Cand apare lapticul?

Vad fete care au scurgeri din sani sau chiar "laptic" inca de la saptamanile 25-28. Eu ma apropii de saptamana 32 si inca nu am scurgeri. Gasesc eu niste chestii in sfarc, pe care le scot la baie...dar nu pot sa spun ca am vazut vreodata sfarcul UD in adevaratul sens al cuvantului. E grav, e cam tarziu pentru mine? E cazul sa fac ceva? Mentionez ca sanii mei care in mod normal sunt f mari (cupa B/C), acuma sunt imensi, inca de la inceputul sarcinii, de cu greu imi gasesc sutiene pe masura.... deci premizele ar fi bune, si totusi nu vad scurgeri de niciun fel si ma intreb de ce toata lumea are si eu nu!
sapt. 31 cu
maricel in burtica
Raspunsuri

madau spune:
N-are nici o legatura daca ai sau nu scurgeri inainte de a naste cu cantitatea de lapte dupa ce nasti, la fel cum nici dimensiunile bustului nu sunt relevante. Din cate stiu eu...femeile cu sanii mai mici trebuie sa alapteze mai des ptr ca n-au asa "capacitate de depozitare"..insa in rest mecanismul e la fel. Nici eu n-am avut nici o picatura de laptic inainte de a naste, si apoi aveam de hraneam vreo 10 copiiMadau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

nikol31 spune:
eu nu cred ca sunt motive de ingrijorare. si eu am niste scurgeri din sani, de fapt nu sunt scurgeri, niste chestii care se inatresc pe sfarcuri si pe care le curat la fiecare dus. am intrebat ginecologul ce sunt astea si mi-a spus ca este colostru si sa fiu fericita ca voi avea laptic. dar i-am spus ca nu am scurgeri de laptic, numai intariturile alea. si mi-a spus ca ceea ce am este de fapt lapticul, care acum este colostru si va fi laptic dupa nastere. sunt gravidute care nu am deloc acesta scurgere pe perioada sarcinii, si abia dupa nastere vor produce acet colostru. asa ca stai linistita, ca vei fi o mamica care isi va alapta puiutul mult timp. 29+

Nonna76 spune:
witchy_witch eu zic sa stai linistiata. La primul copil mi-a venit laptele la 3 zile dupa ce am nascut si sa stii ca am alaptat pina la 1 an pe bebe. bebele beu nu a mincat lapte praf.Nici acum nu am colostru cu toate ca sunt la a doua sarcina.
Numai bine.
Monica34+ (andrei) si Vlad 4+

claucia spune:
Si eu am niste chestii pe sani, vad la dus si curat acolo, zgandar un pic sfarcurile, si daca strangi un pic (dar nu de sfarc numai, ci de mamelon cu totul, cu miscare catre sfarc, asa am citit ca glandele sunt mai ales sub sfarc si acolo va stimula gurita lui bebe si le va apasa), in fine daca strang asa cum am spus, la un moment dat apare o picatura transparenta si repede ma opresc, dar ma bucur.
Nu stiu de ce ma bucur ca intr-adevar lapticul poate veni la 2-3 zile dupa nastere fara nici o scurgere in prealabil.
La fel si marimea bustului, cica are de-a face cu grasimea de pe sani depozitata genetic, iar alaptarea are de-a face cu glandele care vor secreta cu siguranta laptic.
Pupilici
Clau35+
(sau 36+ dupa cum spune ecograful...) Alessia Maria
bb mic

lorena_andreianu spune:
Nici eu la prima sarcina n-am avut acele scurgeri si cate vorbe am auzit... Si uite ca pe fiu-meu l-am alaptat exculsiv pana la 9 luni si abia la 1 an l-am intarcat. Si as mai fi avut lapte...
Asa ca, stai linistita, nu e o regula faptul ca ai sau nu scurgeri inainte, cu alaptatul propriu-zis. Altele sunt regulile pentru a avea lapte pentru bb.
Numai bine!
Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani