De ce isi permit doctorii sa fie inumani ?

Sa fie o chestie strict legata de tzara noastra? Multe fete de pe forum care traiesc prin strainatatzuri povestesc cu totul altfel de experiente legate de medici si de sarcini.
La noi in schimb? Ori medici incompetenti de care oricum cei norocosi care se pot informa se feresc, ori medici super-renumiti care nu au timp sa se ocupe propriu-zis de o sarcina anume ci se bazeaza pe mama natura ca isi va face treaba bine iar daca nu si-o face foarte bine, in loc sa te ajute te expediaza rapid ca sa ajunga si la urmatorul portofel bine-voitor.
Dar de ce se intampla asta? Ma tot intreb de ce?
Pe scurt, am fost la 2 medici (poate cei mai populari doi din bucuresti, in orice caz, cei mai laudatzi pe forumuri si liste si listutze) care fara sa clipeasca m-au trimis la chiuretaj la 9 saptamani bazandu-se numai pe o ecografie, fara sa puna absolut nici o intrebare despre mine sau despre sarcina, despre simptome sau despre ce teste am facut, sau orice altceva altceva !! Acum, daca toate femeile informate STIU ca nu trebuie sa te pripesti cu chiuretajul la orice fel de ecografie sau de test, DE CE NU STIU SI DOCTORII ?
Fetelor, incerc un raspuns si ma iertatzi daca supara pe cineva. Pentru ca noi le permitem sa se poarte asa cu noi. Iar dupa ce ne-au expediat le si umflam buzunarele. Cand primim un reuzltat negativ de la un medic dam fuga la altul in loc sa il tragem la socoteala pe primul.
Nu stiu... mi-as dori sa nu mai existe notziunea de "medic ginecolog bun" ci notziunea de "viitoare mamica foarte bine informata" si notziunea de "mamica increzatoare si luptatoare pana la capat".
Doctorii astia care distrug cate o viatza din nepasare (si ce nepasare) ar trebui ridicatzi mai putin in slavi. De ce? Pentru ca la un moment dat o viitoare mamica mai putin informata se duce la ei, si nu stie ca nu trebuie sa aiba incredere in ei doar pentru ca are o reputatie excelenta.
O reputatie excelenta nu ii face din pacate si oameni cu suflete.
Raspunsuri

adalia spune:
quote:
Initial creeata de alinushca
Sa fie o chestie strict legata de tzara noastra? Multe fete de pe forum care traiesc prin strainatatzuri povestesc cu totul altfel de experiente legate de medici si de sarcini.
La noi in schimb? Ori medici incompetenti de care oricum cei norocosi care se pot informa se feresc, ori medici super-renumiti care nu au timp sa se ocupe propriu-zis de o sarcina anume ci se bazeaza pe mama natura ca isi va face treaba bine iar daca nu si-o face foarte bine, in loc sa te ajute te expediaza rapid ca sa ajunga si la urmatorul portofel bine-voitor.
Dar de ce se intampla asta? Ma tot intreb de ce?
Pe scurt, am fost la 2 medici (poate cei mai populari doi din bucuresti, in orice caz, cei mai laudatzi pe forumuri si liste si listutze) care fara sa clipeasca m-au trimis la chiuretaj la 9 saptamani bazandu-se numai pe o ecografie, fara sa puna absolut nici o intrebare despre mine sau despre sarcina, despre simptome sau despre ce teste am facut, sau orice altceva altceva !! Acum, daca toate femeile informate STIU ca nu trebuie sa te pripesti cu chiuretajul la orice fel de ecografie sau de test, DE CE NU STIU SI DOCTORII ?
Fetelor, incerc un raspuns si ma iertatzi daca supara pe cineva. Pentru ca noi le permitem sa se poarte asa cu noi. Iar dupa ce ne-au expediat le si umflam buzunarele. Cand primim un reuzltat negativ de la un medic dam fuga la altul in loc sa il tragem la socoteala pe primul.
Nu stiu... mi-as dori sa nu mai existe notziunea de "medic ginecolog bun" ci notziunea de "viitoare mamica foarte bine informata" si notziunea de "mamica increzatoare si luptatoare pana la capat".
Doctorii astia care distrug cate o viatza din nepasare (si ce nepasare) ar trebui ridicatzi mai putin in slavi. De ce? Pentru ca la un moment dat o viitoare mamica mai putin informata se duce la ei, si nu stie ca nu trebuie sa aiba incredere in ei doar pentru ca are o reputatie excelenta.
de acord cu tot ce ai spus-lasa-ma sa ghicesc--este vb de iosup si tutunaru,nu?
adalia

a happy mom-to-be

Androix spune:
Mda si parerea mea este ca vorbesti frumos dar nu spui nimic daca nu vorbesti pe fata despre ce s-a intamplat.
Andreea, mama de Filip si Georgia

laura_dimitris spune:
Alinus, imi pare tare rau pentru ce ai patit !!!!
Din pacate regretele sunt tardive... Tu si altele ca tine raman cu durerea in suflet iar ei cu banii luati...
Ma gandesc - si m-am gandit la asta de nenumarate ori - ca greseala este omeneasca... Eu insami am gresit odata la al meu serviciu si, daca nu se rezolva problema eram buna de plata 2 mil de euro de nu avea neam de neamul meu bani sa acopar prejudiciul. Si nu am facut altceva ci, intr-o clipa de neatentie si oboseala, sa trec o adresa gresita pe un plic postal...
Din pacate - in cazul doctorilor - greseala lor inseamna durere, inseamna de cele mai multe ori o pierdere incomensurabila!
Din cauza aceasta si in virtutea juramatului lui Hipocrate depus ar trebui sa fie atenti, sa fie odihniti, sa fie devotati, sa fie...
Ma simt fooarte prost fata de tine pentru ca - oarecum - te-am incurajat atunci cand iti era frica de durerea operatiei in sine, spunandu-ti ca este un medic bun. De fapt, ti-am relatat experienta mea in acel caz... ti-am spus ca nu au fost complicatii dupa, ca nu m-a durut...
Poate trebuia sa-ti spun si de ce nu l-am ales sa nasc cu el acum, pe al doilea copil...
Asa cum spuneai si tu...
Un medic celebru nu-ti garanteaza nimic uneori !
Eu il cunosc de vreo 7 ani. Mergeam la el la un cabinet obscur in militari. Nu-ti descriu ce frumos se purta... cat timp imi acorda...
M-a impresionat iubirea lui pentru copii.
Dupa ce am ramas insarcinata cu primul copil, la cateva lui deja nu mai lucra in acel cabinet. A trebuit sa merg la CMU. Unde trebuia sa astept o luna pentru o vizita. Am observat ca timpul "discutiilor" se reducea treptat pe parcursul celor 9 luni...
Acum, cand am incercat sa fac o programare la CMU inainte de a ramane gravida sa-l intreb daca este totul ok mi s-a spus ca trebuie sa asptept 2 luni....
Mi-am dat seama ca este si mai "aglomerat' decat era acum 4 ani cand am nascut...
Cred in continuare ca este un medic foarte bun. Profesional vorbind. Si mie, sincera sa fiu mi se parea si simpatic.
Dar, neatentia, usurinta de care a dat dovada in cazul tau nu stiu daca poate fi scuzata...
Imi pare tare tare rau !!!!
Uneori mi se pare o loterie totul...
Laura 8+ si Dimitrakis 25.04.2003

alinushca spune:
Adalia, ti-am raspuns pe e-mail, ca sa nu suparam pe nimeni. Sigur ca toate ne dorim sa avem incredere in doctorii nostri! Cum altfel?!
Dar uite ca uneori trebuie sa incercam sa avem mai multa incredere in natura decat in sfaturile lor.

irinabobe spune:
andreea nu trebuie sa sari asa. probabil ca alinush e putin cam suparata si nu a realizat ca nu a scris toata povestea si aici (si stai linistita ca nu e vorba de marele tutu), in schimb a scris la odiseea de februarie si la durerea pierderii unei sarcini.
parerea mea e ca e cazul sa fi un pic mai concilianta era mai simplu sa o intrebi ce s-a intamplat decat sa sari asa.5

liadorian spune:
quote:
Initial creeata de alinushca
La fel de adevarat este insa ca un om cu suflet nu e neaparat si un bun profesionist...
Am fost in situatia de a primi vesti proaste de la un medic. Eu personal, si tin sa subliniez ca vorbesc doar in numele meu, fara sa generalizez, am considerat ca merita incredere nu doctorul care m-a tinut de mana si m-a privit cu compasiune, ci acela care mi-a expus obiectiv situatia mea, care mi-a prezentat alternativele si m-a ajutat sa iau o decizie informata.
Eu una nu merg niciodata la medic asteptand de la el salvarea. Sunt mereu constienta de faptul ca un doctor nu e atotputernic si nici atotstiutor, ci doar cineva care, in limita competentelor lui si a resurselor materiale de care dispune, ma ajuta, ma asista intr-o problema de sanatate. Atat. Ceea ce deja mi se pare foarte mult...
Inca o data, vorbesc strict din punctul meu de vedere. Stiu ca subiectul e sensibil si poate starni usor pasiuni.

Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!

claucia spune:
Nu cred ca este vorba despre Iosup si Tutunaru, insa pana la urma care este mesajul? Sa nu avem incredere in doctori ca pot gresi (foarte adevarat) sa nu avem incredere in teste ca pot gresi (si asta este adevarat) ce facem atunci?
Credem in ce si in cine? In noi nu prea ne descurcam, nu avem specializare nici de dr nici de eco nici de nimic.
Din cate am inteles ai facut un chiuretaj recomandat de catre 2 dr pentru ca era o sarcina fara embrion, si rezultatul de la BHCG era in prima instanta 5 sau 0,5 si ulterior ai aflat ca era mare de tot.
Asta am citit la odisee la mamici la voi (scuze, am vrut sa vad la ce te referi) insa dupa parerea mea o colega de-a ta de odisee - Micsunea parca ti-a dat o explicatie foarte plauzibila - ou clar - caz in care creste BHCG insa nu este o sarcina, neexistand embrion.
Acum, sincer, nu ai ce face inafara de a chinui tu pe tine, nu stii daca doctorii au gresit si NU AI DE UNDE SA STII din pacate acum, ar trebui sa mergi mai departe si sa crezi ca ai facut bine pentru ca nu exista cale de intors si pentru binele tau.
Multa bafta si 36 implinite
am intrat in 37 Alessia Maria
bb mic

Alé spune:
Cam asta a patit alinushca:
PS am copiat de la subiectul "durerea unei pierderi de sarcina" - deci nu comit o indiscretie.
quote:
Originally posted by alinushca
Fetelor... m-am hotarat sa pun si aici topicul, si pentru ca sa ma mai racoresc dar mai ales ca sa ajute poate cuiva ce mi s-a intamplat! Nu pot sa cred. Saptamana trecuta am luat hotararea de a face chiuretaj dupa ce cu o saptamana inainte (la 9+ saptamani) facusem 2 ecografii la care nu se vedea embrionul. Am facut un beta HCG ca sa fiu sigura ca nu e acolo bebe. L-am facut exact la o zi dupa ecografii. Nasa mea de cununie lucreaza la laboratorul unde le-am facut. Ea m-a sunat in aceeasi zi si mi-a zis ca rezultatul este 5 (asa am inteles eu, pentru ca azi mi-a spus ca rezultatul era 0,5 ....). Asa nu a mai existat indoiala in mintea mea ca trebuie sa ma duc la chiuretaj. Mai ales ca 2 doctori super-renumiti erau absolut convinsi de la bun inceput ca trebuie chiuretaj, singura lor explicatie fiind "stie natura ce face".
Azi am fost sa iau rezultatele la analizele pe care le facusem acum 2 saptamani (analizele de primul trimestru + beta HCG). Analizele stiam ca au iesit toate bune. Ma duceam sa le iau doar ca sa le am pentru sarcina urmatoare.
Rezultatul beta HCG-ului: 103248 mUI/mL !!!
Mi s-a facut rau. La cate cazuri am auzit in care la ecografie nu s-a vazut nimic dar mamele au asteptat si a fost bine... daca as fi vazut rezultatul asta acum o saptamana in NICI UN CAZ nu ma duceam la chiuretaj. Mai asteptam si 2 - 3 saptamani pana sa fac chiuretajul daca chiar era cazul.
Asta e povestea. Probabil voi stiati deja ca nu trebuie sa aveti incredere in absolut nimeni si nici in teste si nici in doctori.
Offf..

mandarinutza spune:
Alinsushca, imi pare tare rau pentru pierderea suferita si inteleg durerea. Stiu ca nu e usor sa treci peste si sa o iei de la capat.
Stiu ca te intrebi de ce tu? E foarte greu si in general nu gasesti raspunsul. Trebuie sa fii optimista si sa o mergi mai departe, si daca nu esti multumita de medicul curant, mai bine schimba-l acum, astfel la urmatoarea sarcina sa fii cu inima impacata.
Si eu am pierdut anul trecut o sarcina-oprita in evolutie. Doctorita care imi urmarea sarcina mi-a spus foarte finut si incercand sa ma menajeze ca bebe nu mai are activitate cardiaca si ca probabil s-a oprit in evolutie, dar mi-a zis sa ma duc sa mai fac o ecografie ca sa fim siguri. Am mai facut o eco la alt centru medical, rezultatul a fost acelasi si a doua m-am internat la spital unde doctorita mea m-a mai trimis la inca o eco 3d facuta de ecografistul spitalului si de-abia dupa aceste 3 rezultate mi-a facut chiuretajul. Am tot respectul pentru cum s-a purtat cu mine, si acum tot dansa imi monitorizeaza sarcina.
Mandarinutza 29+
Antonia Maria
Poze

Alé spune:
Si acum sa-ti spun parerea mea:
Hai sa vezi un embrion la 9 saptamani si 4 zile aici. Are 2,7 cm si forma de omulet.
Chiar crezi ca doi medici diferiti l-ar fi putut "rata"? Mai ales ca zici ca medicii sunt buni, deci banuiesc ca si dotati cu aparatura capabila.
Mai cercetez un pic valoarea HCG-ului, pt ca mi se pare extrem de mare pt 7 saptamani (adica 103248) si revin si cu restul opiniei mele.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |