Screening trombofilii

Screening trombofilii | Autor: Olgutzika

Link direct la acest mesaj

Din cauza unui hematom observat ecografic, distant fata de sacul gestational, ginecologul mi-a recomandat un screening pentru trombofilii, precum si un test pentru chlamidia ( in presupunerea ca hematomul a aparut ori din cauza unei infectii cu chlamidia, ori din cauza unei tulburari de coagulare ).

Pentru chlamidia, am atat IgG, cat si IgA negative, deci iese din discutie.

Din testele pentru trombofilii, sunt in plaja recomandata cu Ac Anti-fosfolipidici ( negativ ), Antitrombina III, proteina C si S, anticoagulantul lupic, si ProC Global NR. Ce nu e ok, este ProC Global FV NR, care este 0.70 fata de 0.86-1.10 recomandat.

Habar nu am ce inseamna ProC Global FV NR, am gasit ceva pe internet, in engleza, insa sunt termeni strict medicali ( ma rog, imi par de microbiologie, habar nu am ), pe care nu ii inteleg chip! Si sa fie treaba oabla, ginecologul meu este in concediu pentru urmatoarele 3 saptamani...Daca stie cineva, imi poate spune ce arata ca ar fi in neregula respectiva analiza? Si ce trebuie sa fac ( eventual sa ma duc la un alt ginecolog care sa imi dea vreun tratament... )?

Va multumesc mult!

Olga 8+