Gandirea pozitiva
Raspunsuri - Pagina 17
simina2005 spune:
E duminica si pregatesc copii sa mergem la biserica...
Sper sa fie cuminti si sa primeasca sfanta impartasanie fericiti si in liniste...
Iata cateva cuvinte frumoase:
Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti
Iarta-i,oricum.
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse
Fii bun,oricum.
Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati
Cauta succesul, oricum.
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela
Fii cinstit si sincer, oricum.
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi
Fii fericit, oricum.
Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine
Fa bine,oricum.
Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns
Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum.
La urma urmei este intre tine si Dumnezeu
N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum.
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
briza_marii spune:
Nu resusesc deloc sa gasesc filmul "The Secret". am incercat pe DC++...voi unde l-ati gasit?
briza_marii
www.flickr.com/photos/10784363@N03/" target="_blank">poze
simina2005 spune:
Inca din anii studentiei urmaresc efectul pe care-l are corpul uman dpdv fizic si energetic asupra plantelor , animalelor si a alimentelor.
Stiam ca in zilele de ciclu nu se pun muraturile pentru ca nu vor rezista peste an, locurile atinse de degetele femeii se inmoaie iar castravetii de exemplu se otetesc.
Acum mi-aduc aminte si de un trandafir care s-a ofilit in mainile mele deoarece eram in perioada ciclului.
De atunci evit sa ating florile si plantele in acele momente.
Apoi am urmarit reportaje despre bucatari si calitatea mancarii facuta de ei in functie de starea lor de bunastare, de remuneratia primita pentru aceasta munca si de calitatea restaurantului la care lucrau.
Incerc sa fiu optimista si fericita atunci cand prepar mancare deoarece am observat ca atunci cand sunt fericita si mancarea este mai bine primita si mai apreciata.
Astazi am descoperit acest articol publicat in Evenimentul zilei:
Vibratiile umane negative secatuiesc alimentele
Despre clarvaztoarea Valentina Gīrlea, din Iasi, am scris īn mai multe rīnduri. Vederea ei suprasenzoriala īn straturile aurei si pīna īn cele mai mici detalii ale celulei umane, nu numai ca o poate ajuta sa depisteze o sumedenie de boli īn organism, dar poate fi utila si īn alte situatii, nu neaparat doar īn cele legate de vreo boala.
De pilda, spune Valentina, mīncarea are īn ea si o mare parte din energia celui care o pregateste. Convingerea ei este ca īn energia curativa din mīncaruri este inclusa atīt energia pe care o au alimentele, dar si energia pe care omul o transmite atunci cīnd prepara mīncarea.
Femeile aflate la menstruatie este bine sa nu intre prea des īn bucatarie. Cīt despre mīncare, nici macar sa nu se apuce de ea. Orice aliment are energia lui proprie, iar īn perioada cu pricina el poate fi secat de energie de femeia care īl prepara, pentru ca, īn acele zile, femeile au īn aura energii foarte rele, vibratia energetica negativa este foarte puternica si mīncarea iese seaca de energie, spune Valentina. Alimentele īsi mai pierd din energie si daca este mīnioasa gospodina: cīnd este o cearta īn casa si mīncarea este pe masa, degeaba se mai manīnca dupa aceea ca de acolo este furata energia.
Cīnd faci mīncarea cu drag, acea energie din suflet se transmite si asupra mīncarii. Daca o femeie face mīncarea cu suparare, sau din obligatie, mai bine sa nu o mai faca, pentru ca efectul acelei mīncari este doar ca umple matele fara a avea energie curativa benefica pentru aura noastra energetica.
O alta situatie īn care energiile din corp sīnt foarte puternice si ard din puterea energetica; a alimentelor si plantelor ce urmeaza a fi preparate intervine si dupa consumarea unui act sexual sau, dupa cum spune Valentina, dupa o īntīlnire de pitroceala" īn care energiile din aura partenerilor se amesteca, se completeaza si īsi maresc intensitatea. Daca noaptea te-ai pitrocit cu sotul tau, dimineata sa nu-i faci cumva ceai de ramanita, ca-l faci degeaba! Sau daca ajungi sa culegi plante medicinale īn aceleasi conditii, mai bine sa stai acasa.
Plantele culese astfel īsi pastreaza proprietatiile chimice, dar nu mai au si energia īnsotitoare de folos omului.
De multe ori, sanatatea si vindecarea vine, īn special, de la energia plantei si nu de la substantele chimice pe care planta le contine, este una din concluziile a ceea ce vede extrasenzorial Valentina.
http://www.evenimentul.ro/articol/vibratiile-umane-negative-secatuiesc-alimentele.html
Am vrut doar sa arat cat de mult influenteaza gandirea/energia negativa tot ceea ce atingem...sper ca nu am deviat prea tare de la subiectul topicului...
Jurnalul meu
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
simina2005 spune:
Nu avem nevoie de mare lucru pentru a fi fericiti. Cei mai multi dintre noi facem prea multe, muncim prea mult, incercam sa facem destui bani. Dar asta ne costa timp. Si dupa un anumit punct - un punct pe care l-am depasit de mult - obtii din ce in ce mai putina fericire pentru din ce in ce mai mult timp petrecut facand bani. Iar timpul acesta e timp luat din timpul petrecut cu cei dragi, timp din care rezulta o mare parte din fericire. Acele momente de interactiune simpla - vorbit, jucat ceva, o plimbare, gatit impreuna - acele momente sunt adevaratele bogatii ale vietii.
Bogatie
Originalul: Riches de Adam Khan.
Intr-un experiment de la Universitate din Georgia, studentilor le-a fost cerut sa-si aminteasca o experienta placuta pe care au avut-o recent.
Dupa aceea, ei au completat un chestionar dand note senzatiilor lor de tensiune, relaxare si alerta.
Mai tarziu studentii facut ceva meditatie ascultand cu ochii inchisi instructiuni inregistrate. Din nou, dupa experinta au completat chestionarul.
Verdictul? Reamintirea experientei placute a imbunatatit starea lor de concentrare si le-a redus anxietatea mai bine decat meditatia!
Si reamintirea experientelor placute le fixeaza si mai bine in memorie. Face aceste amintiri mai reale si mai usor de reamintit. Fiecare eveniment pe care il traiesti formeaza o cale in creierul tau - un model de conexiuni intre neuroni. Dar calea aceasta este slaba. Daca nu-ti mai reamintesti niciodata evenimentul respectiv, amintirea ta devine din ce in ce mai slabe odata cu trecerea timpului pana devine imposibil sa-ti mai aduci aminte ce s-a intamplat, chiar daca experienta respectiva a jucat un rol emotional semnificativ.
Unele persoane sunt nefericite doar pentru ca nu-si amintesc vremurile bune. Cercetatorii au descoperit ca persoanele deprimate au la fel de multe experiente frumoase dar nu-si amintesc de ele la fel de des. Au capatat obiceiul de a-si aminti experientele negative, asadar acelea par a fi mai numeroase si mai vii lasand toate experientele pozitive sa se dizolve in trecut. Astfel lor li se pare ca viata este tragica si plina de pierderi si de suferinta.
Considera un lucru important sa-ti amintesti de vremurile bune. Adu-ti aminte de ele din cand in cand. Lasa-te in voia amintirilor impreuna cu sotia ta ori cu un prieten sau cu unul dintre copii. Povesteste despre ele in scrisorile catre prieteni sau catre rude. Ei vor sa afle despre momente placute, mai ales despre momente recente, asa ca scrie cat de mult poti. Daca scrii despre ele le va intari in memoria ta. Cand vei privi inapoi asupra vietii tale va fi mult mai usor sa-i vezi frumusetea si viata ta in prezent va parea mai bogata.
Gandeste-te la ultimele saptamani si incearca sa-ti aduci aminte placerile marunte: micile victorii, micile momente de tandrete si iubire, senzatiile dulci ale satisfactiei. Poti desigur sa-ti aduci aminte si de placerile mari dar ai mult mai multe placeri mici si probabil ca vei fi surprins sa-ti dai seama cam cate de multe ai.
Adu-ti aminte de momentele speciale ale vietii tale: momente de iubire, de trezire, puncte de cotitura, realizari interesante. Adu-ti aminte de evenimentele care te ajuta sa dai un sens vietii tale. Adu-ti aminte de momentele care ti-au marcat viata sau care ai vrea sa-ti fi marcat viata. Ai avut momente speciale cand ai vazut cat de minunata poate fi viata sau cand ai realizat ceva cu totul interesant. Daca nu faci nimic cu aceste momente, amintirea lor si puterea realizarilor din acele momente se va estompa. Adu-ti aminte de momentele respective. Adu-ti aminte ce au insemnat pentru tine. Adu-ti aminte care poate fi sensul lor si memoria ta te va ajuta sa implineste sensul respectiv.
Adu-ti aminte de momentele placute si de momentele speciale. Intareste acele amintiri. Stocheaza-le. Ele sunt adevarata ta bogatie.
Adu-ti aminte de momentele placute.
Jurnalul meu
oanna3 spune:
stiu ca nu prea e locul dar am sa apelez si aici sa fiti alaturi fe familiile cu gemeni si tripleti, imi doresc mult ca lucrurile sa se schimbe in bine si acesti copii sa nu mai fie defavorizati.
va rog semnati petitia
va multumesc
http://www.petitieonline.ro/petitie/acordarea_indemniatiei_de_crestere_a_copilului_pentru_fiecare_dintre_gemenii_sau_tripletii_nascutii-p57900047.html
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
simina2005 spune:
Am semnat!
Iata si cateva versuri pt zilele acestea:
"Nu te da batut...inca mai ai timp
Sa reusesti si sa incepi din nou
Sa acepti umbrele
Sa-ti ingropi fricile
Sa te eliberezi de zgarda
Si sa reiei zborul.
Nu te da batut
Pentru ca viata inseamna
Sa-ti continui calatoria
Sa-ti urmaresti visele
Sa accepti timpul
Alergand prin probleme
Ca sa poti dezveli cerul.
Nu te da batut, te rog nu ceda
Chiar daca frigul arde,
Chiar daca teama musca,
Chiar daca soarele se ascunde
Si vantul tace
Inca mai e e foc in sufletul tau
Inca mai e viata in visele tale.
Petru ca viata e a ta si a ta e dorinta.
Pentru ca asa ai vrut si pentru ca iubesti.
Pentru ca exista vinul, muzica si iubirea.
Pentru ca nu exista rani pe care timpul sa nu le vindece.
Deschide porrtile...
Paraseste zidurile ce te protejau...
Traieste-ti viata si accepta provocarea.
Recupereaza-ti zambetul.
Invata un cantec.
Ridica mainile
Dezlipeste-ti aripile
Si incearca noul.
Sarbatoreste viata .
Nu te da batut, te rog nu ceda....
"
Jurnalul meu
annnna35 spune:
Simina, sau alte fete, mai scrieti ceva? Am nevoie de postarile de la acest subiect!.........
Poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.
vandal spune:
Nu am citit toate paginile (e psoibil ca cineva a adus deja gluma in discutie) dar efectiv nu ma pot retine:
Ion e de un optimism incorigibli. A gindi pozitiv face parte din natura lui. Intotdeauna si in fata oricarei situatii care pentru altcineva ar provoca o depresie cu tendinte de sinucidere raspunsul lui este: Se putea si mai rau.
Pinc cind prietenii sint efectivi satui de atitudinea lui si decid sa ii faca o gluma.
Simbata se duce Ion la meciul saptaminal de basket (fotbal, handbal,etc) si vede ca Radu nu a venit. Il intreaba pe Costel: Ce-i cu radu? A patit ceva? La care Costel afiseaza o mina consternata si indurerata...Cum asa? N-ai auzit? A murit joi.
Ion: Da' ce s-a intimplat?
Costel: Pai ce sa faca...era incurcat cu sotia lui Mihai....a venit Mihai mai devreme acasa si i-a gasit in pat. A scos pusca, i-a omorit pe amindoi si s-a sinucis.
Ion...pica pe ginduri si intr-un tirziu: Mda...se putea si mai rau.
Costel explodeaza: Cum mai rau? Sint toti morti!
Ion:Daca Mihai venea mai devreme acasa miercuri, eu eram ala mort.
simina2005 spune:
Foarte importanta este stima de sine...increderea in fortele proprii.
Pentru asta trebuie sa gandesti mereu pozitiv.
Atunci cand te respecti, toti din jur te vor percepe ca fiind o persoana puternica pentru ca mereu reusesti sa invingi obstacolele exitente.
Daca stima de sine este scazuta...apare neincrederea, anxietatea, bulversarea....si esti perceput ca fiind o persoana nesigura in fortele proprii...
Fiecare om are atuul sau...important e sa stii care este si sa-l valorifici la maxim....
Am gasit cateva cercetari interesante:
"In urma cu doua decenii, cativa oameni de stiinta de la Universitatea din Wisconsin au facut un experiment interesant pentru a demonstra cat de importanta este increderea in sine. Protagonistul: un soricel. Personaje secundare: cativa soricei carora li se legau piciorusele din fata. Scenariu: cercetatorii puneau un soricel legat, in cusca soricelului. Intrucat se incalca proprietatea privata, soricelul protagonist il pedepsea pe infractor batandu-l. Fiind legat, soricelul victima putea fi pedepsit cu usurinta.
Dupa un timp, soricelul a dobandit mai multe victorii, asa ca oamenii de stiinta au inceput sa puna in cusca sa soricei nelegati. Soarecele capatase atat de multa incredere in el insusi incat nu ii mai era teama de confruntari. In mod normal, nu ar fi indraznit sa se confrunte cu soarecii mai mari, dar dobandise incredere in sine si era convins ca este de neinvins. Si a iesit de fiecare data victorios.
Chiar daca experimentul in cauza este cam... agresiv, el ilustreaza foarte bine puterea pe care o avem atunci cand suntem increzatori in propriile forte.
Ce trebuie sa faci in cazul in care vrei sa (re)castigi increderea in sine:
Cunoaste-te mai bine. Acest lucru poate fi realizat in special prin autoanaliza. Poti asterne pe o foaie de hartie care iti sunt calitatile, defectele, activitatile la care te pricepi etc. De cele mai multe ori, insa, ne cunoastem mai bine prin interactiunea cu ceilalti. De aceea, ar fi chiar indicat sa discuti cu unul sau mai multi prieteni despre ceea ce cred ei despre tine. Poti folosi modelul ferestrei Johari. Acesta este un model adeseori folosit pentru mai buna intelegere a relatiilor interpersonale. Fereastra lui Johari presupune descoperirea patru dimensiuni:
- partea publica
- partea inconstienta
- partea privata
- partea potentiala
Prietenii te pot ajuta sa descoperi partea ta publica si pe cea inconstienta. Celelalte dimensiuni nu pot fi dezvaluite decat de tine insati. Partea publica se refera la aspectele pe care atat tu cat si prietenii tai le stiu despre tine.
Partea inconstienta se refera la datele pe care prietenii tai le stiu despre tine, dar tu nu le stii, nu vrei sa le contientizezi. De exemplu, poate prietenii tai te considera o persoana cu simtul umorului, dar tu consideri ca altii sunt mult mai amuzanti decat tine.
Partea privata este legata de acele date despre tine pe care nu mai tu le cunosti. Sunt confidentiale si nu ai vrea sa fie stiute de altcineva.
Partea ta potentiala este reprezentata de acele date pe care nici nu tu nu le stii despre tine, nici ceilalti. De exemplu, poate ca nu stii ca esti un foarte bun lider, manager pana in clipa in care esti confruntata cu o situatie in care trebuie sa indeplineste un astfel de rol.
Prin acest exercitiu, vei putea sa iti dai seama si care sunt acele aspecte de care esti nemultumita, aspectele pe care doresti sa le schimbi. De asemenea, trebuie sa te gandesti bine ce te impiedica sa ai incredere in tine.
Ia o decizie, stabileste ca trebuie sa capeti mai multa incredere in tine. Gandeste-te de ce vrei sa fii mai puternica si la avantajele de a fi mai increzatoare. Pe scurt, pune-ti dorinta de a dobandi incredere in tine si fa tot posibilul pentru a o implini.
Gandeste si comporta-te ca o persoana increzatoare in fortele proprii. Pe scurt, prefa-te. Gandeste-te la acele aspecte care diferentiaza o persoana increzatoare de una ce nu sta bine la capitolul incredere in sine.
Asadar, ce face o persoana stapana pe sine?
- Recunoaste atunci cand gresestet; fiecare dintre noi are momente cand greseste, important este sa ne acceptam greselile si sa invatam din ele.
- Nu ii este teama de schimbari. Acestea fac parte din viata noastra. Fie ca vrem sau nu, totul se schimba, chiar si noi ne schimbam.
- Cauta intotdeauna partea plina a paharului.
- Elimina gandurile negative. Gandurile ne influenteaza ingrozitor de mult si ceilalti vor crede intotdeauna numai ceea lasi tu sa se vada. Daca tu esti in permanenta macinata de ganduri negre sau te simti inferioara si ceilalti te vor considera astfel.
- Evita sa stea cocosate.
- Strang cu putere mana.
- Zambesc des.
Planifica si tine minte ca increderea in sine nu este o abilitate innascuta. Soricelul din experiment nu s-ar fi incumetat sa atace un adversar mult mai mare decat el, pentru ca nu incercase niciodata. Si noi ne intimidam atunci cand ne confruntam cu situatii necunoscute. Cea mai la indemana solutie este sa planifici totul, sa te gandesti la ce se poate intampla rau si sa gasesti modalitati de a iesi din situatii negative. Vizualizand situatia/ intalnirea, iti va fi mai usor sa ii faci fata, pentru ca deja te-ai confruntat cu ea, chiar daca acest lucru s-a intamplat numai in plan imaginar.
Atunci cand ai incredere in tine, poti muta munti. Oricine merita sa aiba incredere in fortele proprii. Ce sens are sa iti pui singura bete in roate, sa te gandesti ca nu ai cum sa reusesti?
Sursa ; garbo
"
Jurnalul meu