Copiluti de mai-iunie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 3
gabitzam spune:
Oana, nu e in urma, Andrei e la fel.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Tdi spune:
Loreen, cum te mai simti? sper ca a trecut colica...ai fost sa faci o eco, ceva?
Monu si Mercedes, sper ca sunt bine fetele voastre!
Beatrice, sa mor...saracul pifos, mi-au dat lacrimile cand l-am vazut! pupam sa treaca repede buba!
Gabitza, am citit intamplarea din parc...ciudat...bine ca s-a terminat totul cu bine! eu sunt terorizata de cazutul de la inaltime, in parc ma urc cu pitik peste tot si o tin sa nu am surprize.
Gusta, bine ai revenit! sa inteleg ca tot "acasa" in olandezia e mai bine...povesteste-ne cand ai timp! pupam.
Cuscra, nu mai stiu nimic de voi!
ChrisDun, ce simpatica Emi a ta...vad ca ii merge si gura si mintea!
eu sunt tare suparata, toata ziua nu apuc sa stau nici 5 minute ca trebuie sa fac curat, spal, calc, gatesc...deh, am ajutoare!
imi bag picioarele si o trimit acasa si am terminat balciul, deja ma enerveaza si cand respira.
Album Alyssa
onixone spune:
in alta ordine de idei:
Copilul meu sta fara pamapers toata ziua, dar...in primele zile era entuziasmat sa mearga la wc cand il duceam...acum refuza categoric, sau daca reusesc sa il pun pe wc nu face nimic...si zice imediat "gata".Sta si acum in chilotei dar nu facem altceva sa schimbam chilotii cand face pe el.CE SA FAC? OARE NU E PREGATIT?SA IL PUN IN PAMPERS DIN NOU PE TIMP DE ZI?Mentionez cand plecam afara pun pampers.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Tdi spune:
Oana, io zic sa nu mai dai inapoi cu pampersul, mai ales ca a facut perioada cum trebuie, probabil a vazut ca e mai comod sa faca pe el...poate daca il lasi putin cu chilotii uzi si ii spui ca nu-i frumos, eu stiu, poate intelege. nu ma apuc sa dau sfaturi ca pitika mea n-a facut in viata ei decat in pampers si pe jos, pe oala reusesc s-o mai pun insa sta 2-3 secunde si nu face nimic iar wc-ul este pentru spalat pe maini
si aruncat jucarii si ce mai gaseste.
Album Alyssa
ChrisDun spune:
Adina, cate cantecele stie Ema !! Carina e complet afona, nu stie sa cante… Am tot incercat sa o fac sa cante, macar “Multi ani traiasca”… nimic! Cred ca ma mosteneste ![]()
Onixone, in legatura cu manuta lui Alex, sa stii ca nu e de gluma. Noi am ajuns de doua ori la GA pentru ca i-am scos mana din articulatia cotului (prima data eu, a doua oara socrela). Medicul al doilea ne-a spus ca un procent mic din copii are sensibilitate la manute, si ca ar fi bine sa nu o tragem de maini pana pe la 5 ani (nici macar sa o leganam de maini, cum mai faceam noi, sau sa o ridicam cand paseste pe scara rulanta…). In fine, doctorul acela mi-a mai zis ca daca nu venim cu ea la spital in maximum 4-5 ore de cand i-am scos mana din articulatie risca sa nu i-o poata pune la loc, si asta inseamna sa o bage direct in ghips. Si, apropo, n-a fost nevoie de nici un X-ray, ci doar de o miscare rotita sus-jos a manutei fetii. Pediatra noastra a zis ca ma invata miscarea cand mai ajung pe la cabinet (sper ca in noiembrie, la vaccin).
Tot Oana lu’Alex, cu wc-ul incearca sa-l atragi cumva… daca ii place sa traga apa, pune-l pe el sa faca chestia asta dupa ce face pipi. La noi a mers …
Androix spune:
Oana, asa si Filip: o perioada a facut apoi doua trei zile facea in chiloti. Eu nu m-am mai intors la pampers ca ar fi fost deja a patra sau a cincea oara cand o faceam. L-am lasat fara chiloti pur si simplu. Asta dupa ce am incercat varianta cu lasatul ud si s-a oparit de mi-am dat cu pumnii in cap. Si el tot n-a inteles de ce l-am lasat asa. Dar fara chiloti nu i-a placut sa faca pe el. Asa ca a inceput sa ceara.
In momentul de fata suntem foarte bine cu olita. Cere cand vrea sa faca, kk face tot din brate dar deja e o imbunatatire: nu mai plange, nu se mai vaita, nu mai fuge in toate directiile. Zice doar "kk, a pac, inteapa" adik "caca, tine-ma ca in parc ca ma inteapa"
asta ca sa-l deosebesc eu de pipi care tot kk se cheama la el, si pe care il executa stand singur pe oala sau pe wc.
Beatrice, pupam Pifosul lovit. Of, ce mi-e mila de el cand il vad asa. Cred ca l-a durut tare manuta. Sper sa se faca bine repede, bine ca n-a patit mai rau. 
Andreea, mama de Filip si Georgia
babygirl spune:
Chris, a, si "Multi ani traiasca" stie sa cante. Stie si in engleza. Chiar are ureche muzicala. Canta f bine, nu falseaza. Apropos, i-am facut astrograma la o fosta colega de liceu intalnita in cj care face cursurile de 6 ani de astrologie si clar Ema merge pe latura artistica..Are ascendent in leu si descendent in varsator. Buba e ca are Lilith in casa credintei.
Nu stiu cum sunt fetele voastre, dar a mea ma lasa bouche bee cu cochetaria desi eu nu m-am omorat 2 ani nu aranjatul si machiatul. Are colectie de gentute. Nu iese la plimbare fara gentuta in care-si pune alunele pt veverite. Se impopotoneaza cu margele, cordelute, agrafe. Prin magazine se incalta cu pantofii cu toc. Doarme adesea in rochite pt ca nu-i chip sa-i pun pantalon pt ca.. "nu-mi pace!" Daca da de vreun burete isi "pudreaza" nasul instantaneu. Se piaptana, isi aranjeaza parul cu miscari de vedeta, se uita pe sub gene. Cand a cazut la cj cu nasul in noroi plangea nu pt ca era julita rau ci pt ca erau pantalonii murdari si nu stia cum sa-i dea mai rpd jos de pe ea. Eu nu sunt exagerat de cocheta, dar papadia mea a ajuns sa se coloreze cu carioci pe unghii de ciuda ca n-are acces la lacul de oja. Daca ati vedea-o cum umbla cu gentuta pe umar si din cand in cand isi scoate mobilul de jucarie, se opreste in mijlocul strazii si "vorbeste" cu Darius "Alo! Ce paci, Darius? Bine?"
patriciaRO spune:
L-a durut tare rau manuta cand i-o misca sa-i fac Radiografia... Si cand il apasa doctorul sa vada ce si cum... Acuma are febra! O fi de la cap sau de la mana? I-am pus un supozitor cu paracetamol. sper sa-l lase...
Beatrice, mami de
Alex pifos
nelia spune:
Beatrice, imi pare atit de rau pentru ce i s-a imtimplat Pifosului! Pupici sa treaca repede si bine!
Adina, pai nici nu mai era nevoie de astrograma, ca Ema e o artista de cind s-a nascut, asta pentru ca nu stim ce facea in burtica. Ce mi-ar placea sa le fac si eu fetelor asa ceva! Si Tudora cinta si mie mi se pare ca are voce, dar nu cintecele, ea lalaie melodii cunoscute (spun ca mi se pare ca are voce pentru ca recunosc imediat linia melodica) si cinta sake, sake, saaakeee... e singurul cuvint pe care il pune pe note! Sake = inghetata - preferata ei!
Gusta, imi pare rau ca nu a fost o vacanta de vis. Asteptam sa te odinhesti si sa ne povestesti totusi cum a fost.
Onixone, multumesc pentru incurajari! Te incurajez si eu la rindul meu, desi acum nu prea sint intr-o psa prea optimista. Astazi am de citit, printre picaturi, bineinteles, pentru cursul din seara asta, vreo 30 de pagini despre depresia la copii si tineri. Daca ar fi numai de citit, as face-o cu placere, chiar si in franceza, dar mai am si teme si examene...
Olita - noi stam surprinzator de bine de simbata dupa-amiaza. Fetita asta a mea, Tudora, e fenomenala. Tot ce a facut pina acum le-a calculat un timp si cind si-a dat drumul a facut-o brusc, de ne-a lasat masca. Va mai amintiti cum a mers intr-o dupa-amiaza la ora 3? Mie asa imi place sa spun, pentru ca a stat doua luni sa calculeze pasii si intr-o marti, la ora 3, a facut primii pasi singura, de la un perete la altul, a stat un pic si s-a odihnit, apoi a mai facut citiva pasi pina la altul... a mai stat un pic si dupa nici 10 minute de incercari, a inceput sa marsaluiasca ca un pinguin toata casa... pina seara, pe la 8, numai asta a facut... Asa a facut si cu pipi si kk. Dupa ce toata vacanta si chiar si inainte m-am strofocat sa o fac sa inteleaga cum vine chestia asta cu olita sau wc-ul si nu m-a prea bagat in seama, de vreo luna sintem pe rol si in probe cu aceeasi problema, fara prea mari rezultate, a udat tot ce se poate uda... simbata, dupa-amiaza, la ora 4, a zis pipi, am intrebat-o daca vrea sa faca pipi si a zis un da enervat, ca si cum ar fi fost normal sa faca, ce mai intreb, am dus-o la olita, am asezat-o si mi-a zis du-te. M-am conformat si am plecat, desi pina atunci urla si daca ma ridicam de linga ea cind o puneam pe olita. Nu am ajuns nici la jumatatea holului si o aud: gaaataaa! Ma intorc, neincrezatoare bineinteles, si cind ma uit: supriza! Fetita mea chiar facuse pipi la olita, s-a sters cu hirtie si acum se chinuia sa o verse in wc si sa traga apa! Am laudat-o, am pupat-o, i-am chemat pe tata, pe Agata ca sa le aratam realizarea, si ea era mindra... dar am zis ca a fost o imtimplare. De atunci, a cerut regulat sa o duc la baie, si cu pipi si cu kk, fara sa dea gres vreodata. Pur si simplu, in afara de noapte, a stat numai in chilotei si pantaloni. Astazi i-am pus pampers la gradinita, ca e frig si nu voiam sa se ude, da la 3 cind ma duc le povestesc educatoarelor si daca si ele sint de acord, ii scoatem de tot pampersul de zi (sa vedem daca si cel de la somnicul de prinz). Ce ziceti de fetita mea!?!
Va pup acum si va doresc numai bine, sigur ca nu am scris tot ce voiam si nu am raspuns la fiecare, desi asta mi-a fost intentia, dar mi s-a terminat cafeaua, e 9.30 si asta a fost timpul de calculator, ma duc sa citesc despre depresii la copii si tineri... poate ma vedeti inapoi pe aici, peste vreo citeva ore, cu
in ochi, plingindu-mi copilaria si adolescenta.![]()
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
27+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
monu spune:
Ola
periuta de dinti - Oral B
pasta de dinti - Colgate Junior.
Alexia e mai bine dar astept cu interes noaptea cand o apuca burta. Daca si la noapte face scandal e de au. Ar fi a treia noapte cand nu dorm. Dar nici ziua nu apuc.

, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.