Gravidutze si Mamici de Cluj (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

era intr-adevar vorba de triplu Test:
Triplu test
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.

OanaAlina

http://bd.lilypie.com/mBK7p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Ripley, sanatete! Si eu experimentez tot felul de stari de la caldura asta, ce ma supara pe mine e tahicardia, spasmele muscul;are...asa ceva nu am avut in prima sarcina! imi place numele ales ptr. domnisoara mica!

Irlandeza, eu zic , ptr. ceva rapid sa suni la nr. dat de Oana la Stamatian. explicai secretarei situatia si roaga sa te introduca pe lista de echo....

Oana-eu am un CEEX ca director si e atata bataie de cap (comenzi care nu vin, deplasari la care acum tre' sa zic pas si se pird banii ca nu ma) lasa sa-i transfer)...plus faza de econtare va fi in octombrie si vreau sa o fac acel tarziu in august-septembrie ca eu am experientza nasterii premature...

Raluca 23+ si mami de Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ripley noi avem cabana in Balcesti,chiar cum intri in Balcesti(daca cunosti satul)pe stanga sunt 2 cabane la fel.Una e a noastra.O sa mergem prin 15-20 iulie,nu stiu exact.Sper sa ne mai racorim si sa ne odihnim.
Numele mazarcii e tare frumos!!!!Imi place mult Iris.E deosebit.
Deja se simte caldura si la noi in birou,unde era de obicei racoare...Acum nu mai am stare...Noroc ca pe campului e numai bine.....

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina

Ramonel21+ Beatrice Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Salutam burticile.
Imi pare rau ca scriu asa de rar si numai cind am nevoie, insa din pacate nu apuc sa scriu mai des :(
Am o mare rugaminte la voi, am scos rezultatele de la triplu test azi si m-am socat, am risc 1:50, ceea ce e f mare din cite am inteles. Am fost planificata la amniocenteza la Gine 1 la stamatian dar sincer nu mi-a inspirat nici un pic de incredere omul ala.
Stiti cumva unde se mai face amniocenteza, cum sunt conditiile in cluj, a mai facut cineva???
Helpp ....

------------------------
Flory 20+
Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

mersi fetelor de raspuns. m-am lamurit si eu cu TT. il stiam, dar nu prescurtat.
Ramo- ma bucur ca ti-ai gasit minge si iti place, abia astept sa ne vedem azi.
pupici
Meli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

pufulet- nu te panica cu rezultatul, am o prietena la care i-a iesit cateva tot asa de rau. si pana la urma a facut niste baieti gemeni sanatosi si frumosi. eu sincer nu stiu unde ai putea merge, poate iti scrie careva dintre fete.
pupici
Meli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Flory, nu stiu pe nimeni care sa fi facut amniocenteza cu Stamatian. Dar eu te-as sfatui sa refaci TT-ul altundeva, stiu 3 persoane cu TT rau la Gine I, refacut in Ungaria si cu rezultate O.K.- ai peste 35 de ani? -valoare e cam mare intr-adevar, Succes !

Raluca 23+ si mami de Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Pufu te rog nu te panica,au mai fost cazuri in care rezultatul a fost gresit.Si copilul a fost sanatos.O sa fie bine,ai sa vezi!!!Tu cati ani ai????

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina

Ramonel21+ Beatrice Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Meli, Mioara voi sunteti pe ultima suta de metri! Tinem pumnii! Doamne ajuta sa aveti nasteri usoare! Ce fain de voi ca va vedeti bebelusii!

Soso, da, la Medstar merg la cabinet! Si eu tot in manastur stau, pe str. Campului! Abi astept sa o vad din nou pe bebelina !

Oana, ma bucur ca esti mai bine ! Chiar nu ti-ar strica un medical ! Pe caldurile astea...

Chiar optimista, Raluca! Si eu tot asa ganduri aveam la inceputul sarcinii! Acum parca nu ma mai adun....Ma omoara caldurile astea, burta creste, dorm tot mai prost, sincer abia astept concediul! Nici la serviciu nu mai dau randamentul dorit, asa ca prenatalul e binevenit! Poate daca nu erau caldurile astea, as mai fi stat ! Vezi tu cum te simti, Doamne ajuta sa fie totul bine !

Meli, de ce nu incearca prietena ta si la alt medic ? Eu asa zic !

Irlandeza, vad ca ti-au raspuns fetele ! Fa-ti mai bine o programare ca sa vii la sigur!

Ripley, imi pare rau de probleme. Si eu mai patesc ! Cu caldura, rau si eu....Tot mai greu ! Si mie imi place numele mazaricii !

Pufulet, imi pare rau ca te-a speriat rezultatul ! Eu cunosc multe persoane care au facut amnio la Gine 1 si totul a decurs bine ! Mult succes, sint convinsa ca totul va fi bine !

Eu am dormit azi noapte bustean, bine cu trezirile de rigoare pt baie. Am visat ca eram intr-o croaziera. Minunat! Asta pt ca visez la concediu....

Gabriela 28+ Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Eu am 32 de ani, deci virsta nu e chiar asa de riscanta din cite stiu eu, insa sunt in sapt 20, se mai poate repeta testul la virsta asta a sarcinii?
In alta parte in Cluj nu stiu unde sa ma duc sa mi-l fac, unde stiti voi ca sunt viabile testele?

------------------------
Flory 20+
Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Mergi la inceput