Mamici de ianuarie - februarie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 15
micsunea spune:
CONCENTRATIA
Fetelor, stau rau de tot cu concentratia. Din 5 zile pe saptamana doar una lucrez in ultima vreme, restul stau si dormitez. Ma doare si capul de atat stat, dar mi-e un fel de lene intelectuala si fizica, o lehamite teribila. Alte simptome nu am, doar stomacul ma mai chinuie.
Macar de as ajunge sa se vada sarcina ca sa am o scuza :-)
Barbatul meu s-a saturat de gatit, spalat vase si facut ordine prin casa, saracutul si in fiecare zi ii zic ca maine fac eu si apoi iar lenevesc.
Parca as fi bolnava, parca imi amortesc mainile si picioarele si mintea si nu-mi vine decat sa stau!
Credeti ca e de la sarcina sau sunt pur si simplu lenesa?
Imi vine sa si plang, zau, asa de lenesa n-am fost niciodata!
Micsunea
11+
gattasalvaje spune:
Salut Zuzele !
Va amintiti ca aseara vorbeam de angoasele mele privind ecografia pe care trebuia s-o fac azi la Iosup....eei bine , n-am putut sa dorm toata noaptea de griji , cum ma lua somnul , cum ma visam in fatza unui ecran de ecograf incercand sa disting ceva , fara succes... nimeni nu-mi spunea nimic , eram intr-o ceatza totala. Asa s-a scurs noaptea mea , cu vise chinuitoare pana pe la 5 dimineatza cand m-am dat jos din pat pt ca se auzeau zgomote suspecte in baie ...m-am dus sa vad ce se intampla si , ce sa vezi ...barbate-miu vomita de ziceai ca-si da duhul , plus ca scotea niste sunete si dadea din picioare de m-a bagat in sperieti. E prima oara in 14 ani de cand ne stim cand il vad vomitand.Bineanteles , ca orice alt mascul care simte si el o durere , era si foarte irascibil si i se pusese pata pe mine , ca eu sunt vinovata ca i-am dat sa manance ardei umpluti si de-aia i s-a facut rau.Pur si simplu , imi venea sa-l omor de nervi... , eu ma chinui de 3 luni cu starile de greata si cu si nu mi-am varsat niciodata oful pe el . In fine , ca sa nu-mi mai fac nervi , am plecat spre cabinetul lui Iosup , cu inima si mai indoita , mi s-a parut ca si treaba asta cu raul lui barbate-miu ar fi un semn rau.
La o ora jumate dupa asta , starea mea de spirit s-a schimbat radical , de ce credeti....pentru ca am facut morfologia si totul este OK si....am o GOGOSHICA , exact ce imi doream , deci , rog puneti un carucior roz in dreptul meu si numele " Sara- Eliza"! URAAAAAAAA !!!.
Bebelina este bine , are 7.25 cm si 84 g , are tot ce-i trebuie , inima tetracamerala , batai ritmice 157 / min. , stomac , rinichi , vezica torace normale , craniu si structuri craniene normal conformate , orbite simetrice , nas , buze cu aspect normal.Are maini si picioare trisegmentate cu degetzele bine delimitate , da din ele de mama-mama , zici ca este la ora de aerobic.Pliul nucal este de 1.09mm si diametrul biparietal este de 2.34 cm .La toate masuratorile facute se incadreaza in dimensiunile normale pentru 13-14 saptamani.
Nu stiu cu IR-urile astea cum o fi , mie mi-a scris valori crescute : IR uterina dr.=0.73
IR uterina st.=0.71
si la placenta mi-a zis ca are gradul 2 de maturitate. M-a intrebat daca lucrez mult ca par cam obosita pe dinauntru si mi-a recomandat mai multa odihna.
Nu va spun ce sentimente am avut cand mi-am vazut puiul pe monitor...era minunat cum isi ducea manutele la ochisori si la gurita , cum isi ridica piciorusele si le arunca in fata , de parca facea gimnastica...ce mai , m-am inmuiat toata si m-a bufnit plansul si nu m-am gandit decat ca vreau s-o am cat mai repede in brate , s-o strang la piept si s-o dezmierd. Iosup se uita la mine si zambea si mi-a zis " Sunteti la prima sarcina , nu-i asa?"...
Sunt fericita de nu-mi mai incap in piele , sper ca lucrurile sa mearga bine in continuare si sa aduc pe lume mica mea comoara sanatoasa si voinica .
Va pup pe toate si va doresc o zi buna
13+
http://bd.lilypie.com/SaRtp3.png
laura_dimitris spune:
Gatta, FELICITARI PENTRU GOGOSICA !!!!!!!
Ai vazut ca nu a fost nimic rau si ca te-ai chinuit singura si degeaba cu tot felul de ganduri negre...
Cred insa ca sunt normale starile astea... hormonii sunt de vina !!!
Cat te-a costat ecografia ? Ai facut si doppler?
Carmilia, multumesc mult pentru raspunsul tau!!! Cred ca ai dreptate cu diferenta intre seco simpla si morfologia. Incepusem sa ma intreb daca anulez programarea sau nu...
Mie mi-a spus tipa care m-a programat ca daca vreau caseta video intra in pretul ecografiei dar trebuie sa-l anunt pe medic atunci cand intru in cabinet. So, tu platesti oricum si daca nu stii ce ai platit.... nu primesti tot ce ai platit!!! Probabil ca daca nu intrebam despre fotografii si inregistrare video.... nu-mi spuneau nici mie.
De abia astept sa merg si eu la eco sa plutesc de fericire cum face acum gatta....
Laura 10+ si Dimitrakis 25.04.2003
RLC spune:
Gatta,
spune-mi si mie te rog ce fel de ecografie ai facut de au vazut asa de bine bebelina si de la cate saptamni se poate face.
Eu am 10 saptamni si pe 1 august cand voi avea 14 saptamni m-a chemat doct ginecolog care nu are un eco f performant - e simplu. Din acest motiv as vrea sa stiu daca e sa ma duc in alta parte unde as putea face.
Multumesc
10+
kalosalina spune:
FELICITARI GATTA!!! SA FITI AMANDOUA SANATOASE!!! Mai avem un carucior!
Ti-a dat si cd cu eco, poze?
A venit Bebica!!!
11+
virgo spune:
Ba fetelor , mie acuma-mi pica fisa : la pliu nucal si dublu test m-am programat , dar la morfologica ... ba !
Lala_D spune:
gattasalvaje felicitari pentru fetita
Nu te speria cu valorile crescute ale arterelor si cu '' oboseala '' , are si dr Iosup '' un pitic al lui '' cu chestiile astea doua ( le spune la aproape toate gravidutele ).
laura_dimitris a facut si doppler , asa masoara Iosup arterele
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
virgo daca iti masoara pliul nucal aceasta este de fapt eco morfologica de trim I .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
zeririlouiza spune:
Gatta,
felicitari pentru gogosita si-mi pare bine ca este ce-ti doreai, sa fie bine si in continuare si nu-ti mai face griji asa. Bine ca si eu fac la fel si deabea, eu astept sa-mi iasa analizele sa ma duc, si o s-o intreb daca e sa fac si eu morfologica
Louiza 12s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
ginnette spune:
FELICITARI GATTA, PENTRU DULCINEE!!!
Cred ca e fantastic sa-ti vezi copilul, mai ales daca este ce-ti doreai; eu tre' s-astept pana in sapt. 21 - atunci m-a trimis la morfologie dr.
Si tot atunci o sa vad si ce e (stiu ca pot sa-l vad dupa sapt. 16 , dar daca tot ma duc sa fac morfologie...)
Sa fiti sanatoase si sa ai sarcina cat mai usoara in continuare!
Roxana 14+
http://bd.lilypie.com/kDJsp3.png