ATENTIE LA IAURTEL DANONE ! ! !
Raspunsuri - Pagina 3
miriama spune:
Natasa, daca tot mancam fructe si legume tratate, ce mai conteaza un iaurt in plus, nu???
Pai sa nu ne mai plangem ca sunt toxice in acest caz.
Si apoi, daca vrei sa faci iaurt, iti cauti o batranica cu lapte bun, il fierbi bine cel putin 5 minute de cand da in fiert, cand se mai racoreste pui o lingura de smantana, il tii la bain-marie pana a doua zi, si ai un iaurt trasnet, gustos si sanatos!! (ca tot se poarta reclama!!!). Apropo, nu mai stiu unde citeam ca Danone nici macar nu are legatura cu laptele. Deci...
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Reclama e sufletul comertului, nu?
Din pacate reclamele la iaurturile Danone ii imbie pe copii sa le manance. Nu am vazut reclame la Monor sau la alte iaurturi.
Criss si Alex
asta pentru ca Monor sau mai stiu eu cine nu are buget pentru publicitate...e tare simplu.
Roxana
moniboni spune:
Miriama, as da oricat sa am timp sa-i fac puiului iaurt, branzica..i-as face si lapte daca as putea; pe langa lipsa de timp, mai vin eu si intreb: pana la ce varsta (a copilului adica) tre' sa o caut pe batranica aia de care spui tu (btw: la mine in cartier nu prea gasesti laptic decat la magazin) si sa fac iaurt?
Il protejez cat pot, dar...
Si ca sa fiu si eu on topic, eu ii dadeam danone lui vladutz si n-am avut probleme pana acum; acu', sincer, stau si ma intreb daca sa-i mai dau....
mamica de rockerash
herra spune:
quote:
Originally posted by miriama
Fara sa fiu rautacioasa, de ce , dragi mamici, nu faceti iaurt acasa din lapte de vaca? E chiar asa de greu? Si nu se compara cu nici unul din comert.
Atunci copiii chiar ar manca un produs natural!
"ar manca" - poate alti copii, pt ca al meu nu pune gura pe iaurtul facut in casa, si am avut destule tentative.
ps: tocmai am ascultat la radio, pe europa fm, emisiunea lui R. Turcescu de la pranz, referitor la "scandalul danone".
aceasta guma de guar sau cum se mai cheama nu se gaseste numai iaurt, si ci in inghetata, icre si orice produs care are nevoie de ingrosare.
roxanaz spune:
eu nu as fi sigura ca doar Danone a achizitionat produsul cu probleme din India. ca numai ei au raportat si au retras loturile cu probleme e partea a doua.
Roxana
moniboni spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
eu nu as fi sigura ca doar Danone a achizitionat produsul cu probleme din India. ca numai ei au raportat si au retras loturile cu probleme e partea a doua.
Roxana
la asta nu m-am gandit; deci sa avem incredere, totusi in ei...
mamica de rockerash
danitin spune:
Din cate am inteles eu problema nu era la tot iaurtul Danone ci doar la doua sortimente cu fructe unde se folosea o substanta importata din Cehia / cred ca exact pasta de fructe / la prepararea careia cehii folosisera gumarul respectiv. Ce nu oricep eu e: s-au retras de pe piata iaurturile da ne asigura ca, de fapt, erau bune - pai atunci de ce le-au retras? Banuiesc ca dac erau intr-adevar bune nu se lasau asa usor aia de la Danone....
Pe de alta parte, la firmele mici si la micii producatori se poate intampla ca mediul in care se prelucreaza produsele sa nu fie tocmai curat. cei mari n-au curaju asta ca-s mereu cu controale pe cap... ce putin asa am observat eu .... asa ca nici nu mai stii ce sa-i dai prichindelului - a propos ati vazut si chestia cu hainutele fabricate in China, multe dintre ele pt firme cu renume...
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by danitin
Ce nu oricep eu e: s-au retras de pe piata iaurturile da ne asigura ca, de fapt, erau bune - pai atunci de ce le-au retras? Banuiesc ca dac erau intr-adevar bune nu se lasau asa usor aia de la Danone....
astea sunt regulile atunci cand lucrezi in sistem tip ISO/GMP sau altele: orice problema aparuta in procesul de fabricatie care poate determina alterari de calitate impune retragerea imediata de pe piata a seriei respective de produs. asa e si in industria alimentara si in cea farmaceutica.
moniboni, in cine sa avem incredere, in danone ori in producatorii aia mici?
Roxana
moniboni spune:
roxana, cum ziceam, eu i-am dat lui Vlad danone si o sa-i mai dau...
nu stiu ce sa zic, discutiile asta despre danone (de-a lungul timpului am tot auzit pareri pro si contra), natural/artificial nu m-au lamurit in niciun fel. Ce sa-i dau? Care produs e cel mai bun? De ce sa nu-i dau mezeluri? De ce sa-i dau...?
Incep sa obosesc si mi se pare din ce in ce mai complicat sa-ti hranesti puiul...
Asta e problema mea: sa-mi fac o lista cu DA si NU si s-o pun pe frigider?..ofofofof
mamica de rockerash
madau spune:
Roxanaz exact asta ma tot intreb si eu...numai cei de la Danone au raportat asta, dar oare firmele mai micute, n-or fi luat si ele acelasi ingredient, dar le-a fost "frica" sa anunte?

In stilul asta, ajungem sa nu mai putem manca nimic...![]()
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2