poligamia?
buna sunt casatorita cu un musulman,asteptam al doillea copil si era totul bine pana cand fosta sotie si-a bagat coada si il vrea inapoi dupa 10 de la divort.ei au un baiat de 14 ani.s-a dus la parintii lui,se plange ca il vrea inapoi pentru copil,ca nu vrea pe alt barbat etc.eu sunt distrusa pentru ca el spune:care e problema?ea ramine acolo in tara lui,noi aici,el merge in vizita 1 data pe an.spune ca asta nu intervine intre noi.imi vine sa urlu de furie.fetelor,care sunteti casatorite cu musulmani,care poate traiti intr-o familie poligama ce spuneti?se poate trai asa?cum e cu gelozia?am nevoie de ajutor.
Raspunsuri
crinuta spune:
Samahol draga, noi doua avem de vorbit, dar nu pe forum. Putem sa vorbim pe messanger? Te rog mult.
Crinuta
samahol spune:
crinuta,in data de 24 iunie sint pe yahoo mesenger la ora 10 dimineata.id-ul meu:white_rose_petalus iar email samahol@mymail.ro.multumesc pentru raspiuns.
Andrada spune:
Se poate trai in poligamie daca... esti in desert in secolul 17!!!!
Si pentru cine pentru un "copil" de 14 ani, pe bune ca tu il crezi?
Adica nu o face pentru ca mai vrea o tura cu fosta (legala ca de e musulman). Pai nici pe la ei prin partile alea poligamia nu-i privita cu ochi buni (de aia isi aleg o sotie in tara si una peste mari si tari). Nu Alina, nu trebuie sa accepti daca nu vrei. Eu consider poligamia injositoare si pura desfrinare.
Asta-i parerea mea,
Mult succes si putere sa faci exact cum iti dicteaza sufletul,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
karlla spune:
Draga mea si eu sint de acord cu Andrada.
Lasa-l sa se duca daca i s-au aprins calciile, daca esti in Romania o sa-ti fie usor...si daca asa fi eu in locul tau nu as accepta sa ma mut in tara lui. Cine stie ce idei ii mai vin prin cap.
karlla spune:
Tot eu
Tulai doamne ca mi s-a ridicat temperamentul...cind am citit ca ai fi dispusa sa acepti.
Gindeste-te foarte bine la viitorul tau si al copiilor.
n/a spune:
Draga mea, de unde este el? Ai grija cu copiii, au si cetatenia tatalui?
In functie de raspunsul la aceste intrebari, te gindesti bine daca accepti sau nu oferta lui.
Verisoara mea este in Yemen, el mai are inca doua sotii, legal este casatorita doar cu ea ... la inceput ea nu a acceptat ca ea sa-i fie sotie in RO si el sa mearga in Yemen o data sau de doua ori pe an sa-si vada ceilalti copii si sotiile ... in 1990 el a luat copiii din RO (o fetita de 2 ani si un baietel de 10 luni- practic i-a furat), statul roman n-a miscat un deget, i-au spus ca nu au ce sa faca, copiii au cetatenie dubla si atita timp cit sunt in Yemen, autoritatile romane nu au cum sa o ajute decit daca merge si ea acolo ... a plecat si ea dupa aproape 8 luni ... in 1994 a reusit sa vina cu copiii in Turcia, insotiti de membri din familia lui ... unchiul meu a platit un sofer de microbuz si citiva zdrahoni din Timisoara sa-i aduca pe ea si pe copii in RO ... dupa un an jumate el a reusit sa ia copiii din nou si i-a spus ei ca daca nu-l urmeaza nu-si va mai vedea copiii niciodata. De atunci sunt cu toti in Yemen, vin o data pe an in Turcia sau Grecia sa se intilneasca cu parintii ei, ptr ca el nu-i lasa sa vina in RO ...
ina_nz spune:
Citeshte cu atentie ce a scris Sofie. Are mare dreptate, cunosc si eu un caz asemanator. Eu in locul tau ash avea mare grija de copii shi mai ales nu ash mai consimtzi sub nici o forma sa pun piciorul in tzara lui. Odata ajunsa acolo se poate intampla ca familia sa va impuna sa ramaneti iar daca tu ai vrea sa te intorci in Romania sa iti opreasca copiii.
Toate cele bune!
Ina
Doina spune:
spui ca esti dispusa sa accepti pt ca inca nu stii exact ce inseamna asta! cel putin asta e parerea mea.... eu nu cred ca ai rezista sa traiesti asa, pt simplul motiv ca la nou romanii poligamia e o chestie care se intimpla prin alte tari... eu sincer nu cred ca ai rezista sa-ti imparti barbatul cu o alta femeie si tine cont ca acea femeie va avea drept de decizie egal sau poate mai mare decit tine asa ca nu va fi suficient ca trebuie sa-ti consulti sotul daca te lasa sa faci aia sau aia sa nu te trezesti ca trebuie sa ceri si acordul ei ca sa va duceti in vacanta sau sa cumperi ceva ce-ti trebuie sau ca vrei sa faci tu dragoste cu el in seara asta...
Pentru mine asta ar fi aspectul minor al problemei, situatia copiilor vostri va fi GRAVA!!!!! in primul rind ar fi bine sa nu pui piciorul in tara lui, sa nasti al doilea copil in ro si sa-ti tii puii cu dintii ca nu e de gluma, daca el se supara ca nu vrei sa-i faci jocul s-ar putea sa ai placuta surpriza sa-si ia copii si sa dispara! Sofie are dreptate, povesti de genul asta se intimpla aproape mereu, dar se vorbeste mai rar despre ele.... Ai grija de copii si gindeste-te la COPII! cum vei explica copiilor tai aceasta situatie? cind vor fi mari poate vor dori si ei sa traiasca in poligamie? vei fi de acord si cu asta?
Iti dresc multa putere si sa iei cea mai buna decizie pentru copii tai!
eu vreau ca fata mea sa traiasca in LIBERTATE, fara nici un fel de teama sau teroarea, fara nici o constringere de orice fel!
pupici multi si succes
Doina&Carlita-iubita
mirela.mustaciosu spune:
Copilul din prima casatorie il poate vizita si iubi si fara sa existe acte intre el si fosta sotie sau alt fel de legaturi. Nu cred ca se da copilul cu fundul de pamant sa-si vada iar mama si tatal dormind in acelasi pat. Daca nu esti crescuta si educata in spiritul credintei musulmane n-o sa accepti niciodata cu adevarat o astfel de situatie fara sa fii nefericita. Ai grija de tine si de copilul tau. Chiar daca asta inseamna sa fii egoista. Daca tot e atat de neinsemnat sacrificiul pe care il cere de la tine, pune problema invers, intreaba-l lum i s-ar parea daca ai mai avea tu un barbat langa tine? (Nu i-am spus sot, pentru ca inca un sot nu-ti da voie nici o lege sa ai, banuiesc). Nu accepta un astfel de compromis!