Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 17
Yaia spune:
Fetelor, eu de kg in plus nu mai vreau sa vorbesc. Dar v-am tot auzit ca va masurati burta si am fost curioasa, asa ca acum 30 de minute avea 108 cm. :))
Si mai lasati-o pe Roxana sa leneveasca! Ieri va luati de ea ca nu credeti ca o sa fie in stare sa o faca, si acum ca leneveste, o tot chemati pe forum...
Fug si eu sa sterg macar praful si sa tai etichetele la noile achizitii pt. bebe, ca si eu frecai doar tastele azi, nimic treaba!
Irina 31
aeperju spune:
quote:
Originally posted by luy
Emma, ce faci, te muti si tu langa Piciulika ? Poate-l convingi pe sotu' tau sa caute pamant acolo, hihihi
Luy 36+ cu
Hihihi! Dac-as putea....n-as zice nu!
Emma
toma_lly spune:
vad ca lumea s-a cam bagat la paturica
ma duc sa mananc si eu de pranz si apoi trag la aghioase
Tomitza 35+ Natalia Ioana
MAI SUNT 5 SAPTAMANI !!!
Poze cu mine gravidutza
www.flickr.com/gp/9702061@N05/jGo9d1" target="_blank">Lucruri pt Natty
Nunta-11 iunie 2005
youngrita200 spune:
Pofta buna, toma_lly si somn usor pe urma. Eu merg la serviiiiiiiiiciu! Si n-am niciun chef!
rita [34]
toma_lly spune:
quote:
Originally posted by youngrita200
Pofta buna, toma_lly si somn usor pe urma. Eu merg la serviiiiiiiiiciu! Si n-am niciun chef!
rita [34]
multumesc, multumesc
e nasol cu serviciul, abia de cateva zile am intrat si eu in concediu si taaaare bine mai e
Tomitza 35+ Natalia Ioana
MAI SUNT 5 SAPTAMANI !!!
Poze cu mine gravidutza
www.flickr.com/gp/9702061@N05/jGo9d1" target="_blank">Lucruri pt Natty
Nunta-11 iunie 2005
prisi spune:
vreau si eu somn la pranz, da de unde ca nu am rabdare nici sa stau in pat iar pe asa o vreme ..., asa ca somn usor burticilor ... eu o sa mai bantui pe aici ...cred ca o sa-mi intind parul, mai tarziu ma duc la manichiura si dupa poate ma scoate puyu in oras , daca nu o veni obosit
poze
36+ Miruna
Carmenita spune:
Si eu o raportez o noapte grea de la fulgere si tunete si de la suparare. Bebe a fost foarte activ si abia spre dimineata s-a mai linistit mititelul. Eu inca nu am scapat de furuncul, azi merg la dermatolog. Inca nu a copt cat trebuie ca sa iasa puroiul ala. Cred ca e stafilococul auriu, ca s-a uitat sora mea la el, si stie bine cum arata ca ea il are de cand a nascut fetita, din spital. Nu am luat Oxacilina pentru ca nu am facut febra si sper sa iasa ala si fara, am pus argila sa traga, dar merge greu. Motiv pentru care sunt suparata foarte tare si ma gandesc sa nu ii dau si bebelului meu dupa nastere tampenia asta. Of, of...A mai facut cineva scarbosenia asta de stafilococ in timpul sarcinii?
M-as baga si eu la scutece, dar la mine in bloc gauresc unii peretii la greu de doua saptamani si nu e chip sa te odihnesti pana la 6-7 seara.
Cand ma gandesc ca mai am 9 saptamani pana la nastere, mi se pare asa mult. Mai ales acum cand mai stau si cu grija stafilococului asta.
Dar trecem noi si de asta cu ajutorul Domnului!
Myral, esti o viteaza, inca putin si vezi minunatia de bebic. Bravo!
Va pup burtici!
Carmen 31+ cu bebe Andrei
Happiness_4_us spune:
Luy, . Merci de cuvintele frumoase.
Teodoran si Isabelutza, cum bre n-ati stiut ca nu se ia fierul cu laptele, ca eu am trancanit de cateva ori treaba asta. Si eu ma chinui cu suplimentul de fier, si e un adevarat chin sa ma tot uit la ceas sa nu maninc nimic lactat inainte cu 2 ore sa iau fierul si dupa ce il iau la fel. E tare aiurea. De multe ori, ma culc nemancata si asta ptr ca intre timp mi se face foame si orice as combina contine ceva lactat. Asa ca prefer sa maninc fructe. ma balonez, imi dau arsuri, dar n-am incotro.
Eu tot nu m-am edificat cu ceaiul de zmeura, drept ptr care nu mai beau. O astept pe Nikole, care intre timp a nascut sambata un grasunel de bebe Kevin, sa-i traiasca, sa imi spuna exact, ea ce fel de ceai de zmeura a baut, de fructe sau frunze. Ea a baut din sapt 32 cate 2 pe zi si din sapt 34 cate 3 pe zi, si a nascut la 41 de sapt si 1 zi. Deci ei nu i-a provocat nasterea, Annisia.
De ieri experimentez ceva ciudat, poate ma ajuta vreao mamica.
Am burtica pietroi, ma si doare caci se zvarcoleste bub la greu, parca face tumbe si cu fundul cel ascutit imi intinde pielea la maxim, iar cand stau jos, imi trage cate un picior de ma lasa fara suflare. Se mai intampla asta si inainte, insa burtica nu era tare de parca sta sa explodeze, asta ma ingrijoreaza. Ufff.
Or fi contractii astea sau ce or fi? Am motive de ingrijorare?
AM asa o stare de nervi si draci, de n-ati vazut.
Nana, 34+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
alinus_25 spune:
Fetelor, chiar nu vrea nimeni sa-mi dea PM despre Gravibinon? Haaai ca stiu ca unele din voi ati folosit/ folositi.
Sunt asa de contrariata..... dr mea de la Iasi(dr. X) mi-a spus sa fac injectii cu Gravibinon, insa nu am gasit nici la Barlad, nici la Galati.
Dr de la Barlad (dr. Y) care m-a internat si tratat cu Gynipral, nu e de acord cu Gravibinonul, cica nu mai foloseste la varsta asta a sarcinii 30-31. Asta e cam nebuna, dar macar m-a scos din belea dupa ce i-am bagat 150 RON la buzunar.
Acu' sa vedeti cu Dr. X Sambata trecuta cand (eram programata la control si nu am putut ajunge, abia ma externasem, si pe riscul meu inca) si am vb ultima data cu dr. X, in ultima ei zi de lucru...intra in concediu 3 saptamani, mi-a spus ca nu o mai intereseaza, ca daca fac Gynipral asta e, si sa nu o mai caut pana peste 3 saptamani, cica poate se duce intr-o pestera.....
E lesne de inteles ca m-a luat la misto si nu o mai intereseaza soarta mea in astea 3 saptamani.
Acum am ramas pe mana la dr Y de la Barlad, asta intra in concediu la sfarsitul acestei sqaptamani.
OOooof, daca ma apuca iar durerile nu e recomandat drumul pana la Iasi, sunt vreo 135 km cu gropi, curbe,cica risc sa ma asiste sotul, doamne fereste.
Efectiv mi-e groaza de doctorii de la Barlad.
Sunt traumatizata psihic.
.......In seara cand m-am internat, mi-au facut control pe masa. Eu boceam, al meu vroia sa plecam la Iasi insa dr i-a zis ca pot naste pe drum. Asistenta mi-a bagat o tura de antispastice. Apoi Dr. Y a disparut repede si nu am avut timp sa-i bag nimic in buzunar.
Si m-au dus la sala de travaliu.
Terifiant. Era acolo o fata de vreo 26-28 ani, a 2a nastere, si nu avea decat 32 sapt, avea dilatatie, insa nu avea dureri.
Nu mai erau decat asistenta si brancardierul pe acolo.
Si saraca fata tot se adresa asistentei cu apelativul "dna dr, ce dilatatie am? in ultimele saptamani am avut colul doar intredeschis. De ce m-ati adus aici??" Si fata stia ce vorbea, ca era la bb2.
Si idoata de asistenta ii zice "hai pe masa sa vedem". Si ii rupe apa fortat. La care fata "ce mi-ati facut? nu trebuia! vreau sa-l mai tin (pe bb), nu va ganditi? nu va ganditi?"
In 15 minute au luat-o durerile, peste alte 15 au dus-o in sala de nasteri, in 5 minute se auzeau tipete de bebe.
M-am ingrozit....am bagat 5 lei brancardierului in buzunar si l-am implorat sa ma duca un etaj mai jos la salon. Mi-a spus sa astept, cica o coseau pe fata.
Dupa alte 15 minute au adus-o pe acelasi pat de unde plecase, cusuta, aranjata si cu indicatii sa-si maseze uterul. Nascuse un bebe de 1,650. Si spunea incontinuu.."nu va ganditi, nu va ganditi, ce mi-ati facut"
I-am spus asistentei ca nu am dureri si sa ma lase sa plec la salon, chit ca nu era adevarat.
Cand am ajuns la salon, ajunsese si sotul cu fiolele de Gynipral. Am bagat si acolo in buzunarul asistentei, mi-a pus perfuzia, si intr-o ora mi-au trecut durerile. A venit toata noaptea la patul meu.
In urmatoarele 7 zile mi-au mai pus inca 3 perfuzii cu Gynipral.
Gynipralul face minuni, doar sa stii de el, sa bagi la buzunar la greu, si sa nu dai la ora 1 noaptea peste o cretina de asistenta care vrea sa rezolve totul cat mai repede, ca sa se poata culca apoi.
Tocoliza masiva: Oprirea travaliului prematur eficient cu angajarea fatului si/sau dilatarea colului uterin.
Tocoliza pe termen lung: Prevenirea travaliului prematur cu contractii uterine de intensitate si frecventa crescute fara angajarea capului sau dilatarea colului uterin.
In cazuri ce prezinta o ruptura a membranelor fetale----------ceeace fata nu avea!!!!----------- si o dilatare a colului uterin mai mult de 2-3 cm, sansele pentru folosirea cu succes a tratamentului tocolitic sunt mici. Dar zic eu ca sunt sanse, desi nu sunt medic. Doar sa ai bani de bagat la buzunar si pe cineva sa-ti cumpere o fiola in miezul noptii.
Am ramas cu un monstru de durere pe creier pt fata aia. Doamne, te rog, apara si pazeste!!!Imi vine sa plang de fiecare data cand imi amintesc. Si pe asistenta as omora-o.
Mi-e groaza de spitalul din Barlad.
[/size=4]Dumnezeu sa va ocroteasca pe voi si bebelusii vostri de astfel de oameni.[/size=4]
Gata, ca nu am voie sa stau nici in fund la calc, am abuzat de mine pt ca am vrut sa stiti si voi ce cruzimi se pot intampla in provincie, la tzaranoaia, in jud Vaslui. Am venit aici dupa sotul meu.... la Roman, la ai mei, parca e mai destupata lumea la minte.
Ma iertati ca nu va citesc, intru doar sa vad daca am vreun PM. Dar se rezolva, in cateva zile achizitionez un laptop.