Stelutze de ianuarie-februarie 2007 (50)
Raspunsuri - Pagina 16
mihacarm2002 spune:
Sa raspund la intrebarea Catalinei:
Venirea unui bebelus cu toate problemele pe care le-am avut (plansul din spital, icter, bubitele, colicii) au sudat relatia de cuplu. Nu am realizat pana atunci cat de important suport moral este Costin.
Si daca nu aveam acum copil, eram la servici care imi acapara tot timpul. Ca m-a muncit directoarea ca pe hotii de cai!
Acum sunt cu Eva tot timpul dar sunt acasa, pot sa vorbesc cu ea in brate, ba inca ce ii place sa ne urmareasca cum vorbim.
Multumim f. mult pt frumoasele aprecieri la adresa mandrei mele!
La olita Eva face doar pe Mr. K, pe Dra Pp am prins-o doar de 3 ori si atunci a fost o intamplare. Am inteles ca ar trebui sa o pun imediat ce se trezeste fie zi, fie noapte si inainte de a se culca. Pai, e greu de tot, pt ca fi-mea se chinuie juma de ora sa ma trezeasca. Nu ma intelegeti gresit, o aud imediat ce se scoala, dar ii dau o jucarie si daca o vad preocupata, mai trag un pui de somn. Si tot asa pana se ingroasa gluma si trebuie bagata bine in seama.
Liuda, sange apa nu se face. Lasa supararile si fi fata si sora pe care o vrea familia ta. Mama si tatal tau am inteles ca vor pleca iarasi dupa nunta surorii tale asa ca rabda putin.
Totusi, mi se pare foarte cuminte ca le-ai spus ca nu poti sa stai o sapt. Sa nu patesti ca data trecuta.
Shine, programul de masa al Evei seamana f. mult cu al Catalinei. Doar ca nu ii dau inca biscuite, ou si iaurtul de la 18-19 il amestec cu cereale.
Helenutza: 1.insistati pana papa macar putin din masa respectiva [si pe urma completati cu lapte.]
liliana, felicitari pt succesul in eliminarea mesei de noapte
Off, cand aud de copii abandonati de mame ma apuca asa o ciuda pe toti si toate. Daca nu ar fi atata birocratie, atata alergatura, adopta un copil.
Shine, am citit in jurnalul lui bb Alexandru ca avea o problema cu 3 jucarii si doar 2 manute. Asa am observat si la Eva 2 zile la rand. Stii ce solutie a gasit: gurita. Sa vezi ce comica era cu cate o jucarie in manute si cu gurita incercand sa prinda urechea unui iepuras. Parca era un catelus.
Eli, se dragalas e Andrei
Ce frumos se joaca in patut, cum se misca dintr-o parte in alta si apoi se ridica in picioruse. M-am amuzat cum tragea de camiloiul acela si apoi ii examina coada, cum rodea de marginea patutului sau cand s-a intins sa atinga desenele de pe perete. Mi-a parut rau ca nu ii vedeam manutele sa vad daca ajunge sau nu la desene.
Eva nu merge de-a buselea, de fapt uraste sa stea pe burtica. Se intinde dupa jucarele, daca nu ajunge, se impinge in picioruse si se taraste pe spate cu capul inainte.
Nici dinti nu are si pediatra ne-a spus ca mai avem mult de asteptat.
Iar trebuie sa mergem la dr ca de, a trecut o luna. Asa n-am niciun chef. Uite, o alta schimbare adusa de bb: pana sa raman gravida, treceau ani si nu vedeam un dr.
Helenutza23 spune:
neata fetele
rapid raspund la toata lumea
Lili va tin pumnii ca sa scapati definitiv de nopti cu treziri. bravo! tine-ti-o tot asa! in leg cu ne-mancatul, am incerct si la bibe si tot scarbit se arata....
eli am vazut un pui super scump!
Dana nu e chiar fiec ora
el dupa fiecare masa de solid(fruct sau mancarica), cam la o ora maxim, cere laptic. da, par dese msele lui, dar el le cere, pt ca papa putin. asa e ritmul lui: mananca putin si mai des.
a, cu spalatul pe dinti, nu avem inca ce sa spalam. dar ma distrez cu fatza pe care o face cand ma vede pe mine cu periuta in gura. e interzis!
ai socroshenia la tine... no comment. fa baiatului filmuletz! 
conchita al meu nu prea vrea sa deschida gura. macar de ar deschide sa pape el, chiar daca nu tot.
marybell inca un bb? bravo, sa va dea Dumnezeu fetita mult visata.
Elena +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
Catalina spune:
Neata, Lili, te felicit pe scoaterea mesei de noapte. Poate iti mai revii si tu cu oboseala acuma.
Nadia, ma bucur ca nu esti supi. Mai, eu citind postarea ta acuma ma gandesc ca n-am inteles deloc unde e parcul ala sau unde va intalniti voi. Ia mai zi-mi odata.
Lore, sa iti traiasca si buni si mamaitza. :))
Marybell, am vazut si eu stirea aia ... no comment, ce sa mai. Ce frumos ai zis de voi! Iti spun de pe acum La multi ani pt maine si petrecere frumoasa. Sa nu uit. :)
Sraluca,sa va traiasca dintisorii.
Fetelor, va rog mai postati si voi cum faceti piureul ala de legume ca eu nu stiu cum sa ii mai dau nici carnita nici oul. Singurul lucru pe care il mananca cu placere e piureul de cartofi cu ficatel, in rest ... . Lili, cum ai facut pana la urma piure cu spanac? Vreau sa fac si eu azi.Bebeia si tu zici tare frumos de bebicul tau si familia ta.
Fato, Eli, nu ma mai joc. Iete si la Pisoiu ce merge in 4 labe si cum sta in picioare. Hai ca chiar incep sa ma ingrijorez. Mai e careva care sta doar in cur si nu merge nici dea busilea si nici nu se ridica de vreo margine ca MAtei? Eli, tu cum l-ai stimulat? Eu am incercat faza aia cu jucarica mai departe de el si sa o apuce dar sta ca leneshu' nu se duce dupa ea.
Conchita, hahaaha, faza aia cu kk la consistenta normala e super adevarata! Subscriu in totalitate!
Furnicusa, bine ai mai revenit.
Alinuk, asa e mamico, si eu simt ca pentru Matei m-as bate si cu leii. Acuma, daca as si putea, asta e o alta pb, dar pun io pariu ca daca e pt Matei, pot.
Marybell, de la ce farmacie ai luat trusa aia? Si cat a costat?
dianamizzi spune:
NEATA!
CATALINA- cu pireul de legume eu am facut asa... am incercat o leguma separata sa vad daca ii place. am vazut ca thea haleste orice e verde :) . fasole verde a fost mai intai. apoi daca am vazut ca ii place asta urmatoarea data i-am mai adaugat ceva , un pic de tot de spanac. a mancat si pe asta. alta data am incercat sa adaug la fasole verde un pic de morcov. iak morcovul nu a avut succes. alta data am adaugat tot la fasole verde brocoli. deci eu cred ca daca lui matei ii place cartoful atunci ar fi bine sa incerci sa ii adaugi cate un piculet de alta leguma sa vezi dca ii place noul gust. dar putin! sau adaugi la orice ii place lui tare mult.
am pus odata unt si nu prea i-a placut. acum pun doar olecuta de ulei de masline. eu incerc asa incetisor cu cate putin si PENTRU CEL PUTIN 2 ZILE LA RAND. de exemplu combinatia cu morcov a fost la fel de iak si a 2 zi... cand de obicei se obisnuieste cu ce este. de aia in a 3 a zi am mai incercat doar cu vreo 2 lingurite, tot iak deci am renuntat si i-am dat o combinatie noua ce stiam sigur ca ii place, sa nu se super :)
Catalina spune:
Diana, iti multumesc. Matei are introduse cam toate legumele. In afara de spanac si brocoli pe care ma pregateam sa le introduc. Tu zici sa o iau de la inceput?
Azi de ex ma gandeam sa ii dau piure de cartof cu pui/ficatel si sa ii pun in el si spanac.
dianamizzi spune:
CATA- eu zic sa incerci combinatii simple ca sa vezi de care ii place. ca mai demult le-a mancat, acu daca nu mai vrea sa manance sa incerci asa cu cate putin din altceva la cartof . daca ii place asta tine-o asa si mai adauga un fel de altceva.
thea tot doarme. a adormit aproape de 10 si a papat la 4 si ceva. apoi la 6 avea nasul infundat. m-am dus la ea saracuta si i-am mai dat odata sa pape si s-a culcat la loc si doarme si acum. la noi e cu o ora mai devreme decat la voi.
vad ca azi n-au inceput inca bubuielile.
Catalina spune:
Iti doresc o zi fara bubuieli Diana.
Cum sunt in cautari, iata o reteta care pare interesanta. Cred ca in loc de orez voi pune cartof. Nu cred ca poate sa aiba ceva.
Ficatei cu Spanac
Reteta trimisa de marya28 (Pt bebei de la 7 luni)
Timp preparare:
30 min.
Ingrediente:
300g ficatei de pui, spanac, unt, sare, orez;
Mod de preparare:
se pun la fiert ficatei se scurg apa dupa se clatesc cu apa rece se pun intr-o cratita se pune un cub de unt, sare un praf, spanac maruntit, o ceasca de orez spalat si se acopera cu apa si se baga la cuptor se lasa circa 20 min.
POFTA BUNA : La bebei de la 7 luni.
Catalina spune:
Cel mai bine, uitati aci un link: http://www.reclama ilegala - avertizare.ro/retete-culinare-copii.asp
Ca vad ca are MULTE MULTE retete frumoase.
Deci dupa ce am postat am vazut ca e cica reclama. Cine il vrea sa imi zica si ii dau pe mess sau pe mail. Pupici
loremunteanu spune:
Neata!
Sunt pe fuga...
Ciorbita, o inacriti cu ce? Cu bors la punga/sticla, cu bors magic? Sau e dulce?
Eli, vad ca avem acelasi meniu saptamana asta "ciorba de perisoare". E voie sa dam ciorba (la mine ciorba=bors)?
Loredana
Roni-Cristian
08.02.2007 
Poze Roni www.flickr.com/photos/8401629@N06/" target="_blank">aici
Poze mami www.flickr.com/photos/9549359@N04/" target="_blank">aici
lala77 spune:
Ne ies dintii de sus. O sa fim iepurasi. Cred. A fost ciufuta ieri si azi-noapte si are obrajii rosii. Unde ma uit dupa incisivi sa vad daca au spart gingia: in fata sau in spatele gingiei? Stie cineva?
I-am facut ieri d-rei o "torocala" cu ficatel, spanac si alte legume si m-am gandit sa-i pun putin marar. Grabita sa plec la serviciu, am uitat ca fac mancare intr-un ibric si am pus o legatura intreaga. Deja ma inarmasem cu un borcanel Hipp, convinsa fiind ca nu mananca (toata casa mirosea a marar). Spre surprinderea mea, a halit tot Maria Sa. Ai vostri bebei mananca verdeata?