Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (94)
Raspunsuri - Pagina 3
Babee spune:
Roxana eu am uitat sa iti multumesc frumos de invitatie, dar stiu ce dificil e pana va acomodati cu totii.Tu refa-te si avem timp anul viitor sa ne vedem cu totii
E greu pentru tine acum dar in timp o sa fie bine si cu Alex, vei vedea
Vorbim la telefon oricum
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
ad_risnov spune:
Gabi am trimis nr. de tel. Daca ai timp pt. o plimbarica, suna-ma!
Indiferent de bune si rele, si eu sunt pentru mersul la gradinita. Compania copiilor nu se compara cu nici o bunica/bona/ etc. Pana la urma asta e adevarata socializare a copiilor. Noi am intarziat pana acum cu mersul la gradi din comoditate
.
Cat priveste varsta mersului la scoala, exita si la noi un proiect de lege care sa duca grupa pregatitoare la scoala. Inca nu s-a aprobat, dar cine stie...
anda141 spune:
Buna dimineata!
Albert merge de acum la grupa mare. Ei nu au grupa mijlocie, mica, mare si pregatitoare. Mi-au spus educatoarele ca l-au vazut pregatit pentru grupa mare,asa ca nu mai suntem mici.
Eu nu am vaut nici o schimbare in rau de cand merge la gradinita, din contra. E muult mai sociabil, mai sta si el singur cu alti copii fara mine, ca numai dupa fusta mea se tinea. Se incalta singur, se mai si imbraca cand are chef, e mult mai bine. Nici nu ma asteptam sa se adapteze atat de bine si sa fie asa de bucuros ca merge la gradi. La cat era de disperat dupa mine...Si acum este , dar e mult mai independent.
Legat de varsta de scoala, eu cred ca il voi da la 7 ani, de fapt va implini 7 ani in ianuarie, nu l-as da de 5 ani in nici un caz.
http://www.copaculdehartie.ro
A_Iulia spune:
Monica, si cum o sa faceti anii viitori cu Albert, daca acum merge la grupa mare? Ma refer la programa. O s-o repete 3 ani? Si o sa schimbati colectivul la anul?
Vivi pe la 2 ani a mers la grupa mare
. De fapt mergea si se jucau copiii acolo cu ea, nici nu cred ca-si mai aminteste mare lucru.
Adina +
Olivia 04.03.2004
Babee spune:
Adina iti spun cum e la noi.Phillip va merge la grupa mare(sunt doar mica si mare), si vor fi si copii de 6 ani.Am observat ca sunt impartiti cam pe varste si li se dau activitati diferite.De multe ori si cei mai mici interfereaza in spatiul celor mai mari, dar nu sunt probleme.Se merge mult pe activitati practice, stimularea imaginatiei si au tematici interesante.Sunt curioasa cum va fi la bilingv, o sa stau si eu cateva zile sa ii urmaresc.
Adriana notat, si te sun .Cand incepe Rares gradi?
Eu o am si pe Rebecca, care va incepe gradinita din Ianuarie
, sper sa se adapteze la fel de bine ca si Phillip.
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
ad_risnov spune:
Gabi, incepem pe 17 sept.
Azi am fost la gradinita si Rares va fi la grupa mica. Am vb. deja cu educatoarele si mi-au placut f. mult: una este tanara, ceva la 30 de ani, cealalta e mai in varsta (cam 45 de ani), dar f. placuta si energica. Un lucru care ma incanta f. tare este ca ele vor lucra cu acesti copii pana la terminarea grupei pregatitoare, adica 4 ani.
Am stat de vb o gramada si mi-au povestit despre toate: hainute, program, acomodare... Saptamana viitoare ma asteapta si cu Rares intr-o vizita de pregatire
.
Deja am mai mult curaj
.
Indiferent in ce grupa sunt copiii acum (inteleg ca la gradinitele particulare impartirea pe grupe nu se respecta), trebuie sa stiti ca grupa pregatitoare este obligatorie pt. toti copiii. Ea se va face in anul care precede mersul la scoala (fie de la 5 la 6, fie de la 6 la 7 ani). Este vorba de o programa scolara aprobata de ministerul educatiei, cu elemente care pregatesc terenul pt. achizitiile din clasa intai. Si gradinitele particulare, din cate stiu eu, trebuie sa respecte aceasta programa.
Roxana_G spune:
Salutare. Asa vanzoleala este la noi acum ca nu prea mai apuc sa pun mana pe calculator. Alex a revenit de ieri seara, lucrurile sunt ok in mare. Se poarta frumos cu BB, nu se supara pe nevoile lui de atentie sau ingrijire, ma ajuta cu ce poate. Se sperie insa cand BB plange in hohote (de ex la schimbat, ca nu suporta sa il dezbraci si sa il imbraci).
Dar este foarte sensibila in general. Azi am avut musafiri multi, pentru Sf Marie dar si pentru BB si a facut oarece circ. S-a rasfatat si s-a cam tavalit si cum ii faceai observatie ( nu sa fie certata!) punea botic si plangea. Eu una am reusit sa nu o cert decat o singura data. Insa e tare tare greu. La un moment dat am preferat sa plang eu de nervi decat sa ii mai zic ei ceva.
Cu galagia e ok, BB e obisnuit acum si doarme in orice conditii. Dar Alex face tot felul de nazdravanii.
Cu gradi sunt cam aiurita, uitasem sa ii fac analizele, asa ca abia lunea urmatoare o voi duce. Dar ma duc sa vorbesc cu educatoarea saptamana aceasta, sa vina mama sa stea cu BB vreo ora, ca gradi e aproape. Insa sunt multumita ca dupa mult timp in care Alex refuza sa mearga la gradi, ieri mi-a zis ca ar vrea sa mai mearga acolo insa nu imediat ("mai tarziu, la ora 4"
).
Cam asta de la noi. Ne adaptam, deja e mai bine. Ieri abia la miezul noptii am terminat de spalat, schimbat, hranit si culcat copiii, astazi a fost mult mai bine. BB Andrei e cu colici si uite de aceea sunt eu acum pe forum la ora asta.
Rox ,
Alexandra Maria
(10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
buli spune:
la multi ani sarbatoritilor din we, de sf. Maria si de sf. Ana
ridicam paharul cu vin
sau cu lapte
, dupa caz ![]()
mav spune:

La multi ani fericiti si din partea noastra!
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=GKYNNZo301E&mode=related&search=" target="_blank">Dupa noapte vine zi!
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)