Aslo marit la 4 ani

Aslo marit la 4 ani | Autor: 2mamy

Link direct la acest mesaj

Fetitza mea(4 ani)are aslo marit(300).A primit pt asta penicilina sirop timp de o luna.Ma gandesc ca-i dau tot organismul peste cap desi i-a luat si Biotics si vitamine.Oare se va rezolva cu acest sirop luat timp de o luna?Inca nu am inceput tratamentul ,astept si alte impresii,sfaturi.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariana31 spune:

In primul rand se fac 2-3 determinari la ASLO,una nu e suficienta.
ASLO crescut peste 250 indica o infectie cu streptococ ,iar tratamentul cu penicilina e cel mai indicat si trebuie neaparat facut.Deci daca s-a determinat ASLO corect fa-i tratamentul cu penicilina ca nu e nicio problema,altfel risti sa faca o complicatie poststreptococica unde tratamentul tot cu penicilina e mai lung dar se mai completeaza si cu cu Moldamin (care-i tot penicilina dar retard),pe o perioada si mai lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ascult-o pe ariana ca zice f. bine si eu adaug ca la varsta de 4 ani pot sa apara complicatii grave daca nu scapa de streptococ;ar fi bine sa se caute in gat si cei care sunt in contact cu copilasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mamy spune:

Bine ca nu am inceput tratamentul.O sa cer inca o determinare ASLO la un alt laborator.La exudat a iesit un Stafilococ aureus ABG.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

exsudatul s-a facut si din nas?daca la o noua determinare ASLO valorile sunt crescute te sfatuiesc sa-i faci penicilina fara sa mai stai pe ganduri.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

exsudatul s-a facut si din nas?daca la o noua determinare ASLO valorile sunt crescute te sfatuiesc sa-i faci penicilina fara sa mai stai pe ganduri.

Da,si din nas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Baietelului meu i s-a gasit streptococ la exudat si i s-a dat tratament 10 zile cu o cefalosporina. La sfarsitul tratamentului am facut iar exudat si a iesit negativ. Apoi, dupa inca o luna, a facut ASLO si i-a iesit normal, mai mic de 120 ( si nu ma indoiesc ca analizele au fost facute corect, deci n-are sens sa le repet).
Cred ca si la voi se va rezolva dupa tratament (care trebuie neaparat facut!). Multa sanatate!

Mergi la inceput

Cristina,dar avea si Aslo marit?
Curios,dar eu i'am mai facut si anu trecut analizele,avea tot stafilococul asta care l'am tratat acum un an(si a recidivat,sau 'a fost tratat bine),dar aslo era normal atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

ASLO nu i-l mai facusem niciodata pana acum. La o luna dupa infectia cu streptococ si dupa tratament i l-am facut prima data si i-a iesit normal (poate a fost mai mare inainte, poate nu, nu stiu). A facut o forma atipica de scarlatina, fara eruptie (s-a suspectat scarlatina pentru ca erau cazuri la gradinita) si de asta am tinut neaparat sa facem ASLO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ion01 spune:

Buna ziua! si eu am asol de vreo 7 ani si nu l-a tratat pentru ca nu am avut mai nimic in afara de dureri de picioare uneori.Si acum dupa 7 ani in zona inghinala am niste ganglioni si la testicule niste formatiuni ..intrebarea mea este: poate aslo sa provoace asa ceva?

Mergi la inceput