sangerare intre menstruatii
buna fetelor!
e prima data cand mi se intampla...in ziua a 16a de ciclu a inceput o scurgere maro inchis care a continuat si a doua zi dupa care s-a facut rosu aprins.azi e a treia zi in care curge si in care am usoare dureri de mijloc si burta.nu curge mult. joi am programare la medic dar nu mai am rabdare....(antibebe nu am mai luat de vreo 8 luni)....,ma enerveaza ca nu stiu ce-i cu mine.
Raspunsuri
ingridnen spune:
acum vreo 2-3 luni am avut si eu sangerari intre cele doua menstruatii... dar in fiecare zi cate putin... am fost la doctor si mi-a "gasit" un fibrom mic. Nu mi s-a mai intamplat de atunci sa am sangerari si fibromul il tinem doecamdata sub observatie.
la tine cred ca nu-i vorba de fibrom daca zici ca ai si dureri de mijloc (ca la menstruatie obisnuita). Poate e doar o dereglare temporara
Ingrid si Cristi 4 ani si 4 luni
micha spune:
Aceeasi problema o am eu in acest moment.Luna trecuta a inceput o mica singerare prin ziua a 16-a care a durat o saptamina dupa care mi-a venit ciclul.Luna aceasta situatia se repeta din cite vad.
Am fost la doctorita mea,colaboram foarte bine,imi era teama sa nu fi recidivat rana pe col care o cauterizasem acum 3 luni,dar in urma controlului vaginal,colposcopiei si controlului ecografic a reiesit ca totul este OK iar singerarea se datoreaza unui dezechilibru hormonal datorat abstinentei (sotul plecat),stresului,dezechilibru care ar trebui sa se rezolve de la sine.
Luna aceasta cind am vazut ca in ziua a 16-a situatia se repeta m-am prezentat din nou la dr. si mi-a recomandat sa iau progesteron din ziua a 17 pina in ziua 27,se pare ca am un deficit de progesteron.Acum sunt in timpul acestui tratament.....sa vedem ce se intimpla.
S-ar putea sa fie si la tine aceeasi situatie.Sa ne tii la curent.
Daca nu ai dureri mari iar singerarea nu este foarte abundenta si urit mirositoare(scuze) nu ai de ce sa-ti faci mari probleme
alitzu79 spune:
micha, si tu tot din ziua a 16a?
eu am fost in tara luna trecuta si am trecut pe la vechea mea doctorita pt un control de rutina. mi-a zis ca sunt ok, doar putin inflamata, racita...mi-a dat antibiotice si un antiinflamator pt cateva zile....nu mai stiu, 5-7 zile...cd ne-am intors in franta am zis sa-mi fac si aici o consultatie si un pap test; intre timp m-am procopsit cu sangerarea asta...nu e abundenta, nici nu miroase urat...
de abstinenta nu se pune problema, stres, este posibil...
deci pe tine o sapt te-a tinut? eu speram sa-mi treaca mai repede...
fibrom nu cred ca e, pt ca s-ar fi vazut de luna trecuta....
oofff ce panicoasa mai sunt..
va tin la curent
micha spune:
La tine este posibila o dereglare pe un fond de oboseala,calatorii ai schimbat mediul ......ma rog intelegi tu.
"etroragie disfunctionala" se numeste la mine.Desi am inceput sa iau progesteronul de citeva zile singerarea nu s-a oprit dar nu e nici ciclu.Doctorita spune ca in timp se va regla.Sper,pentru ca ma deranjeaza in primul rind psihic sa vad mereu cite o pata de singe pe tampon.
micha spune:
Am uitat..........sigur fibromul s-ar fi vazut la un control ginecologic,deci asta nu e.
ada29 spune:
Salut fetelor,
Hop si eu ma trezesc TOT in ziua 16 cu pete maronii ca niste chegulete care s-au transformat in CM.Nu imi fac probleme prea mari pt.ca am fost la mare si cu siguranta de acolo mi se trage,sunt meteosensibila,cum schimb "peisajul",ma dereglez.Sunt la zi cu controalele ginecologice,fara probleme,poate totusi cu un progesteron care ar mai trebui ajutat din cand in cand.
Multa sanatate,
ada
alitzu79 spune:
am fost la medic. i-am explicat despre ce e vorba si mi-a zis f simplu ca in perioada ovulatiei se mai intampla sa si sangerezi. mie deja mi-a trecut. a curs 4 zile in toate nuantele posibile...
dupa ce i-am spus de ce am venit, i-am explicat si problemele mele (eu am o malformatie a uterului- 2 camarute care nu comunica intre ele; malformatie care nu s-a vazut decat in timpul cezarianei si care la eco poate aparea ca si un fibrom. problema e ca in al doilea uter...nu in cel in care a crescut pustiul meu, se vede un "saculet" care pare a fi sarcina....si uite asa am fost sa fac si un test de urina....deci, daca e sarcina, sangerarea vine de la fixarea bebeului; daca nu e sarcina si e un chist....sangerarea e de la ovulatie....
sper ca nu v-am zapacit prea tare....(la mine e cu daca si cu parca pe la orice medici m-as duce, fie in romania fie aici)
micha spune:
Doamne Alitzu,deschid calculatorul si ce vad .....e posibil sa fii insarcinata !!!!!!!!!!!
Nu ne-ai zapacit deloc.Sa ne spui si rezultatul testului sa stim daca te felicitam sau nu.
alitzu79 spune:
buna din nou, fetelor!
va scriu cu intarziere pt ca am avut un week-end f ocupat...
testul de urina bineinteles a iesit negativ...asta e bine pt ca o sarcina in partea aceea a uterului ar fi adus multe complicatii, poate chiar un chiuretaj...in fine..voi continua investigatiile in toamna in ce priveste malformatia asta care nu s-a vazut decat in timpul cezarianei...sa vedem ce parere au si medicii frantzuzi..
cam atat fetelor.
micha, cum merge tratamentul cu progesteron? da rezultate?
aliz_2 spune:
si eu am o problemuta si sincer sunt destul de speriata. Penultinul control la ginecolog a fost in aprilie. Doctorita zicea ca totul e ok. Acum 2 saptamani am fost la un nou control pentru ca aveam o scurgere ciudata si ma dureau ganglionii. La consultatie doctorita mi-a spus ca vede o leziune pe colul uterin, si s-a mirat ca nu exista la controlul precedent. In urma analizelor a iesit ca am tricomonas si am primit un tratament de 10 zile cu ovule klion si o doza de Fasigyn repetata la 7 zile. Joi seara am luat a 2-a doza de Fasigyn iar de vineri mi-a aparut sangerare, nu abundenta si fara sa fie insotita de dureri. Trebuie sa precizez ca iau novinette de 2 luni, si mai aveam 5 pastile din a 2a cutie. ultimele 2 pastile nu le-am mai luat pentru ca m-am speriat. maine am programare, si mi-e tare frica. ce se intampla? sangerarea tine de 4 zile deja si parca seamana cu ciclu foarte stab.