mancarica indiana

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

"Chiftelute" de mazare

* 1 ceasca de boabe de mazare (proaspete sau congelate). Daca sint congelate, se dezgheata mai intii.
* 1 ou
* 1 ceapa maruntita
* 1 catel de usturoi
* 1 lingura de coriandru verde (cilantro) tocat
* 2 linguri de apa
* 2 linguri de ulei
* 1 ceasca de faina de naut sau faina obisnuita, dar faina de naut contribuie la gustul autentic
* 1 lingurita praf de copt
* 1 lingurita praf de curry
* 1 lingurita de sare
* 2 linguri de ulei pentru prajit

Ingredientele pina la faina se pun intr-un robot de bucatarie/blender si se fac piure. Se adauga ingredientele uscate si se mai amesteca pina se omogenizeaza.

Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Se pune aluatul in tigaie cu un polonic sau o lingura ca sa formeze "chiftelute" (in final o sa arate ca niste pancakes; se pot face pe griddle). Se rumenesc pe o parte, se intorc si cind sint gate, se scot pe o farfurie cu servetel.

Se servesc cu iaurt natural (gros) amestecat cu suc de lamiie si cilantro tocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mincarea indiana din India (adica de la mama ei ) e atit de buna ca nici nu se compara cu cea de la restaurante (din alte tari), nici macar de la cele mai bune !!
Eu nu o gatesc dar imi place sa o maninc

Zicea cineva de mincare de linte? Aveti reteta ? Am mincat in India si mi-a placut mult.
Am mai mincat paneer ( un fel de brinza dulce, cubulete in diverse sosuri, de spanac, etc, e preferata mea !!)

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Si o reteta pt orez biryani , vegatarian ??
pot sa dau cautare si pe google dar as vrea ceva incercat de cineva.
mersi mult

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

dar biryani cu pui?
eu am incercat diverse retete dar nici una nu s-a apropiat la gust cu "originalul"

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Biryani are o gramada de versiuni. E cam ca ghiveciul la noi, fiecare gospodina are reteta proprie. Sint niste ingrediente comune, dar dupa aia e la libera imaginatie. Eu am facut mai demult de 3 ori dupa 3 retete diferite. Sa vad daca le-am salvat.

Mergi la inceput