Vitamina B6 in sarcina
Mamici si viitoare mamici ma chinuie greturile foarte tare pe parcursul intregii zile. Am citit niste articole pe net http://www.providence.org/Everett/Health_Resource_Centers/Pregnancy_Resource_Center/medication.htm care spun ca Vitamina B6 ajuta foarte mult.
Ati luat B6 impotriva greturilor? Cat? Incepand din a cata saptamana? A functionat? Vreau sa ma interesez pentru ca miercuri vreau s-o intreb pe doctorita mea daca pot lua...
Ioana
6+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Raspunsuri
IrinaL spune:
Ioana, ti-am raspuns si la mamici de ian-feb, pe mine m-a ajutat, dar eu am luat un complex de vitamine, printre care si B6. Se cheama Elevit si dr. mi-a spus ca ajuta in caz de greturi. Sanatate.
numeioana spune:
Elevitul de la cate saptamani se poate lua?
Ioana
6+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Happiness_4_us spune:
Ioana, parerea mea este sa nu iei nici un medicament, fie chiar si vitamine, fara s ate vada medicul mai intai.
Mie una nu mi-a recomandat nici un supliment de vitamine.
Am luat doar acidul folic pana s-au terminat primele 3 luni iar acum iau fier ptr ca am o usoara anemie. In rest nu am luat si nu iau nimic altceva.
Dr mea mi-a zis ca, daca mi-e rau, asta trebuie doar sa ma bucure ptr ca inseamna ca bebe e bine si totul evolueaza asa cum trebuie. Ca sunt pastile speciale ptr asta dar ca nu imi da nimic ptr ca prefera sa nu.
Mie mi-a fost cumplit de rau in primele 14 saptamani, eram mai mult lesinata decat vie, insa m-am tarat asa de la o zi la alta.
Stiu ca nu te ajuta cu nimic sa-ti spun ca iti va trece, ptr ca acum simti ca nu mai poti. Dar ai incredere ca totul va fi bine.
Numai bine si sa te lase gretzurile.
Pupici.
Nana, 29+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
numeioana spune:
Multumesc pt raspuns, Nana!
Oricum nu luam nimic fara sa intreb doctorita. Miercuri merg la control sa vad ce zice si ea...
Ioana
6+
Happiness_4_us spune:
Cred ca asa e cel mai bine!
Curaj ca o sa treaca si perioada asta "urata" a sarcinii si pe urma o sa te bucuri din plin de burtica minunata care isi va face aparitia!
Pupici.
Nana, 29+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Andries spune:
Eu iau B6 (din alte motive), dar tot am avut niste greturi cumplite (pana in sapt 20!!!). La 6 saptamani... nu pot sa-ti urez decat rabdare, poti incerca sticks, mere curatate, pepene, paine prajita...apa...si iar rabdare! Bafta cu sarcina!!
Andries
claucia spune:
Eu sunt convinsa ca vitamina B6 e ok in sarcina. Eu am luat cate 4 MagneB6 pe zi la inceput (tratamentul standard al dr Tutunaru) si am auzit de la toti dr-ii ca e ok in sarcina 9magneziu relaxeaza muschii striati [ai uterului] iar vitamina B6 e buna pentru ca se pare ca inlatura greata.
Sau mai corect spun: un deficit de vitamina B6 face sa fie mai pregnante greturile in sarcina.
Si acum iau Magneziu cu B6 si sunt in 38 saptamani - pentru a mai relaxa musculatura.
Pupici si bafta multa. Sa-ti traiasca samburelul mic
Clau
saptamana 38 Alessia Maria
bb mic
creem spune:
Si eu am trecut prin faza asta foarte grea. Dr. mi-a recomandat vit B6 si B12, dar nu au avut mare efect, pentru ca le varsam. Varsam orice bagam in gura, inclusiv apa. Singurul remediu la mine, asta pentru ca mi-a fost tare rau si m-am si deshidratat mult, au fost perfuziile cu glucoza, ser fiziologic, Vit. B6, B12, no spa. Dupa o cura de 5 zile mi-era cat de cat mai bine doua sapt. Apoi iar.... Au inceput sa se amelioreze pe la 16 sapt, iar acum la 21 sapt mai vars dimineata, dar nu in fiecare zi.
Iti doresc multa rabdare si gandeste-te la BB, si o treci si peste perioada asta!
nikole spune:
Din cate stiu eu de la medicul meu vit B6 nu dauneaza cu nimic.Si eu am luat sporadic MgB6 prin sapt 21 cand am avut niste contractii , si am reanceput acum sa le iau la fel ptr a potoli macar ptr inca o sapt contractiile ca bb mai tre sa stea in burtika putin.
Aici nu se da nimic in sarcina nici o vitamina nici macar acid folic, nici fier, absolut nimic.
La inceputul sarcinii analizele mi-au iesit perfecte, insa cand le-am repetat la 16 sapt, deja am descoperit o mica anemie, si inca ceva lipsuri asa ca la sfatul medicului din Brasil am luat de atunci zilnic un supliment special ptr perioada de sarcina si alaptare desi medicul de aici m-a sfatuit sa nu iau nimic.
Tu insa esti in tara unde medicii sunt mai deschisi si mai comunicativi astfel incat ideal e sa te sfatuiesti cu el inainte sa iei orice supliment.
Despre greturi...din pacate nu prea trec cu mai nimic, insa le poti tine in frau astfel incat sa nu te rastesti la papuci prea des dar definitiv nu prea dispar pana nu-si indeplinesc misiunea.
Eu am avut doua sapt. de greturi in care numai ginger ale am baut si mancam numai branza de vaci,altceva nu reuseam sa mananc nici macar sa ma gandesc la un alt meniu nu puteam, ca mi se facea rau ...
e greu dar trece...si e adevarat ca e semn bun, bb creste bine, iar asta este cred, cea mai mare consolare...
sarcina usoara si un pic de rabdare ca trec ele sapt astea mai grele imediat!
m-am intins cat o zi de post...
36+ bb Kevin Alexander
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise
Siminaf spune:
Iar aici se dau polivitamine si multiminerale inca de la inceputul sarcinii. "Prenatale" parca se cheama, nu mai tin minte, dar ideea de vitamine si minerale exista. Pentru ca oricum nu ne luam necesarul zilnic din alimentatie, orice s-ar zice.