sfaturi si informatii despre cancerul de colon
caut sfaturi si informatii de la persoane care au avut nefericirea sa cunoasca detalii despre cancerul de colon cu metastaze. cei care au avut in familie aceasta problema pot sa ma ajute?
dana
Raspunsuri
XIO spune:
De cand e cancerul , ce anume este , ce metastaze are , ce varsta are pacientul , ce au spus doctorii?
Mai detaliaza putin problema pentru a putea primi sftauri mai bune , daca ai si un bilet de iesire , un RMN sau de colonoscopie ceva ar fi perfect .
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
elyda spune:
mama are cancer la colon cu metastaze la ficat, un plaman si stomac. acum este internata la spitalul oncologic din pitesti pt a i se face citostatice, dar nu se simte bine pt ca nu se poate hrani corespunzator si analizele sunt proaste. are stari de voma mai ales noaptea si dureri de burta si medicul nu i-a inceput citostaticele din aceasta cauza .ca tratament adjuvant i-a recomandat cantastim ,noi am vrea sa incepem si tratamentul cu isorel, dar medicul spune sa nu le facem pe amandoua in acelasi timp.acum in afara de perfuzii de hidratare si tramadol nu mai ia nimic si nu stiu ce sa mai fac sa o pot ajuta .precizez ca acum 2 ani a fost operata la iob de cancer de col uterin si se pare ca acest cancer de colon este o recidiva.daca aveti informatii despre tratamentele cu cantastim si isorel si daca acestea se pot face in paralel ,astept orice informatie.
dana
lilina spune:
eu am o matusa care s-a operat acum 10 ani de cancer la colon
i s-a facut "anus contra naturii" si traieste bine merci
dar nu stiu daca a avut metastaze ....dr.i-au spus ca nu o duce mai mult de 6 luni si uite ca a fost tare, a negat boala si a luptat si e ok,mananca bine, munceste, si in curand va face 70 de ani
multa sanatate ii doresc mamei tale si voua, familiei, multa putere si OPTIMISM
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
elyda spune:
am inteles de la medicii cu care am vorbit ca problema cea mai grava este prezenta metastazelor pt ca nu se stie care dintre ele se va dezvolta cel mai repede .poate sa se opereze de cancer la colon si sa nu reziste din cauza metastazelor prezente in diferite organe.am auzit atatea pareri incat acum nu mai stiu ce trebuie facut si mari sperante nu mi-au dat cei cu care am vorbit. a inceput tratamentul cu cantastim si acum il incepe si pe cel cu isorel.sper sa fie mai bine ca m-am saturat numai de vesti proaste.
dana
Nicoleta spune:
Lilina, ma bucur cand aud ca cineva a supravietuit cu cancer la colon mai mult, adica dupa 10 ani se simte bine in continuare.
Unchiul meu a murit la 2 ani si cateva luni de la prima operatie, imediat dupa a doua. Avea metastaze pe divese organe. Matusa ta a facut ceva special? Alimenatie, mediactie? Si sigur a fost cancer?
Nicoleta
XIO spune:
Daca e descoperit la inceput cancerul poate fi eradicat prin excizia tumorii.
Metastazele apar in ultimul stadiu al cancerului.
De aceea sunt multe pers. operate si sanatoase.Oricum este obligatoriu pt pers. respective un consult la 6 luni parca , timp de min. 5 ani pt. a fi siguri ca nu apar recidive.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
elyda spune:
ceea ce citesc eu in mesajele voastre nu este deloc incurajator pt mine.mama are multiple metastaze,iar medicii i-au mai dat 6luni sau max.9 luni daca tratamentele isi fac efectul cat de cat.acum este oarecum bine,are zile mai bune si zile mai proaste.daca o vede cineva care nu stie ce are ,nu zice ca este bolnava.am nevoie de sfaturi de la cei care s-au confruntat cu aceeasi problema,sunt constienta ca nu are nicio sansa de recuperare,dar cel putin caut sa-i pot prelungi viata cat pot de mult.astept...o minune
dana
elyda spune:
XIO,te-am gasit in multe discutii legate de sanatate am inteles ca esti sau vei fi cadru medical.daca continui sa fi la fel de deschisa si amabila cu pacientii atunci cand o sa profesezi ai de pe acum admiratia mea sincera pt ca nu am o parere buna despre multi medici cu care am avut legaturi.sunt profund dezamagita de comportamentul medicilor de la noi. acum tinand cont ca s-a mai discutatadespre asta nu mai continuam cu discutii inutile, ai mai avut polemici cu alte persoane.ai citit ceea ce am scris despre mama si mi-ai mai trimis mesaje, dar as vrea o parere SINCERA din partea ta ca om si cadru medical care te confrunti zilnic cu diferite cazuri: ce mai este de facut si cum o pot ajuta?
dana
XIO spune:
Elyda , mai am destul pana voi fi doctor , dar ti-am raspuns deoarece toata vara si tot anul asta am fost la chirurgie oncologica.
Din pacate , dupa cum ti-a spus si doctorul sanse de recuperare nu mai sunt.
Poti sa-i prelungesti durata de viata , poti sa o faci una frumoasa.
In stadiul acesta poti incerca tratamente naturiste care au dat rezultate (sunt pe forum subiecte despre asta) , o poti ajuta sa fie fericita.
Intereseaza-te si la doctori ce tratamente mai exista si mergi inainte , cu medicamente , cu naturiste.
Dar sa intrebi neaparat si doctorii din nou
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
lilina spune:
quote:
Originally posted by Nicoleta
Lilina, ma bucur cand aud ca cineva a supravietuit cu cancer la colon mai mult, adica dupa 10 ani se simte bine in continuare.
Unchiul meu a murit la 2 ani si cateva luni de la prima operatie, imediat dupa a doua. Avea metastaze pe divese organe. Matusa ta a facut ceva special? Alimenatie, mediactie? Si sigur a fost cancer?
Nicoleta
mai, a avut sigur cancer...dar descoperit probabil la timp....nu in faza terminala
ea si-a mai facut vreo 2 operatii dupa din cauza unor rupturi de muschi sau ceva...prin zona respectiva..dar nu i-a recidivat
eu zic ca a avut foarte mare noroc, dar si gandirea ei pozitiva si ignorarea bolii a ajutat-o
tatal meu a murit acum 2 luni de cancer limfatic, limfom non-Hodginks, dupa 1 an jumate de suferinta....dar el a fost o fire foarte moale....foarte sufletist....ma rog...psihicul nu l-a ajutat deloc, desi boala era in faza incipienta...tratamentul cu Mabthera nu l-a ajutat deloc...dar nici boala nu era operabila sau vindecabila...este dupa noroc..."o duci pe picioare cate zile ai"
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"