Mamei mele nu poate sa-i ia sange!

Mamei mele nu poate sa-i ia sange! | Autor: smillaraaq

Link direct la acest mesaj

Mama mea a fost azi la analize, cu programul asta al guvernului si s-a confruntat cu o problema care o macina f tare acum: asistenta nu a putut sa-i ia sange!!

Desi a intepat-o in 4 locuri, i-a facut numai vanatai, nu ii curge sange. Mi-a zis ca din toate 4 locurile i-a curs cam o picatura-doua si gata. I-a zis ca are sangele vascos si sa bea multe lichide si sa revina saptamana viitoare.

Suntem ingrijorati acum, mai ales ea o vad ca e foarte framantata cu sangele ei vascos... i-am zis sa stea linistita, sa-si bea apa cu lamaie (plata, nu minerala) si ceaiuri si o sa se lichefieze.

Mai stiti si alte tehnici sa facem sangele sa curga? :)

Multumesc

Smilla

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

aspirina sau mai bine niste Aspenter (tot aspirina,dar concentratie mai mica...parca 75 mg fata de 500 cat are o aspirina normala)

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Eu am o sugestie: sa mearga la alta asistenta!!!
Si eu sunt o persoana careia fff greu i se gasesc vene bune pt ca sunt pufoasa. Asa ca venele pe care asistentele le simt la mana sunt fff subtiri si din ele nu curge decat extrem de putin sange. Asa ca intotdeauna cer o asistenta cu experienta (chiar daca asta inseamna sa se uite chioras unele la mine) ca sa-mi gaseasca si venele mai "serioase" dar care sunt adanci.

Luand-o pe principiul bunului simt: chiar daca mama ta are hipercoagulabilitate in nici un caz asta nu se poate rezolva intr-o saptamana band multa apa.
Doi la mana in nici un caz hipercoagulatibitatea nu poate fi atat de mare incat sangele sa nu curga!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri!

I-am transmis si ei - acum avea alta problema, ca cica a vorbit cu asistentul medical de la scoala unde preda si ala i-a zis ca ar fi zahar in sange si de-aia sangele devine ca un fel de sirop!!!

Asta mi se pare o prostie fara masura de mare!

Cred ca ai dreptate, Gudinde, cu venele ascunse - si eu am la fel si mereu ma umple de vanatai pana "imi gaseste vena" cand ma duc la analize... si amandoua (eu si mama) suntem "pufoase" :)

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Bey frate asta cu siropu' e si mai si ....

Pai tot din ciclul bunul simt bate postliceala de asistente: daca in sange ar fi atat de mult zahar (adica glucoza ca zahar nu-i) incat sangele sa ajunga la consistenta unui sirop ... pai glucoza serica ar fi atat de mare incat ar fi femeia in coma diabetica.

La fel cu hipercoagulabilitatea aia atat de mare incat sa nu curga sangele ... pai sangele la un om viu nu e static.

Nu neg ca probabil mama ta are niste probleme de sanatate, nu neg ca poate are o hipercoagulabilitate accentuata dar de aici pana la minunile auzite mai sus e cale luuuuuunga.

Iar hipercoagulabilitatea se trateaza cu Aspenter, Detralex si alte medicamente pe care le prescrie dr. dupa realizarea unui screening de trombofilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Smillaraaq, si eu sunt sigura ca venele mai groase ale mamei tale sunt mai profunde iar asistenta nu a stiut sa le gaseasca. Dar ce prostii stiu sa debiteze ca sa-si ascunda incompetenta! Ce scoala au facut astia?! Am crezut ca numai in Arad avem o multime de incompetenti in sistemul sanitar dar din pacate constat ca ei sunt peste tot si din pacate sunt tot mai multi! Cum isi iau astia diplomele?! Cred ca raspunsul il stim cu totii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

dar acum exista metoda asta cu vaccum(sau cum Dumnezeu se numeste) si nu mai trebuie sa "pice" sangele in eprubeta...daca-i gaseste vena apoi totul decurge ok...
bafta

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Am trecut printr-o problema asemanatoare cu baietelul meu, acum cateva luni, cand l-au internat cu sindrom de deshidratare (din cauza unui streptococ in gat, nu vroia sa manance si sa bea si varsa des...). In cazul lui, da, s-a rezolvat situatia dupa ce corpul s-a hidratat corespunzator, initial prin perfuzii, ca nu putea sa bea apa atat cat ar fi trebuit... si da, efectiv l-au ciuruit pana au reusit sa-i monteze o branula cu perfuzia (i se spargeau imediat venele; nu era vorba de lipsa de experienta a asistentelor!), iar sange pt analize i-au putut lua abia a doua zi.
Asa ca, pt mama ta, desi eu nu sunt cadru medical, parerea mea personala este: cat mai multe lichide (apa, ceai)!

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=GKYNNZo301E&mode=related&search=" target="_blank">Dupa noapte vine zi!

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput