Produse alimentare foarte periculoase
Raspunsuri - Pagina 7
greieras spune:
quote:
Originally posted by speel
Bunicii sotului cu asta au trait o viata si au murit la peste 90 de ani.Ai mei insa,numa paine cu unt si la nici 70 s-au dus unul cu cancer de colon,celalat cancer la stomac.asa ca e relativa chestia cu nu mancati margarina ca e toxica.Cind e sa mori,mori de moarte.
Permite-mi sa ma indoiesc ca bunicii sotului au mancat chiar atat de multa margarina. Margarina a intrat pe piata mai tarziu. Plus ca medicina are multe de spus si ea. Aici exista o gramada de cazuri de cancer, dar multe sunt descoperite la timp si de aceea oamenii traiesc mai mult. Si mama soacra mananca mancare expirata de acum 10 ani si jur ca nu pare sa aiba nimic (zic nu pare ca pe cealalta parte ia cam 15 pastile de tot felul pe zi), asta nu inseamna ca o sa fac si eu ca ea.
Sa nu mai spun ca stratul de margarina pe care si-l pun vesticii pe paine si stratul pe care si-l pun romanii difera. La romani margarina este aliment de baza la ei este doar pentru ajutat sa alunece painea pe gat mai usor. Iar untul cred ca este mai ieftin doar pentru ca asa cum ai spus tu aveti multe vaci.
Si in America toata lumea mananca cremvusti 10 la un dolar, si asta nu inseamna ca sunt buni.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007
speel spune:
Greieras,ai dreptate.Ce stiu despre bunicii sotului stiu de la familie,eu n-am stat linga ei sa vad cita margarina au mancat.
Si cu stratul de margarina ai dreptate,cu un virf de cutit ung o felie destul de mare,maica-mea acasa in stratul de unt de pe paine isi poate lua cu succes o amprenta dentara.pina la urma eu n-am venit sa postez ca sa aduc vreo oda margarinei,nici gind.Insa am postat in ideea ca eu asa am vazut in alte parti si sincer m-am mirat de faptul ca pina acum nimeni nu mi-a spus aici ca margarina e toxica.Ce-i drept n-am eu cine stie ce scoala dar omul cit traieste invata.Asa ca pina nu imi pune cineva vreo eticheta :aia cu margarina,m-a retrag cu scuzele de rigoare in speranta ca n-am deranjet prea tare.Numai bine.
grenouille spune:
:) steel, nu-ti pune nimeni etichete :)
adevarul cu margarina e undeva la mijloc - in anumite boli (cautand pe google "margarina vegetala" dati peste linkuri) e recomandata tocmai datorita faptului ca nu are colesterol "rau" ca si untul.
aelda spune:
Hai ca in Romania cam totul e cancerigen!
Cred ca ne cred prosti!Pai ar trebui sa fim morti multi dintre noi.
Pe vremea lui Ceausescu se folosea margarina la greu, mai ales in prajituri, la creme.
Acuma si cartofii prajiti, painea, etc, tot e cancerigen, probabil ca sa nu mai zica lumea ca toate sunt scumpe si nu le ajung banii
. Ar trebui sa fiu moarta ca eu mananc cartofi prajiti muuuulti, imi plac la nebunie.
Nu mananc totusi cipsuri, nu beau suc acidulat gen "cola&co" si ma feresc de ceea ce are gust de sintetic(daca am apucat sa gust
)
Pa,pa.
greieras spune:
Speel, stai linistita ca nu pune nimeni etichete
Eu sunt una din persoanele care a mancat margarina cu polonicul iar de cand m-am documentat si eu (prima oara tot la altii am auzit) pur si simplu am preferat sa nu o mai cumpar. Oricum, daca citesti ingredientele de pe mai toate produsele gen snak-uri, toate sunt facute cu margarina. Eu, tocmai pentru ca din cand in cand mai scap la snak-uri mi-am propus sa nu o mai mananc si pe paine. De fapt, asa cum a spus o fata aici deja, mi-am schimbat mult stilul de viata. Incerc sa mananc numai mancare preparata de mine (nu semipreparata), cat mai natural ( in masura in care am de ales) si simplu si bineinteles cu masura. Am auzit odata pe cineva spunand ca poate de trait o sa traim cat ne e scris, dar macar sa nu ne taram prin viata asta bolnavi. Pana la urma facem si noi ce tine de noi.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007
CriPOD spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Legat de monosodiu glutamat ... Noi am renuntat demult la el (faimoasa Vegeta!)
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Iti trimit eu de la noi Vegeta, MSG free, daca vrei.
Common sense is not so common... [Voltaire]
CriPOD spune:
Apropos de margarina... trebuie facuta diferenta intre margarina cu "trans fatty acids" si fara. Nu toate sunt la fel, cititi cand cumparati. Trebuie sa spuna "fara uleiuri hidrogenate", "no shortening" sau "trans fat free" (unele nu stiu cum s-ar traduce). Nu e de joaca, sunt deosebit de nocive, eliminati "trans" pe cat posibil din orice aliment.
Am observat ca in Ro nu sunt inca obligati sa puna continutul de trans pe eticheta, ceea ce e foarte incorect.
Eu evit sa pun in cos produse cu MSG si "trans". Desi cumparam cat mai naturale si mai putin procesate (fara sa exageram sau sa facem o obsesie pt asta), tot nu le pot evita complet si asta a iesit la iveala abia dupa ce au fost obligati sa puna pe etichete cantitatea de "trans".
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by mQQmquote:
Originally posted by Ramona J
Legat de monosodiu glutamat ... Noi am renuntat demult la el (faimoasa Vegeta!)
Iti trimit eu de la noi Vegeta, MSG free, daca vrei.(nu glumesc)
Deci n-am visat! Vazusem o singura data la NY, apoi n-am mai vazut deloc. Multumesc, intre timp chiar ne-am obisnuit fara. Ceea ce nu credeam ca e posibil, eram dependenti de Vegeta. Acum chiar ma deranjeaza, simt gustul diferit in mincare.