Copiluti de mai-iunie 2005 (43)
Raspunsuri - Pagina 29
onixone spune:
gabitzam hai ca am vazut la semnatura mea poze pe flickr
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
gabitzam spune:
Oana, bine ai revenit.
Pozele de cand ne-am intalnit la mare sunt www.dropshots.com/gabitzam2#date/2007-07-26/20:11:21" target="_blank">aici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gusta spune:
Buna
Olga raspund si eu.Sare de numai poate ceva gen jump style ca doar ce am zis ca a rupt zebrelele de la un pat.Vorbit in limba ei de imi vine sa ii pun banda scoci dar asa ceva cu inteles nu prea.Da nu ma omor ca o sa ii vina timpul.
Bea vroiam sa te felicit pentru Pifos,dar sa fii bucuroasa ca nu ai unu ca al meu care iti face parul alb.
Onixone bine ai revenit.
Mercedes vad ca iti faci griji cu vorbitul ai sa vezi ca isi da drumul si ai sa te sperii.Acelasi mesaj de incurajare si pentru Fran si Gabitza.
Eu una cred ca toti copii sunt speciali in felul lor si mai devreme sau mai tarziu o sa isi dea drumul si la vorbit.De cumintenie numai zic ca azi mi-a intrat copilul porc (ca asa ii zic mai nou) imbracata in lada cu nisip si asta numai cat am deschis usa la casa.Sa va mai zic ca a trecut printr-un gard viu la vecini cat m-am dus in casa sa imi pun de cafea si sa nu credeti ca a durat mai mult de 1 minut si and am intors capul ia copilul de unde nu este.Noroc ca am auzit cum se conversa cu vecini.
Daca v-as spune ce face in fiecare zi cred ca ma intrebati cum de mai rezist da nu vreau eu sa ii fac reclama ca vad ca nici baieti sa o curteze nu are asa ca las sa creada lumea ca este o domnisoara in adevaratul sens al cuvantului.
Mai revin ca s-a urcat pe mobila .
Marilena si Mara Augusta
ChrisDun spune:
Fran, eu am o carticica cu vreo 8-10 poezioare simple si rimate. Stiu ca lui Emi ii placeau tare mult atunci cand inca nu lega nicio propozitie, si chiar o lasam pe ea sa completeze anumite cuvinte din strofe. Iti citez cate imi amintesc:
Iepuras, dragalas
Nu mai tot manca trifoi
Ca-ti face burta cimpoi
- cam idiotele textele, dar asta e !
Pui de-arici, vino aici
Nu te-ascunde, daca vrei
Laptele tu poti sa-l bei.
Graurul natang,
Ma face sa plang
Cirese nu-mi lasa
Dar credeti ca-i pasa?
Zboara-n luna mai
Peste-ntinsul plai
Cantand iar si iar
Cucul cel honiar
Cartea are niste desene foarte frumoase... daca vrei o scanez si o trimit pe contul comun.
Mercedes si Fran, mie mi se pare interesant ce "vorbiti" voi, si, din punctul meu de vedere, nu e musai sa discutati pe privat. Dar eu la alte sectiuni nu citesc, asa ca probabil din cauza asta mise pare asa interesant 
fran spune:
Chris-
da' ai repetat ceva la poezioarele alea de inca ti le amintesti...nu mai gasim carticica de cumparat pe undeva?
Gabi-am luat link-ul la puricat, problema e ca nu prea sunt cuvinte "usoare"
.Eu caut chestii gen "head, shoulders, knes and toes" sau "rain rain go away"...vreau cam multe...
Gusta-total de acord cu tine
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
gabitzam spune:
Fran, stii si tu, romanul e nascut poet
Compune si tu ceva ![]()
![]()
omustata spune:
Gabitza-multumesc de compliment!
Mercedes-mie aici tot timpul imi spune pediatra ca se stie ca majoritatea copiilor bilingvi vorbesc mai greu. Eu tot ii explicam ca a mea nu este chiar bilingva, ca noi amandoi suntem romani, dar zicea ca oricum traieste intr-o tara in care se vorbeste alta limba decat a ei, deci este bilingva. Ma gandesc ca la voi copilul chiar este bilingv. Mie mi se pare foarte important ca pune cuvintele impreuna, chiar si pe cele cateva pe care le zice.
fran=deci Iepu vorbeste!!! Nici nu stii cat ma bucur. Poate mai spusesei, dar nu am vazut eu. Vezi ca pana la urma nu are nimic copilul? Hai ca mi-ai luminat ziua asta ploioasa. Ca si la noi ploua azi.
Chris-sa-ti traiasca Emi! Sa fie sanataoasa si sa aiba mult noroc.
onixone-bine ai venit acasa! Tot asa urata vremea la voi?
Laura-dar chiar te rugam, da un semn!
Si eu sunt de acord cu Chris si Fran ca daca un copil este mai cuminte, nu este neaparat meritul parintilor, de fapt la varsta asta nu cred ca este deloc meritul parintilor, tine foarte mult de fire. Si in nici un caz daca un copil la varsta asta face crize de gelozie sau de nervi nu inseamna ca este anormal. Se stie foarte bine ca asta este o varsta foarte dificila si fiecare copil reactioneaza diferit, mai ales cand are de facut fata si unei situatii suplimentare (in cazul Alexie aparitia surioarei).
Deci ai vostri sar. Buuuun! Deci Maya este iar in urma. Tocmai cand ma bucuram ca i-a ajuns din urma pe ceilalti. Voi ati exersat cumva cu ei chestia asta? De agitat se agita si ea in pat, dar nu-si desprinde picioarele de jos.
Hai ca il trimit pe asta ca mi-e ca treceti la alt capitol.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
patriciaRO spune:
Gusta, stii care-i faza, ca are si el dracusori specifici varstei cat cuprinde, insa cand o face, facem la fel ca el si apoi se potoleste. Il bufneste rasul frate... se stramba ta-su la el si gata a si uitat de dracusori... de-asta nici nu prea face multe chestii si asculta... din punctul asta de vedere sunt fericita! pup la voi!
La noi cu vorbitul a fost incurcat... Ca el zicea in romana, intelegea daneza, insa vorbea putin romaneste, adica zicea fraze scurte si intelegea restul cuvintelor... Apoi cand am plecat in Ro cu Pifos vorbea asa normal si daneza si romana... cand toata lumea a inceput sa-i vorbeasca numai in romana si-a dat drumul imediat la vorba.. Era saracul bulversat in DK de limba... Si un implus ii trebuia ca sa se poata stabili la o limba... acuma vorbeste bine in romana, cuvinte, fraze din 3 cuvinte, am mai avansat nitel, si cam asta... Iar daneza o invata acuma... O sa-l dam la gradi si de-acolo va invata bine!
Beatrice, mami de
Alex pifos
gabitzam spune:
Olga, Andrei are un fel de tzopaiala , dar nu desprinde amandoua picioarele de la pamant in acelasi timp. S-a prins de idee de cand am fost la mare, dar nu prea ii iese. La jocurile acelea gonflabile l-am mai pus sa sara, dar e caraghios, nu stie inca, doar sa se arunce pe spate ii iese foare bine.
gusta spune:
Buna.
Bea eu ca ea sa ma stramb si sa fac ce face ea chiar nu pot.Sa ma trantesc in magazin nu stiu cum mi-ar sta si sigur ar chema astea salvarea sa ma duca la ospiciu.
Fran eu am unul in olandeza si daca ma platesti
ti-l scriu si ti-l si cant.da cred ca sperii Iepuretele daca aude ce limba stalcita e asta.
Gabitza Mara a inceput sa sara odata cu aparitia unor copii care canta la tv o melodie de jump si ea incearca sa ii imita.Nu ii iese tot timpul asa ca la buseli e sefa.
Eu vrea ca copilul asta sa vorbeasca, da ce limba frate ca eu vorbesc vreo 3 si taicasu 2 si noi ce ii mai cerem ei sa zica.Numai ca nu am vrut sa o laud ca iar ii fac reclama a invatat 2 cuvinte super frumoase din vocabularul limbei romane asta cu ajutorul lui taicasu ca si el numai astea 2 le stie.Iar eu deja am ajuns la disperare sa ii zic sa nu le mai spuna la copil da de unde de ce ii zic de ce le repeta.
Se spala cu suc pe cap.Revin daca nu ma imi scuip plamani intre timp.
Marilena si Mara Augusta