Aslo marit la 4 ani
Fetitza mea(4 ani)are aslo marit(300).A primit pt asta penicilina sirop timp de o luna.Ma gandesc ca-i dau tot organismul peste cap desi i-a luat si Biotics si vitamine.Oare se va rezolva cu acest sirop luat timp de o luna?Inca nu am inceput tratamentul ,astept si alte impresii,sfaturi.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Raspunsuri
ariana31 spune:
In primul rand se fac 2-3 determinari la ASLO,una nu e suficienta.
ASLO crescut peste 250 indica o infectie cu streptococ ,iar tratamentul cu penicilina e cel mai indicat si trebuie neaparat facut.Deci daca s-a determinat ASLO corect fa-i tratamentul cu penicilina ca nu e nicio problema,altfel risti sa faca o complicatie poststreptococica unde tratamentul tot cu penicilina e mai lung dar se mai completeaza si cu cu Moldamin (care-i tot penicilina dar retard),pe o perioada si mai lunga.
b.nica spune:
ascult-o pe ariana ca zice f. bine si eu adaug ca la varsta de 4 ani pot sa apara complicatii grave daca nu scapa de streptococ;ar fi bine sa se caute in gat si cei care sunt in contact cu copilasul.
2mamy spune:
Bine ca nu am inceput tratamentul.O sa cer inca o determinare ASLO la un alt laborator.La exudat a iesit un Stafilococ aureus ABG.
b.nica spune:
exsudatul s-a facut si din nas?daca la o noua determinare ASLO valorile sunt crescute te sfatuiesc sa-i faci penicilina fara sa mai stai pe ganduri.
2mamy spune:
quote:
Originally posted by b.nica
exsudatul s-a facut si din nas?daca la o noua determinare ASLO valorile sunt crescute te sfatuiesc sa-i faci penicilina fara sa mai stai pe ganduri.
Da,si din nas.
Cristina_C spune:
Baietelului meu i s-a gasit streptococ la exudat si i s-a dat tratament 10 zile cu o cefalosporina. La sfarsitul tratamentului am facut iar exudat si a iesit negativ. Apoi, dupa inca o luna, a facut ASLO si i-a iesit normal, mai mic de 120 ( si nu ma indoiesc ca analizele au fost facute corect, deci n-are sens sa le repet).
Cred ca si la voi se va rezolva dupa tratament (care trebuie neaparat facut!). Multa sanatate!
2mamy spune:
Cristina,dar avea si Aslo marit?
Curios,dar eu i'am mai facut si anu trecut analizele,avea tot stafilococul asta care l'am tratat acum un an(si a recidivat,sau 'a fost tratat bine),dar aslo era normal atunci.
Cristina_C spune:
ASLO nu i-l mai facusem niciodata pana acum. La o luna dupa infectia cu streptococ si dupa tratament i l-am facut prima data si i-a iesit normal (poate a fost mai mare inainte, poate nu, nu stiu). A facut o forma atipica de scarlatina, fara eruptie (s-a suspectat scarlatina pentru ca erau cazuri la gradinita) si de asta am tinut neaparat sa facem ASLO.
ion01 spune:
Buna ziua! si eu am asol de vreo 7 ani si nu l-a tratat pentru ca nu am avut mai nimic in afara de dureri de picioare uneori.Si acum dupa 7 ani in zona inghinala am niste ganglioni si la testicule niste formatiuni ..intrebarea mea este: poate aslo sa provoace asa ceva?