Cum iti dai seama de pozitia lui BB?

Cum iti dai seama de pozitia lui BB? | Autor: witchy_witch

Link direct la acest mesaj

Sigur fiecare dintre noi are alte "semnale" de la BB pe care stie sa le interpreteze referitor la pozitia lui BB. Ma refer la ultimele saptamani, cand deja pozitia conteaza.

Voi cum va dati seama ce pozitie are bebe? De exemplu la mine incerc dupa sughit... dar desi sughitul il simt acum inspre bazin, sunt momente in care se deplaseaza un pic in sus si mai lateral (spre ficat) si ma si doare rau burta si e tensionata in acele momente, deci cred ca se aseaza aproape transversal, dupa tensiunea din burta.

In schimb nu inteleg in pozitia asta, cu capul in jos, ce poate fi tare si in stanga si in dreapta buricului... doua galmutze mai tari, pe care bebe le impinge in afara, de multe ori DEODATA pe amandoua...

Teoretic acolo ar putea fi doar fundul mai rotunjor, nu!? Ca genunchii sunt mai ascutiti, cred eu..... si chiar daca ar fi genunchii, tot prin zona aia simt si niste "oscioare" care se misca intre miscarile pomenite inainte, deci daca ar fi genunchii aceia mai mari, miscarile de oscioare CE ar putea fi?? Manutze oare? Atat de departe de capsor, ar fi posibil?

Voi cum ii simtiti pe bebei, ce puncte de reper/referinta aveti?

sapt. 31 cu maricel in burtica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Tare m-am amuzat citindu-ti postarea! Exact in pozitia asta sta si domnita Miruna, detaliile sunt exacte, atata doar ca n-as putea nici eu sa-mi imaginez cam in ce pozitie sta! Sincera sa fiu, am renuntat sa mai fac "estimari": atata timp cat la eco s-a vazut ca a facut culbuta iar gine i-a simtit capushorul pozitionat corect, mie imi ajunge. Poate fata sa faca ce nazdravanii vrea ea pe acolo, important e sa iasa cum trebuie!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

witchy_witch parca as fi scris eu.Si bebe al meu sta la fel de se minuneaza tati incercind sa ghiceasca partile corpului. La mine cind se intareste burtica se simt doua gilme mari simetrice fata de buric.
Si noi zicem ca e capusorul si funduletul.
Daca dr. zice ca e bine si are de toate atunci eu zic sa stam linistite ca asus acus vine clipa cind o sa admiram si piciorute si fundulet.
Tare mai sunt nerabdatoare.
V-am pupat fetelor si sa avem copii sanatosi si norocosi si nasteri usoare.

Monica34+(Andrei) si Vlad4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Am gasit un site super, unde poti intelege cum sa desenezi un fel de "harta" a burticii, si ce reprezinta "galmele", cum e galma de genunchi diferita de ce a caputului sau a funduletului, ce reprezinta gadilaturile, etc.... foarte interesant.

Prin urmare am descoperit cu ajutorul lor ca cele 2 galme nu sunt cap sau fundulet, pentru ca sunt extrem de "flexibile" si tot pe acolo se simt si parti "tari" (adica oase), deci sunt GENUNCHII... cica in momentul in care bebe ii intinde, genunchii formeaza si ei galme si seamana cu funduletele sau capsoarele. De asemenea, cele mai puternice lovituri sunt date din picioruse... mainile mai mult "gadila" decat sa doara... iar capsorul este f f tare, poate fi identificat dupa sughit, iar daca nu il simti prea bine inseamna ca este asezat posterior, spre coloana mamei.

Deci la mine bebe e cu capsorul in jos, cu manutele pe acolo pe langa capsor (ca ma gadila cateodata pe acolo exact ca bulele de sampanie) si cu genunchii flexati de o parte si de alta a buricului, pe care ii mai intinde si formeaza galme tari cu ei, dar cand ii intinde de tot ma si loveste ba in coaste, ba in ficat, ba in diafragma si imi da senzatia de palpitatii... Este cu spatele pe coloana mea si cu fata spre buricul meu.

Vesti destul de bune.

Iata si site-ul, care te invata si cum sa il "ajuti" sa se invarta (fara a-l atinge pentru ca risti sa desprinzi placenta, Doamene Fereste), dar si care sunt cele mai bune pozitii pentru "lansare".

http://spinningbabies.com

sapt. 33 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

witchy_witch, grozava descoperirea ta! Ma apuc de citit temeinic!

LIA si domnita Miruna Demetra
Mai avem 4 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

witchy, super siteul! multumim frumos!

Iulia 33+

Mergi la inceput