrebi "oare de cate ori se va trezi in noaptea asta ?", trebuie sa spui tot timpul "bebele meu e cel mai cuminte, mai destept, mai frumos si doarme cel mai bine noaptea !". La mine a functionat !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Antoanela23 spune:
Nonna, daca ai carut la care poti atasa scoica de masina, plimba-l asa, Sonia prefera scaunul de masina decat landoul. Alta idee e sa-l inconjori cu niste paturici rulate si/sau sa-l infesi intr-o paturica, astfel sta mai inghesuit.
Lia, ma bucur ca nu e mastita, bafta multa in continuare sa scapi complet de beleaua asta. Alternarea pozitiilor la san e o idee f buna. Sanatate!
Brazuca, Oaana, din ce am citit eu pe forum, vaccinul gratuit nu contine toate imunizarile ca cel cumparat, dar s-ar putea sa ma insel. Plus ca o mai fi diferenta de producatori, dar asta nu e prea important.
Andicu, si ai nostri copii au dormit in camera lor de la intoarcerea de la maternitate. Iar babyphone-ul s-a cam stricat de cand l-a izbit Victor de pamant si functioneaza cand vrea el. Dar camera Soniei e perete-n perete cu a noastra si o aud imediat cum scartie. Fa cum crezi tu ca e mai bine pt voi, dar se spune ca ccc cu cat amani mutarea cu atat iti va fi mai greu.
Incepe sa se schiteze si la noi un program, seara mananca in jurul orei 22, apoi in functie de cat e de obosita adoarme imediat sau dupa ce face un pic de gimnastica. Se trezeste in jurul orei 4, papa, adoarme, apoi in jur de 7, papa si mai doarme un pic. In timpul zilei nu are un program fix de somn, depinde de cum si cat iesim afara, dar de cele mai multe ori are o siesta mai lunga pe zi. Mananca la aprox 4 ore in timpul zilei.
Insa ce vroiam sa va spun e ca din ce in ce mai des e asa de vesela de-mi vine s-o mananc. Sta si pedaleaza si zambeste si gangureste iar daca vorbesc cu ea imediat e cu gura pana la urechi, e asa de dulce; eu ma tot minunez pt ca Victor nu era asa de bine-dispus, el a fost un pic mai dificil sau poate eram eu mai stresata, nu stiu.
Luna, de cele mai multe ori eu imping carutul pe aici prin cartier si fata e oricum pitita sub paturica, pentru astfel de plimbari nu o mai gatesc. Insa daca facem un traseu mai lung sau vizite, atunci ne facem bele. Azi am fost la cresa ( sa i-o prezint lui tanti si sa vedem de cand o duc) si toata lumea mi-a admirat-o, era in fustita de blugi, moderna rau gagica
.
Pupaturi, somn usor,
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
witchy_witch spune:
Am intrat si eu sa laud frumusete de baiat cuminte! Nu imi vine sa cred, dar ieri seara a papat de la 10:30 pana pe la 12 noaptea (cu pauze de adormit). Apoi a plans vreo ora pentru ca il durea un pic burtica si tot imi cerea san (evident ca sa aiba ce musca, nu pentru ca ii mai era foame). Dupa ce am refuzat pentru prima oara sa ii dau san, la vreo ora a adormit leganat si extenuat de plans. A dormit pana la 6:30 dimineata, nu imi vine sa cred! Eh, si dimineata pe stomacelul gol era f vesel, nu il mai durea burtica. A papat la greu, l-am cantarit inainte de masa si dupa ca sa vad cat a papat. 150gr, ceea ce mi se pare un pic cam multisor pentru varsta lui, dar macar e bine ca nu a mai adormit dupa primul san ci a mancat continuu si f rapid. Acuma doarme din nou neintors. Eh, asta da viata!
Ioana75 spune:
Buna dimineata!
Monica, multumesc pentru incurajare
. Asa e, nu mi-e deloc usor sa nu-i dau lapte praf.
Andicu, sarumina de urare. La noi Smaranda doarme singura, asa ca sfatul meu e ca poti sa-l lasi singur in camera.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Nonna76 spune:
Buna dimineata fetele! Dormiti toate la ora asta?
Haide-ti la
-fara lapte si putin zahar.
poze
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
Nonna76 spune:
Cred ca mai dorm eu putin,nu am vazut ioana ca tu ai scris azi si nu ieri.
Al meu nu stiu daca are un program,citeodata cred ca da dar nu ma lasa mult sa cred asta ca si-l schimba.
Adoarme la 10-11(baita e la 8),se trezeste la 1,30 -maninca,nu plinge si doarme pina la 5-5,30.Maninca si se joaca,eu nu prea pot participa la jocul lui din motive de oboseala asa ca se joaca cu tata.La 6.30 doarme iar,la 8 se trezeste si mai doarem cite putin la sin,si apoi la prinz.
Acum plinge.
poze
Nonna76 spune:
Ioana,ca sa-ti spun un caz concret-sora mea a fost data la cresa (era inainte de 90) unde evident i se dacdea formula iar mama a alaptat-o pina la un an si 4 luni.Deci se poate.Impreuna cu pediatra fa ce e mai bine pt. bebe si nu te gindi ca tre sa renunti la sin daca esti nevoita sa dai formula.
Monica ,mama lui Andrei si Vlad
poze
Simo78 spune:

La mine cafeaua cu lapte mult si putin zahar.
Andicu daca Filip doarme bine noaptea, cred ca de-acum depinde cand esti tu regatita sa il lasi singur. Personal nu stiu cum as proceda, nici nu m-am gandit foarte mult la asta, pentru ca la noi nu se pune problema. Doar sa-l exilez pe hol 
Anto am facut si eu odata schema asta, l-am lasat in "pijamale" si pe la mijlocul plimbarii s-a trezit si a inceput sa urle de zguduia tot campusul, ca se plictisea fara view in carut...si l-am luat in brate asa cum era. Mi-a trecut si suparare si jena, cand l-am vazut ce dragut isi intoarce capul dupa zgomote si lumini. Si asa am fost si in Mall cu el
. De atunci nu exista plimbare fara gateala.
Simo
de Matei Hisham 
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.