Spiridusi de ianuarie-febuarie 2006 ( 210)
Raspunsuri - Pagina 18
monica70 spune:
Gata am scapat momentan de comentarii,ca a luat-o taica-su la plimbare.
Inainte de a pleca mi-a atras atentia,ca tot bodoganea singura aiurea (stinsesem DVD) si aud deodata "vai vaii bunico papa"
Cand ma uit, era cu cartea Scufitza Rosie langa ea
.Am intrebat-o cine o papa pe bunica si mi-a raspuns "lupu",deci stia ce zice,n-a nimerit-o 
Sper sa am timp saptamana asta sa ii mai cumpar ceva carti cu poze cu "Capra cu trei iezi" vreau neparat ca n-o avem si sa vad ce mai gasesc,tot asa subtiri si usoare sa le putem lua cu noi,mai ne uitam in tren,sau cand vreau sa o tin linistita.Am mai vazut din seria aia "Fata mosului si fata babei" si "Pungutza cu doi bani".
IRINEL voi ii cititi /spuneti povesti Ilincai? Si ce povesti pe care sa le inteleaga? Tot am mai intrebat p-aci ,dar se pare ca nimeni de p-aci nu le spune/citeste povesti sa imi mai dea vreo idee
Pe Diana chiar o intereseaza!
MONI SI DIANA (01.01.2006)www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> FILMULETZE 4
www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> FILMULETZE 3
Giova spune:
am ajuns acasa.
vroiau sa o tina 3 ore ca sa-i monitorizeze inima, dar cand au vazut EKG-ul a zis ca pana maine. I-a luat sange, ii face test pt. hormonii tiroidieni, a facut un test de fortza, pe care l-a trecut cu brio. acum sa vedem restul....
sunt si eu mai linistita ca e acolo si sper sa-i gaseasca si cauza....
vreau sa-mi intind rufele din masina si pe urma duc Fordul la service, vin acasa, si tot asa. azi sunt numai pe drumuri.
aici s-a facut cald si a iesit soarele
.
de citit nu am citit nimic din urma, poate mai incolo.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marcowww.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(1),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
nunta noastra
www.youtube.com/watch?v=wKLkV7KmSYQ" target="_blank">
irinel2005 spune:
Moni, de citit povesti nu prea ii citim , ca nu sta locului sa asculte, tot timpul vrea ea "caatea" sa o rasfoiasca. Uneori rasfoim impreuna cartile de povesti si in special de poezioare, insa ne uitam doar la poze si ii explicam ce face unul sau altul din personaje in poza respectiva. Chiar zilele trecute am avut o noua tentativa de a a-i citi povesti la culcare, insa nu mi-a iesit.
De spus povesti ii mai spun seara cind o culc, insa eu nu prea am imaginatie, asa ca va trebui sa ma reapuc sa citesc povestile copilariei noastre, sa mi le reamintesc. Avem doua povesti care ne plac, Scufita rosie, la care se distreaza cind spun Scufita Rosie; ride toata si zice, strimbindu-se intr-un mod foarte haios, "Cufiiitza".
Apoi, mai este o asa zisa poveste, pe care am inventat-o intr-o zi cind cazuse din pat, despre fetita care a facut buuuf jos din pat. Acum stie ce urmeaza in poveste si cind ma opresc eu, ea completeaza.
ceva de genul: eu zic "a fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi fost nu s-ar fi povestit. a fost odata o fetita cuminte, desteapta si..." aici fac o mica pauza si ea completeaza "fuuuumoasa"; continui "pe care o chema...", ea completeaza foarte convinsa "Iilinca". "pe care mama ei a pus-o in pat. iar fetita a cazut jos din pat". ea vine si zice "buuuuf". "si a inceput sa plinga fetita, si asa plingea, draga de ea.... si atunci mama ei a luat-o in brate si i-a spus..." fac o pauza (am citit ca trebuie sa le lasi un pic de timp sa vorbeasca) si ea zice "nu piiiinge fetitza dlaga...nu piiiinge, ingelasu". eu continui "stie mama ca te doare, dar o sa treaca, ca mama e aici sa te mingiie"; aici ea completeaza de la ea, de fiecare data,nu stiu de unde pina unde ca niciodata n-am spus asa ceva, "tata mingiie".
iar povestea e gata.
Ideea e ca i-am spus-o atunci cind cazuse din pat si nu ma gindeam sa o transform in poveste de adormit cupilu, insa a inceput ea sa-mi ceara povestea cu ...buuuf.
In plus, am observat ca o linisteste si ii distrage atentia daca i-o spun si atunci cind se mai loveste tare, cazind.
sigur ca nu o iau in brate la orice cazatura sau lovitura, de regula ii spun "nu-i nimic, haide sus". Insa atunci cind vad ca treaba e mai serioasa, ca am auzit buuuf cind a dat cu capul sau cu nasul
, o iau in brate sa o mingii.
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)
ingerasul lui mamica
pufumic spune:
Hello!
La Constanta ploaua de rupe. Azi stam in casa sigur. Nici ieri n-a fost prea frumos, dar n-a plouat si am iesit. Oricum, nu-i chiar adevarat ca cei care au avut bilete la mare in perioada asta au dat banii de pomana. S-a putut face plaja. Iar apa era rece tun si cand afara erau 40 de grade. Chestie de curenti.
Giova, sanatate multa mamei tale.
Am vazut poze frumose de prin Corfu si de pe la o nunta
. Si am mai vazut si poze cu David, ariciul somnoros si catarel. Mai bag azi o tura. MA enerveaza ca nu pot sa vad ca lumea filmele din drop. Tot fragmentate si nu se intelege nimic din ce spun protagonistii.
Ioana si Vladimir (08.02.2006)
http://www.dropshots.com/ipeltod
irinel2005 spune:
Pufumic, eu am vazut un baietel adorabil, genul care-ti smulge un zimbet tandru vrei-nu vrei, cu o chica mama mama.
. Si care dupa ce a condus masina, si-a pus scutecul in cap. 
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)
ingerasul lui mamica
monica70 spune:
IRINEL asa era si Diana,nu avea rabdare deloc sa stea,insa de vreo luna incoace e tot mai interesata pe zi ce trece.Si eu nu pot spune ca i le citesc,mi se par cam greoaie formularile pentru ea,dar le repovestesc pe intelesul ei cu cartea in mana sau fara (asta seara la culcare).Noi am inceput cu CEI TREI PURCELUSI - in care actiunea era simpla,un purcelus era cuminte,ceilalti doi,rai,asa ca a venit lupul sa ii pape
Era imperios necesar sa fac rost de un lup la cat e de cuminte
Da' tot nu pare prea inspaimantata de el
Am continuat cu URSUL PACALIT DE VULPE si cu SCUFITA ROSIE plus ALBA CA ZAPADA.Doar cartile astea le avem cu poze pana acum.Capra cu trei iezi i-am mai spus-o eu din cap,dar altfel va fi cu poze ... Si acum numai o vezi ca vine cu cartile la mine sa i le povestesc !
Mersi de ideea cu pauza,o sa incerc sa o las si eu pe ea sa completeze povestea
ea mai repeta dupa mine cuvinte din ce zic,dar nu ca ILINCA,de obicei se repede cand vede o imagine cu ce stie sa zica si zice ea prima: "calu" ,"lupu" ,"pomii" etc.
MONI SI DIANA (01.01.2006)www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> FILMULETZE 4
pufumic spune:
Irinel, Ilinca e o scumpa si ce de mai spune, fantastic. Aa, si nu-i adevarat ca seamana doar cu tatal ei. Seamana si cu tine foarte bine. Cel putin mie asa mi se pare.
Eu ii citesc povesti, din cand in cand. Dar nu ma stresez sa i le spun pe intelesul lui. Doar ca le citesc cu intonatie si pe voci. La inventat povesti era as tata-su, dar in ultima vreme s-a lasat pe tanjala. Ii producea din alea cu pirati si lupi de mare (meseria, de).
pufumic spune:
Moni, lasa ca nici cu vorbareata ta nu mi-e rusine. M-am bagat prin drop sa vad filme cu ea, dar am dat chix, dupa cum am zis. In schimb m-am uitat la poze. Cred ca ti-e dor rau de mare. Opera aia de arta din lego, cu pitici, mie imi seamana a vapor. SAu poate visez eu numai vapoare, mai stii.
Irinel, "adorabilul" tocmai a aruncat c-un pet in mine, ca nu-l bag in seama. Mi-a smuls un geamat, ca m-a nimerit in coaste. Zambetul tandru mi-a cam inghetat pe buze, ca face tot mai multe boacane.
monica70 spune:
PUFU ala se voia initial tren,dar pana la urma l-am cam etajat,ca era mai ineresant 
La mine merg filmele,uite: http://www.dropshots.com/moni3#date/2007-08-06/17:11:58 Fa o proba si daca nu merge si asa si acum,e clar.Trebuie sa iti actualizezi in noua varianta,sau il razi si instalezi din nou.
pufumic spune:
Moni, nu cred ca are nici o legatura varianta. Ar trebui sa vad filmele si daca nu as avea instalata nici o varianta. CAlculatorul meu e de vina. E o rasnita reciclata. De vazut le vad, dar taras-grapis, nu se intelege tot timpul ce spuneti si ma enervez.
Diana seamana cu tine cand erai mica.