rana pe col

rana pe col | Autor: nana.ro

Link direct la acest mesaj

salut , eu sunt cam noua pe aici dar am nevoie de ajutor...
In urma unui test papanicolau mi-au iesit urmatoarele rezultate :col cu leziuni vizibile , frotiu satisfacator , inflamatie . Koilocite , LSIL-CIN I . Sunt cu atat mai disperata cu cat nu stiu ce inseamna , cu toate ca am citit in expresia fetei doctoritei ca nu e bine deloc.daca stie cineva ce inseamna ...multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

LSIL - displazie moderata, nu-i foarte grav dar poate ajunge acolo
tre' sa-ti faci colposcopie si sa investighezi mai departe pt.orice eventualitate, dar nu te speria ca se rezolva

multa sanatate

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana.ro spune:

merci pentru raspuns ...spune-mi te rog daca stii ...Citeam undeva pe forum ca rana pe col si ce mai aveam eu prin rezultate se asimilau virusului HPV .o fi adevarat ? Poate stie cineva sa-mi spuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cin 1 inseamna ca nu ai nimic patologic , e normal sa iasa 1-2 , la 3 deja e displazie severa , stare precanceroasa.
Ai rana aia sau ranile acelea pe care probabil le va cauteriza doctorita daca nu dispar sub tratament.

;)

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

din ce am retinut eu ca mi-a spus doctorita , celulele koilocite semnalau starea precanceroasa ...oare nu am inteles bine ? de cand mi-a dat rezultatele sunt distrusa!Poate ma mai ajutati cu detalii.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

http://www.presspro-medic.ro/article--x-Dosar-Rolul_HPV_in_leziunile_cutanate_si_genitale--4710.html

Uite aici cate ceva despre celule , HPV si alte afectiuni.

Doctorul nu ti-a explicat nimic?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Nana, nu te mai panica, nu ai de ce ! L-SIL (CIN I) este intr-adevar displazie (cea mai usoara faza), dar NU e pre-canceroasa ! Se trateaza pur si simplu, fie medicamentos (ovule, spalaturi etc.), fie prin cauterizare sau rezectie, daca se vede vreo rana la colposcopie care sa necesite asta (medicul hotaraste).
Ar fi bine sa faci si un tipaj viral HPV (costa cam 2,5 mil), sa vezi daca ai cumva tulpinile acelea de risc, dar e posibil sa nu ai nimic. Nu toate ranile pe col sunt cauzate de HPV.
Si eu am avut L-SIL, stai linistita ca nu e de speriat. Eventual mai cere si parerea unui alt genecolog.
Te pup, fii mai optimista !

pozici

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

Ce nu am inteles eu este faptul ca asistenta mi-a spus : rezultatul papp : 2 spre 3 ., iar in fisa Cin 1 ?! Deci care e rezultatul testului? Doctorita ...cand mi-a vazut rezultatul de la laborator , a zis , <aveti de toate> !! Eu simt ca mor in necunostinta de cauza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

nu are rost sa disperi vreau sa iti spun ca si eu am avut acelasi rezulat la papanicolau ,unde ai facut testul cumva la micomi ca imi suna f cunoscut?eu ma facut si colposcopia unde sa evidentiat o rana ce trebuie excizata,incearca sa faci testul pt hpv iti este necesar dar nu trebuie sa te speri bine ca ai descoperit la timp si suntem in 2007 cand numai dintr-o proste se moare de cancer de col uterin dar tratat nu vor fii probleme deloc este mult prea devreme sa iti faci atatea probleme.activeaza-ti pm si vb acolo

Flori 15sapt

Mergi la inceput

habar nu am cum sa imi activez PM , nici nervi nu mai am sa incerc, dar iti multumesc pentru raspuns , poate mai imi spui cate ceva despre HPV.Deci am rana pe col ...am si HPV ? O sa mor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

haide mai fii serioasa ce naiba nu ai minte cum sa mori?pai nu faci investigatii,te tratezi doar sau o sa trebuiasca sa o faci.
pt pm intra in contul meu sus ,unde scrie despre copii iar sub acest scris mai la final vei gasi contul meu te loghezi si intri acolo si activezi ce este de activat ca numai stiu exact pasii,cat despre hpv tot pe forum aici este un subiect hpv si citesti acolo cat vrei dar sa vb vb pe pm mai multe.
sanatate

Flori 15sapt

Mergi la inceput