dereglare ciclu menstrual

dereglare ciclu menstrual | Autor: micha

Link direct la acest mesaj

Ce durata este considerata normala pentru ciclul manstrual?
Dupa o cauterizare de col uterin,care s-a vindecat fara probleme,am constatat ca durata ciclului s-a micsorat in prima luna dupa cauterizare la 24 de zile iar in urmatoarea a devenit 22 de zile.In plus ma patez foarte putin cu 6 zile inainte de declansarea ciclului.
Doctorita a pus aceasta dereglare pe seama abstinentei prelungite,nu am avut contact sexual din luna mai,si mi-a recomandat sa nu iau nici-un tratament deoarece aceasta dereglare se va rezolva la revenirea sotului.In rest nu a descoperit alte probleme.Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca ma patez anterior ciclului timp de 6 zile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Poate ar fi bine sa ceri niste analize hormonale. Spotting-ul poate fi simptom al unui deficit de progesteron (apare si de la AC, dar presupun ca nu iei daca nu ai sotul acasa ).

Sanatate!

Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Nu simti senzatii de usturime, mancarimi si dificultati la mictiune?Se intampla de cat timp? E la fel in fiecare luna?

Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

ultumesc mult pentru raspunsuri.
Nu ,nu am usturimi,nu am dureri,acest lucru se intimpla doar de doua luni.
Ieri am fost la doctorita si am facut un consult ecografic care a evidentiat uterul si ovarele in perfecta stare,consultatie vaginala nu mi-a facut deoarece mi-a spus ca la ultimul control prea era totul frumos "ca la domnisoare".In urma controlului mi-a recomandat un tratament cu progesteron(utrogestan).
Acum ce ma ingrijoreaza..... sotul a revenit si la contactul sexual am singerat ceva mai abundent decit spootingul zilnic cu care ma obisnuisem.Ce poate fi???????????.Am inceput sa iau de aseara utrogestanul.
Ce parere aveti?.Eu sunt ingrijorata,de fapt numai la asta ma gindesc,vreau sa fiu din nou ca inainte.Ce sa fac?

Mergi la inceput

E bine ca ecografic este totul normal. Progesteronul indicat te va regla in timp.
Insa iti trebuie si un consult vaginal, cu valve. Daca zici ca ai sangerat mai mult la contact, asta poate insemna ca trebuie sa te "reobisnuiesti" cu sotul, dar poate fi si o eroziune cervicala (rana pe col).

Mai bine mai faci un drum la medic, ii ceri si acest consult si, daca totul e ok, urmezi tratamentul si vei vedea ca petele dispra in timp.

Toate bune!

Mergi la inceput

Diana,multumesc mult!
ultimul consult cu valve l-am facut acum 19 zile,de fapt dupa cauterizarea colului din luna mai am facut periodic controale ,videocolposcopii,pentru a vedea evolutia vindecarii si totul era OK.Oare sa se fi recidivat rana?????????????
Rezultatul la PAP. a fost inainte de cauterizare-2 si prezenta Trichomonas,pe care am tratat-o.
Imi este deja jena de doctorita sa mai cer inca un control,dar sunt nelinistita....

Mergi la inceput

Daca ai facut atatea controale si a fost totul in regula, nu cred ca a recidivat rana. Ramane probabilitatea unui deficit hormonal.
Vezi ce se intampla sub tratament. Cred ca totul va evolua bine.
Si ai grija la contacte, sa nu fie prea "violente" , sa fii lubrifiata bine, cu atentie si rabadre se rezolva totul .

Mergi la inceput

Cred ca am nevoie de un control la cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moasha spune:

sau schimbi medicul draga!

Mergi la inceput