Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu am ceva contractii, cred ca de cat m-am enervat. Luat No Spa si stau in patut cu laptop in brate.

Rox 36+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by crishtina

Carpatina mie parca mi'a fost mai greu la inceput...acu m'am obishnuit si mi se pare normal. Cateodata mi se face pofta de ceva dulce dulce in rest mi se pare ca e normal sa mananc asa...curaj si tie...ca u ai mai mult ca mine de acu incolo.

Da' tu-ti controlezi glicemia zilnic? Sau doar teste pe care le-ai facut la spital?

31+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Eu am ceva contractii, cred ca de cat m-am enervat.

Numai bine sa-i dai sms..,,

31+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Ma batea gandul sa il sperii, dar am zis sa nu cobesc. Mi-a trecut acum, insa era exact presiunea aia de la ciclu.

Va las, ca nu mai am baterie la calculator si eu de aici nu ma mai ridic decat cand ma duc la culcare definitiv. Pupici. Noapte buna.

Rox 36+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Roxana, cat te inteleg....Hai baga-i un sms sa vezi ce-i cade mutra...O merita...Nu stiu, am impresia ca ei nici nu constientizeaza. Asa si al meu, nu e baiat rau deloc, dar cateodata nu realizeaza ce boroboate face!

Hai pupici si nu-i voie contractii!

Somn usor fetelor!

Apropos, de celulele stem, la noi nu exista banci publice, nu? Ca ideea mi-a placut, dar nu cred ca se poate aplica la noi!

Gabriela 34+ Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

quote:
Originally posted by Yaia

Urmy, ala e filmul, The Mating Habits of the Earthbound Human e titlul in engleza, asa cum bine ai zis si tu. Mie mi s-a parut super amuzant.
Roxana_G, daca vrei ceva mai cu actiune si nu ai vazut cele 2 filme Bourne, ia-le acum, sunt super. Si in august apare si ultimul din serie, "Bourne Ultimatum". Mergem pe 17 la cinema, abia astept sa-l vad. A, sa nu uit primele doua sunt "Bourne Identity" si "Bourne Supremacy".
Dana, ma bucur ca sotul tau e onestean, sunt baieti buni. Si daca ai ocazia, sa treci pe acolo. E un oras frumos si curat. Dar poate sunt subiectiva, ca tin atat de mult la el. Oricum, zona e frumoasa, ai aproape biserica lui Stefan cel Mare de la Borzesti, cu podul care e inca in picioare de atunci, la cateva minute cu masina. E Oituzul, cu primul lui razboi mondial si tot pe acolo a trecut si una din coloanele romane care a cucerit Dacia. Zona e plina de istorie, desi orasul e relativ tanar. Si parcul e inca o minunatie. tot in zona merita vazut Slanic Moldova, am fost anul trecut, arata super! Salutari sotului tau de la o onesteanca!
Plec la Grey's anatomy.

Irina 31

Multumim pt. salutari!Sa stii ca e un sot bun si tare bland.Apoi sa stii ca eu stau prost cu geografia!In '91,la sfarsitul anului 1 de faculta,am fost in tabara la Slanic Moldova,dar n-am stiut ca se invecineaza cu Onestiul;m-am distrat fain si mi-a placut statiunea,pacat ca n-am fotografii..

Dana +31s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

buna iubitele.
Noi suntem, bine, eu am durerile de burta doar dimineata inainte de pipi.adica inainte de al nspelea pipi din noaptea aia;-)))))))))))
stau cuminte, si ma plimb doar pe plat, n-am mai urcat nici pana la telecabina de o sapta,mana.

Am vb la telefon cu pediatra Sofiei, mi-azis ca se recolteaza in Municipal celule stem, si ca dr badiu face operatiunea asta.O sa vb si cu el, dar intre timp o sa cer contractele alea domnului cu pricina.La noi nu exista banci publice...numaivarianta cu slovacia si ungaria parca.
Andreea, in cat timp de la semnarea contractelor a venit kitul?
o sa-ti dau PM cu nr meu de tel, sa-mi trimiti nr lu nenea ala ,ca nu l-am notat.Si nu pot cauta in urma.am o conexie de tot rahatu:(((

Maine ma plimb la brasov:).Nu o sa am timp de intalneala cu gravidute..desi mi-ar placea.Am de vazut o gramada de lume, plus orasu.N=-am facut o poza in Brasov, de cand am pasiunea cu foto n-am ajuns acolo, si sper sa nu fie chiar atata de inorat incat sa nu recuperez;) mai bine zis, rugati-va sa nu ma ploua:))))

Tomasa,nici eu n-am avut scurgeri din sani la sofia.Nu am nici acum.Si sanii nu-s f f mariti....sper sa am lapte.oricum, eu voi lua Glactogil din prima zi.Asa am facut si la Sofia.
va pup.aveti grija de voi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

am uitat:
vreau neaparat s=o incurajez pe Alinush.Sunt siderata de ce-ai povestit.Doamne ajut-o pe fata aia...ce nemernici.....
Alinush, intra la topicul fetelor din iasi(il gasesti la subforumul prieteni intotderuna) si intreaba acolo de un dr bun in iasi.
Fii tare si nu te macina.
Doamne ajuta!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Ce mai ploua pe la noi.... oricum era nevoie ca n-a plouat deloc pana acum decat asa, putintel.
Noapte buna!
Somn usor!

Emma 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Yaia, merci mult de tips - auzisem de ele, nu le-am vazut inca; o sa mi le iau. Dar la cum rad eu de cand cu sarcina, de nu ma mai opresc, ori am sa mor sufocata, ori am sa nasc. ... de fapt, mai bine le iau cu mine in sala de nasteri!

Amironeanu, ca bine zici cu alptatul! Gasisem ceva dragutz, tot citind eu: "Alptatul e ca un dans: e nevoie de exercitiu si ritm, pentru ca sunt doua persoane care intra in joc si se gasesc. Luati-va timp si aveti rabdare cu dvs si cu bebe."

Din ciclul "am citit si zic mai departe" - pentru novice ca mine:
Alaptarea: Probabil stiti deja la furia laptelui de:
- alaptat cat mai des
- comprese calde, inainte sa pui copilul la san (curge laptele mai bine / dilatatzie)
- comprese reci dupa
- daca sanii sunt prea grei/plini, copilul nu poate cuprinde corect sfarcul si aureola - se maseaza cu mana un pic inainte, sa mai iasa din lapte

Cand se face - cum se numeste? cand se stagneaza laptele si sanii se inrosesc, partial intaresc, si dor (potential cu febra):
Evitare:
- nu se poarta sutiene mici sau imbracaminte stramta
- se mentin sanii calzi in perioada alaptatului
- nu se fac eforturi, fizice sau psihice
- se tin picioarele calde (!)
Tratare:
- se elimina laptele stagnat: se maseaza zona intarita - cel mai bine merge sub dusul fierbinte
- dupa alaptat se pun comprese reci pe partile afectate - ideal celebrele comprese reci de branza de vaci: atenueaza inflamarea
- se pozitzioneaza copilul la san cu mandibula pe zona unde stagneaza laptele
- LINISTE si CALM
- NU se pompeaza laptele pentru ca produce efectul contrar - mai mult lapte; doar actiunea de supt + molfait al bebeului are efectul de a goli sanul "corect"

"Pregatirea" sfarcurilor: NU o faceti! Ele se pregatesc singure si nu trebuie iritate prin frecare etc.
Evitarea iritarii sfarcurilor:
- punerea corecta la san: burta la burta, nasul copilului la nivelul aureolei sfarcului
- dupa alaptat, lasat lapte si saliva de bebe pe sfarc, sa se usuce
- expunerea sfarcurilor la aer dar mentzinand sanii calzi
- pana se invatza bebe bine cum e cu suptul (6-8 sapt) nu se foloseste suzeta, biberonul etc. pentru ca apare confuzia de supt: bebe aplica tehnica de supt la sticla/suzeta la san, suge gresit si raneste sfarcul

Piciulika 31+ Michael
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput