Stelute de ianuarie - februarie 2007 (43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

MARY, fetita, tiine-te tare, hai, nu dispera!cu tratament si incredere si rabdare, trec si bubitele!nu stiu deloc remedii, habar nu aveam pana nu am citit despre infectia asta dar nu e..f grav, e clar ca trece!il pup pe Erik si te pup si pe tine si fii tare!

Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
taina botezului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

DANA, Adi vine in seara asta din cursa si-l intreb ce e pe la vami, la masini mici. Cred ca duminica sau luni totuna va fi, dar duminica nu aveti de furca pe autobahn cu tir-urile, care nu circula pe nicaieri. Iar in vami cred ca vor suplimenta intrarile, ca si anii trecuti.

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Buna fetelor!!

Hai ca am reusit sa citesc si eu din urma, daca nu chiar tot, macar o mare parte.
Nu cred ca mi-ati simtit prea tare lipsa, sper eu doar fiindca nu sunt prea activa pe forum.

Sa stiti ca m-am uitat cu drag la pozici si filmulete cu copii iubiti... pai, sunt mari puii vostri!!!
Nu am retinut cine intreba... nici fetita mea (la 5 luni) nu se rostogoleste decat de pe burta pe spate prin rotire spre partea stanga. Cand o pun pe burta sta putin, dar nu se impinge in maini ca sa se ridice. De curand a inceput sa faca "abdomene", se incordeaza toata si ridica capul, doar doar reuseste sa se ridice. De multe ori face asa ca sa ma intampine, cand ma pregatesc sa o iau in brate, eheheee. Probabil ca ar trebui sa incep sa o pun intre perne? Maine mergem la controlul lunar si o sa intreb si pediatrul.
In schimb e avansata la motricitate fina... adica muta de multa vreme jucariile dintr-o mana in alta. Nu va mai spun ca balosim cu drag si spor mai ales hainele mamii (), desi nici o urma de dintzosi.

Sa revin la paginile capitolului acesta, ca nu cred ca mai are sens sa ma apuc de comentat la precedentul capitol... ca sunt "fumate" deja subiectele.

Asaaaa, mesele noastre (lapte de la mami) orar aproximativ:
8, 12, 4, 8 + de 1-2 ori in timpul noptii, ca isi tot suceste programul nocturn. Deci 5-6 mese in 24 ore.

Messa, usturoi, mmmmmmmmm.... bun rau. Eu tin post la usturoi pana termin cu alaptatul, da' lasa ca or veni si vremuri mai bune.
Sa stii ca eu ca sa nu fiu frustrata de atatea "Nu"-uri pe lista, beau bere fara alcool ... si uneori chiar ma simt ametita de la ea Ce face autosugestia din om!!!!

A propos de Nu-uri, citeam intr-una din cartile de psihologia copilului ca e bine sa aranjam casa in asa fel (proof-ingul) incat sa nu ii spunem tot timpul copilului "Nu pune mana pe aia, Nu e voie, etc." ca sa nu ii infranam initiativele. Si sa folosim NU-ul numai cand ceva este cu adevarat periculos.

Alinuk, o scumpete de bebic Teo! Ce palarie, mey mey, de ce i-ai luat palaria ca s-o porti tu?
Dar ce perisor mare are... pai a mea deabia are un motz, iar la spate inca are un cerc chel si nu si-a schimbat perisorul si la spate.

GabrielaS, super scumpica si fetita ta!

Ylilimic, super, ia sa-l mai lasi pe tati cu baiatul, sa vezi cum incepe sa aprecieze cu adevarat cata munca si rabdare trebuie sa cresti copii. Tati de colo suparat: nu mai faceti mizerie, ca io de azi dimineata aspir, spal pe jos si nu se cunoaste!

Liuda, drum bun ! Sa te distrezi mistooo! Sa stii ca m-ai facut sa caut pe umarul fetei, si intr-adevar are o bubulica rosiatica de la vaccinul de la 2 zile...acum, daca o fi suficient de mare sa imi zica pediatrul.
Cat despre schimbatul prin boscheti... pai, nu e chiar rea ideea. Si eu am schimbat-o pe fi-mea in vazul lumii prima data...si dupa aceea m-am cam rusinat pentru ea. Asa ca de atunci o schimb mai ferit...si de ochii curiosi sau cine stie ce nebuni fericiti s-o priveasca in fundu' gol, si de babe atotstiutoare.

Cristiana, ce mai face Davidutu? Eu cred ca am povestit ca am fost la control si se pare ca am scapat, doctorii zic ca e ok, nu are hipertonus.

Sa stiti ca am scapat in mare si de iritatiile pe care le facea la fundulet. Am incercat si Libero si sunt bune... tot cam ca Huggies, mai grosi, cu elastic, dar nu se mai separa materialul in interior dupa un pipi.
Acum, de cate ori ii schimb pampers-ul o masez cu uleiut sub buric, unde se inchide pampersul, si nu se mai irita nici acolo.

Daconst, parca Lucas mergea la innot, l-a invatat cineva sa innoate pe sub apa (stiu ca puii au reflex innascut de a isi tine respiratia sub apa, si il pierd pe la 6 luni). S-ar putea sa mergem si noi la innot si eram curioasa....

Marybell, imi pare tare rau sa constat ca ceea ce parea o alergie de tantar s-a transformat in ceva mai uracios, dar daca trece si nu e asa de grav, nu lasa urme... zic eu ca ai motive sa fii optimista. Nu e prea placut saa te lupti cu asta acum, dar o sa treaca si dusa va fi.

In rest, voi vorbiti de zor despre diversificare, si pe mine ma paste, deja incep numaratoarea inversa si sa ma vad atunci, cu piureuri peste tot prin casa.... sper ca am retinut cate ceva din ce ati scris voi, deja sunteti mamici cu experienta vasta in diversificare. Uooofff!
Am retinut ca trebuie sa iau steamer, ca Moulinex e bun... dar care hand mixer e cel mai bun pentru pasat mancarica de bb, ca sa iasa fina, mai ales la inceput? Si sa aiba si viteze variate, mai ales una suficient de incet ca sa nu zboare piureul in toata casa.

Gata, ca am umplut o pagina cred...

pe toate,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delfinuta spune:

Marybell uite ce scrie in Capraru:

[b]"Impetigo [/b](sau bubele dulci) este cea mai frecventa infectie a pielii la copilul prescolar. Este f contagioasa si se raspandeste rapede in colectivitatile de copii, declansand adevarate epidemii. Este produsa de streptococ, adesea insa este suprainfectata cu stafilococ.
La inceput apare o vezicula (basica) mica, inconjurata de o areola rosie. Rapid, veziculele se inmultesc. Continutul veziculei, mai intai clar si trasparent, se tulbura in cateva ore. O parte din veziculele cu puroi se rup si lichidul se intareste, formand cruste galbene....o sa trec la:

TRATAMENT: Peste zonele cu cruste se aplica comprese inmuiate in solutie de rivanol 1% sau in infuzie de musetel. Dupa caderea crustelor se pot face atingeri cu alcool iodat 1% sau solutie de violet de gentiana 1%. Daca crustele nu se refac, se poate aplica in strat foarte subtire o pomada cu cortizon si antibiotice (Kanamicina, neomicina).
In formele intinse sau greu de tratat (de pe pielea capului) se fac bai generale cu solutie slaba de Bromocet (1%).

Se recomanda antibiotice care actioneaza atat impotriva streptococilor cat si a stafilococilor.
Fiind o boala f contagioasa, copiii u bube dulci nu vor fi primiti in colectivitate."

Sper sa te ajute si noi ne sa fie totu bine.

Mergi la inceput

Cristiana Slava Domnului, cu chiu cu vai, am bagat husa inapoi, au ramas ceva pete albe de detergent pe ea, caci nu s-a clatit bine..asta e, sa fie sanatoasa...inca o data nu o mai bag la clatit. Despre Nike - bineinteles ca a fost razbunare/ nemultumire pt ca noi de obicei nu-l lasam in camera aia, iar atunci am plecat de acasa si am lasat usa deschisa in speranta ca se va face racoare..

Dana intr-adevar nu gasesti apa peste tot, deocamdata, noi am cautat ieri Izvoru Alb (ca si Eli) in destul de multe magazine si am prins pana la urma undeva unde "baga marfa"...am luat repede 2 baxuri si am purces cu ele acasa..

Mergi la inceput

Hi, hi, DELFINUTA mama, pai trebuia sa-si "atribuie" si acel teritoriu! Bine ca ai reusit sa tragi husa inapoi pe saltea, ca e jaleeee! Eu am avut o saltea tare buna, dar au tinut-o ai mei in pod si s-a umplut de praf, asa ca musai a fost sa-i spal husa, m-am chinuit cateva ore s-o bag la locul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

HELLO
SI EU P-AICI.
A sorry pt tipat.

MESSA sa iti traiasca puiul. Al meu cica face azi 7 luni. Eu inca sunt avariata dar sunt ca tare m-am speriat ieri. Maica-mea ma suna si imi zice ca se gandea ca o sa trebuiasca sa il creasca pe Bila. e drept ca si eu ma gandeam ca am pus-o la un moment dat. Aia pe accuweather ziceau ca real feel pe constanta e 48 grd. Ce s amai zic ca pe la 11 cand veneam spre saturn masina arata 42 grd afara. Nici nu stiam ca are si cifrele astea

Mergi la inceput

RALUCA, bine ca esti mai bine, nu te juca, daca esti tanara asta nu inseamna ca nu poti s-o patesti din cauza caniculei. Bea multe lichide, in special apa... ai grja de tine!

La multe lunisoare colegului Bila cel Mare!

Mergi la inceput

pt toti bebeii sarbatoriti!

Nu-mi vine sa cred ca poimaine implineste si Erik al meu sapte lunitze, nu stiu unde a zburat asa timpul..

Cristiana intr-adevar asa a fost! Inainte sa o luam pe Fila, el mai avea iesiri de genul asta, in sensul ca ori de cate ori il lasam singur in casa facea cate o prostie(pipi, ros diverse..), dar de cand cu Fila se linistise..uite insa ca acum ne-a facut-o. Asta e! Ai copii..ai responsabilitati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Marybell, sanatate multa la bb. din pacate nu ma pricep la ce ai intrebat.

la bb al nostru a venit exudatul sia re strepotoco hemolotic de tip A in gat si de aceea are rosu in gat si tuseste asa ca ia ospamox. sper sa treaca.

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput