alergie la soare???
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor! As avea o intrebare: tocmai m-am intors de la mare, unde cica datorita expunerii la soare, mi-au aparut niste bubite... Aceeasi problema am mai avut-o in luna aprilie, cand am fost cateva zile in Roma. Mi s-a spus ca cele aparute in Roma ar fi fost datorita mancarii, iar acestea de la mare datorita expunerii la soare... S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Astept raspunsurile voastre
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Bubitze ca ciupiturile de tzantzar si foarte "mancacioase"? (adica te mananca)
Fac fetele mele de cate ori pleaca undeva in afara Bucurestiului pt cel putin cateva zile. Uneori si mie mi-au aparut dar mai putine. Daca stam o saptamana la mare, la munte sau la tara, gata, sunt pline si se scarpina incontinuu. Doctora ne-a spus ca e o alergie la schimbarea aerului pt ca oriunde plecam nu bem apa de acolo ci imbuteliata, deci nu e de la apa. Ne-a recomandat cand mai incep sa apara sa le dau antialergice pe perioada cat suntem plecati.
Fata mea cea mare face alergie la soare, asta e altfel: la incheieturi unde pielea este mai sensibila, mai ales sub brat si la incheietura piciorului sus, face pete mari rosii usor inflamate de forma incheieturii (adica a pielii care se indoaie) care evoluaeaza intr-o piele usor uscata si descuamata si pana la urma chiar sangereaza daca se agraveaza. Si asta ustura de moare. Se trateaza cu Nidoflor, asta am descoperit noi ca face bine ca la dermatolog n-am ajuns. I-am cumparat slip cu piciorus si avem grija sa nu ne expunem mult la soare si mai ales nu fara crema de protectie. In ultimul timp parca a fost mai putin grava iritatia, nu amai ajuns la usturime si sangerare.
Fetele mele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mcm spune:
Un fel de alergie la soare faceam si eu dar nu sub forma de bubite. Pur si simplu se inrosea pielea pe piept(unde era mai sensibila) si ma urzica foarte tare la expunerea la soare.
Aceasta sensibilitate se mai diminueaza prin administrarea unei cantitati suplimentare de vit. A si E.
www.articoledepetrecere.ro
lavinia345 spune:
Mama mea face alergie la soare.Ii apar pete rosii pe piept si o mananca tare de tot.Doar cand e direct in bataia soarelui.Desi traieste la mare,nu sta niciodata direct sub razele solare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ada29/ada29.jpg)
ada29 spune:
Buna,
Si eu am fost la mare si la fel am patit,pete rosii pe laba piciorului si pe piept.M-am gandit ca sunt fie de la soare fie de la nisip.Partea buna e ca au disparut odata cu intoarcerea acasa.
Multa sanatate!
ada
aurelia1278 spune:
Da, mama mea si eu suferim de alergie la soare. Dupa nici 2 zile de plaja ni se inroseste pielea in zonele mai expuse si cu piele mai sensibila, ne mananca de nu putem dormi noaptea. Daca nu luam masuri (sa ne ferim cat mai mult de soare si, dupa ce au aparut, de caldura), apar si niste basicute, iar mancarimea se schimba in usturime. Dupa 2-3 zile de stat la umbra trece de la sine.
Mama mea a umblat zeci de ani pe la diversi dermatologi, nu i-au dat niciun tratament care sa functioneze. Eu, recunosc, am fost doar la unul cu aceasta problema si am fugit mancand pamantul pentru ca incerca sa ma convinga de faptul ca in anotimpul rece imi este mai rau, iar soarele, de fapt, imi face bine pentru ca usuca si sterilizeaza bubitele!
Interesant este ca eu nu am avut problemele astea cu soarele din copilarie, ci de abia in adolescenta au aparut. Acum ma uit la fi-mea si ma rog sa nu ma mosteneasca si ea.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ingridnen/ingridnen.jpg)
ingridnen spune:
La fel si eu.... de cativa ani nu mai suport soarele. Ajunge sa ma "expun" cateva minute si imi apar bubite mici rosii,parca as fi urzicata. Ce fac eu: crema de protectie 30 si evit soarele cat pot (stau sub umbrela la mare).
Ingrid si Cristi 4 ani si 4 luni
Ciresica5 spune:
Buna fetelor,
Ma bucur tare mult ca am gasit subiectul acesta aici pentru ca am si eu o problema asemanatoare cu a Clownitzei: si eu m-am intors de la mare si vreau sa va zic ca am pielea rosie, rosie, ma ustura cumplit... cred ca m-am ars! Am luat mai multe tablete de algocalmin, mi-am pus comprese cu spirt, cu zeama de lamaie diluata, cu iaurt, dar usturimea asta cumplita tot persista!
Voi stiti cumva un remediu mai bun??? Ce sa mai fac???
Va multumesc si va doresc numai bine!!!