ce mai papa bb de 1 an?
Ce le dati voi sa pape bb vostri? Cate mese au pe zi la aceasta varsta?
Vladut papa 5 mese pe zi. La masa de pranz accepta doar ciorba in rest nimic (piure de legume, pilaf, paste pe care altadata le manca cu placere acum nici sa nu le vada)
Dimineata papa lapte, pe la 10 fructe cu biscuiti, paine cu unt, la pranz ciorbica si suc de portocale, napolitane sau pufuleti, pe la 6 iaurt cu biscuiti iar seara la culcare lapte cu cereale, paine cu branza topita sau almete.
Lapte cu cacao de la ce varsta? Vladut papa lapte Milumil 2, orezul cu lapte sa il fac tot cu Milumil? Mezeluri de la ce varsta si de care? Am vazut ca cei de la Campoffrio au o sunca junior dar are carne de porc si nu cred ca e tocmai buna.
Pupici!
Raspunsuri
Camelia spune:
Sa-ti spun ce manca Teodora la un an (cam ca si acum, la 16 luni).Nu mai vrea lapte decat in amestec cu cereale si fructe, sub forma de brei .Are 4 mese pe zi:
-dimineata lapte cu cereale, iaurt cu branza si biscuiti, tartina cu unt , cascaval si sunca de curcan (plus un iaurt) sau snistele sau cremvusti de curcan (plus un iaurt)
-pranz: diverse mancaruri de legume cu carnita de pui sau galbenus de ou, perisoare de vita , peste, supa cu galuste sau taitei,pilaf, papricas de pui cu paste fainoase etc.Supe sau ciorbe ii fac mai rar si atunci i le fac mai consistente, cu multe legume si carnita ca pana l aurma ies ca un piure ![]()
-gustare: fructe sau prajituri de casa
-seara : la fel ca dimineata
Pediatra mi-a zis asa: de la varsta asta poate manca,in principiu, orice. Dar nu gras, nu porc si nu ceapa prajita.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
mirela.mustaciosu spune:
Dimineata la 10:00 - branzica de vaci/cascaval cu cartof copt (nu-i place painea, iar cartoful e alimentul lui preferat), sau iaurt si cascaval. Plus, de 2-3 ori pe saptamana un galbenus de ou. Nu ii dam inca branzica topita si nici mezeluri.
La pranz carnita de vaca/pui/ficatel de pui/peste - alternativ cu legume si supica.Vaca o mananca de obicei preparata sub forma de budincute cu carne tocata sau chiftelute la gratar, iar ficatelul numai la gratar.
Pe la ora 18:00 - fructe - mar ras, morcov crud ras, banana si eventual fructe de sezon (rar, nu se prea omoara). Din pacate nu il pot convinge prea des sa manance citrice.
Seara la ora 21:00 - lapte cu cereale (nu suporta orezul nici cu lapte nici altfel si nici cu grisul cu lapte n-am prea avut succes.)
Cretoiu A. spune:
Si noi cam avem probleme cu mincatul. De unde inainte era un mare mincacios, de vreo doua luni e tot o fita si-o hachita.Nici noi n-am avut scucces la orez sau gris cu lapte, in afara de cele spuse mai sus mai mainca cu placere(cu minutele proprii)spaghete cu sos de rosii si carnita de vita tocata, crenvursti de pasare f. proaspeti, brinza de vaci sau iaurt in care pun fructe pasate, ii plac la nebunie piersicile, capsunii, pepenii si afinele, ziua mai suge lapte de mama, iar noaptea lapte de vaca cu cereale Hero, Lino sau Bebi(altele nu vrea). Am observat ca in general are cam aceleasi "gusturi" cu mine, si din pacate eu nu ma omor dupa oua fierte si ficat, el la fel, si avem indicatii exprese pt. ele ca avem un pic de anemie.Din pacate nu vra sa mainance la ore fixe, daca nu-i e foame si-l pun in sacunel urla de ma asurzeste si loveste cu lingura in calorifer sau masa pina renunt...E foarte incapatinat.
Dar sa fim noi sanatosi ca or creste ei si ne vor spune ce vor sau nu sa manince.
Pupici si sanatate multa
Anto&Sebi
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Adela spune:
In plus (fata de ce au zis fetele) eu ii mai dau peste la gratar cu mamaliga, spanac uneori..., pui cu conopida.
Adela & Julia
Marianar spune:
Am incercat sa-i dau si eu mamaliga cu branza si smantana dar nu i-a placut, o sa mai incerc, iar despre peste ce sa zic, noi nu prea ne omoram cu pestele si nu stiu de care sa-i dau.
Pupici!
lala spune:
quote:
Originally posted by Marianar
Am incercat sa-i dau si eu mamaliga cu branza si smantana dar nu i-a placut, o sa mai incerc, iar despre peste ce sa zic, noi nu prea ne omoram cu pestele si nu stiu de care sa-i dau.
Pupici!
Mariana & Vladutz
La Metro sau Selgros exista file de cod congelat. I-am dat pustiului si a mancat cu placere.