Cum faceti ghiveciul?
Raspunsuri
april spune:
Rosii, ardei, ceapa ..se taie, se adauga ulei si se pun la foc redus si se acopera cu capac. Se adauga sare, piper, foi de dafin. Dupa ce s-au inabusit bine se bat 2 oua si se toarna deasupra, mai da un clocot si gata. Mie cu orez si morcovi nu-mi place.
Hildegard spune:
Eu vreau sa pun si un pumn orez, 3 rosii, un pic de bulion, morcov, mazare boabe, broccoli.
Sincer cu vinetele nu le prea am...am 3 vinete mici. Le pot pune? nu iese prea gras? Ii da gust. Ce intrebari pun
de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Carmena spune:
Buna.
Mie ghiveciul imi place cel mai mult cu legumele fripte la gratar in prealabil, sau prajite in ulei si scurse bine de tot, pentru a nu snu iesi prea gras ghiveciul. Si da, vinetele merg de minune, dar trebuie inainte curatate in pijama, taiate felii potrivit de groase, presarate cu sare si lasate la scurs, sa se duca amareala sin ele. Apoi sunt delicioase in ghiveci... Merge orice leguma pusa, si uneori si eu il leg cu o lingura-doua de orez. Si in farfurie imi pun smantana deasupra...mmm deliciu.
Mi-ati dat idee ce sa comand bun de papa ca vine mama la mine duminica.
Pupici
Carmen36+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
Hildegard spune:
Gata, am facut ghiveciul cu tot cu vinete..dar nescurse, tyaie bucatele si gata. Am pus si orez si la sf. am pus "secretul gustului".
de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
roxanaz spune:
eu fac asa:
tai felii 2 dovlecei, o vanata mare sau 2 mici, 3 cartofi. incing uleiul, le rumenesc pe toate in transe si le pun deoparte. pun 2 bucatele de unt intr-o cratita care merge la cuptor si incep sa construiesc: un strat de cartofi, deasupra rosii felii, apoi vinete, ardei, iar rosii, dovleceii, din nou cartofi, ceva pastai de fasole si ele fierte pe jumatate. termin cu un strat subtire de cartofi, pun deasupra rosii tocate (cam 5-600g). intre straturi bineinteles sare si piper. dau un clocot pe foc apoi dau la cuptor sa scada.
Roxana
akella spune:
Iaca si eu la spartul targului... Iti scriu totusi, niste retete de-ale mele, sa le ai la pastrare pentru data viitoare (fac si versuri)...
Ghiveci de legume
Ingrediente: 3 dovlecei, 200 g fasole verde, 1 ceapa, 2 morcovi, 100 g mazare, 3 cartofi, 2 lg. ulei (masline), 150 g orez, sare, piper, patrunjel verde
Dovleceii, fasolea verde, ceapa si morcovii se toaca marunt. Se amesteca apoi cu mazarea si cartofii taiati cubulete. Toate se pun la fiert in 2 l de apa si se lasa sa scada.
Se adauga apoi uleiul si orezul. Se acopera din nou cu apa si se lasa sa scada. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga patrunjel verde tocat.
akella spune:
Ghiveci de iarna
Ingrediente: 500 g cartofi, 300 g morcovi, 350 g varza, 200 g ciuperci (Champignons), 150 g rosii, 50 g stafide, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 20 g unt, 1-2 lg. praf de curry, 750 ml supa (instant), sare, piper, 4 fire maghiran
Cartofii si rosiile se taie bucati si morcovii felii. Se toaca varza. Ciupercile se taie marunt. Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in unt incins.
Se adauga cartofii, se pudreaza cu curry si se calesc. Se pun si morcovii, varza si ciupercile si se calesc. Se scurg stafidele si se adauga la legume.
Se toarna supa si se inglobeaza rosiile. Se fierbe acoperit 15-20 de minute. Se potriveste de sare si piper si se orneaza cu frunzulite de maghiran.
daniela6 spune:
am si eu o reteta cred eu ca o sa va placa.
mai intai fierb pastaile, le scurg de apa.
calesc o ceapa adaug morcov rondele subtiri, ardei si dupa ce se inmoaie pun rosii.pun si pastaile, sarez codimentez.
transfer amestecul de legume intr-un castron ceramic mare si termin ghiveciul la microunde.la sfarsit de tot pun patrunjel, pt un plus de vitamine.