Medici ginecologi de incredere
Raspunsuri - Pagina 2
florentza spune:
_
Originally posted by Teodora D.
Nu o cunosc pe dna Dima, dar am inteles ca e ginecolog. Atunci care e legatura ei cu anestezia, pe care o face dr. anesteziolog? Si cum nu au bagat pacienta in seama ca nu a adus trusa, din moment ce anestezie i-au facut? Cu ce trusa? Durerea de cap e o consecinta secundara a anesteziei, la unele persoane apare, la unele nu.
_
Sunt de acord cu tine, Teodora.
Si la spitalul unde eu lucrez, sunt rugati bolnavii sa aduca o trusa minima (care costa putin in farmaciile din afara spitalului)pt. starile de voma , in caz de urgenta - antiemetice -(metoclopramid fiole, etc.) - motivul: nu are farmacia spitalului. Ce este de admirat, este faptul ca bolnavii care se externeaza nu isi i-au restul de fiole acasa ci le lasa celor din salon ...
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate ".
Florentza
matildasep spune:
Mai exact, a fost acuzata ca, d-na dr. Dima, nu i-a explicat cum e nasterea cu epidurala, riscurile si avantajele nasterii cu epidurala, fata de cea fara epidurala, sau cu anestezia totala. Felul cum a fost tratata, inainte si dupa operatie, si timp de 5 zile in spital, nu a venit nimeni la ea sa o intrebe cum se simte, timp in care ea avea durerile de cap. Toaleta care trebuia facuta de asistente nu i-a fost facuta cum trebuie, in concluzie, a acuzat-o pe dna dr., pt. ca practic dansa trebuia sa o controleze si dupa nastere; sau daca fatul e bine, dr. nu se mai intereseaza de mama?
In ro, primesti mai multa atentie daca da-i "atentie". Si probabil femeia, nu a avut posibilitatea sa cumpere trusa, sau sa plateasca intreaga echipa, cum face toata lumea cand se duce la spital, si asa a fost tratata.
Cunosc din propria experienta, eu am avut programare prin cezariana, luni la ora 10, asteptam sa intru in operatie. In salon era o pustoica de 18 ani care plangea de durere, si mi-a spus ca, de cand venise, de duminica dupa-amiaza, nu a fost bagata de nimeni in seama, si asta pt. ca era singura, nu venise nimeni la ea, din familie, care sa ofere medicului de garda, ceva. Pana la urma a trebuit sa nasca si ea prin cezariana, dupa un chin, de cateva ore.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
florentza spune:
Ma surprinde f mult si neplacut ce citesc ... nu-mi vine sa cred, parca ar fii vb de o alta persoana!
Cu mine s-a purtat f frumos,ei i-am dat o mica atentie - 3 mil. in 2005, dar la externare (tocmai pt ca am fost f multumita - deci nu avea de unde sa stie daca dau sau nu - si totusi s-a purtat frumos - trecea aproape zilnic sa ma vada, in rest, cand nu trecea, discuta cu asistentele cum m-am simtit si stabilea medicatia in functie de evolutia cezarianei - anestezistei nu i-am dat nimic - n-am vrut, pt o injectie sa-i dau 1 mil-1 mil jumate!!! - am dat, in schimb, asistentelor la toaleta zilnica ... cate 20 mii in 2005.
Nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred !
Florentza
florentza spune:
quote:
Originally posted by matildasep
Mai exact, a fost acuzata ca, d-na dr. Dima, nu i-a explicat cum e nasterea cu epidurala, riscurile si avantajele nasterii cu epidurala, fata de cea fara epidurala, sau cu anestezia totala.
Nici mi-e nu mi-a explicat aceste lucruri, insa putini medici au aceasta atitudine fata de pacient ...
In general, ei considera ca stiu ce au de facut, in functie de evolutia sarcinii si de bolile de care suferi, stabilesc ce anestezie ti se potriveste ... care este ce-a mai buna varianta pt tine.
Florentza
IrinaL spune:
Eu am avut noroc sa cunosc un astfel de doctor, care sa imi explice tot ce doream, sa se lase batut la cap, sunat la orice ora, inclusiv duminica si sa nu dea niciodata vreun semn de enervare. Am nascut cu el primul copil, la Filantropia. Ciresica, daca nu ai gasit pe altcineva intre timp, anunta-ma si iti dau detalii.
Ciresica5 spune:
Buna fetelor,
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre !!!
Irina, poti sa-mi zici, te rog frumos, despre ce medic de la Filantropia este vorba??? Cumva dr. Radulescu???
Numai bine!
IrinaL spune:
Nu e Radulescu, il cheama Hamid. Lucreaza si la Medicover si eu acolo mi-am facut toate vizitele, analizele si ecografiile. Destul de scump, dar dr. e f. misto. Acum cu a doua sarcina tot la el ma duc. Eu am ramas cu o impresie buna si despre maternitatea Filantropia, nu stiu, poate am avut eu noroc, dar si asistentele si dr. neonatolog au fost foarte in regula.
dana d spune:
Se spune ca maternitatea Giulesti ar fi cea mai buna. Eu cred asta cu tarie dar am mai auzit si din gura altora. Eu am nascut acolo prin cezariana de doua ori. Nu am nici un reprosh pt nimeni si pt nimic din acel spital. Chiar si starea precara a cladirii si conditiile modeste comparativ cu alte maternitati cu pretentii, pot fi acceptate si chiar neimportante cand cadrele medicale si medii sunt atat de atente si competente.
Eu am nascut cu domnul doctor Ion Ionut. Un om si un medic extraordinar, pot sa spun ca daca perfectiunea exista el e acela. Foarte competent, amabil si apropiat cu pacienta, foarte atent dupa operatie, venea mereu in vizita si simteai efectiv ca isi da interesul sa-ti fie bine, te asculta, iti raspunde cu rabdare oricat ar fi de grabit. Nu in ultimul rand foarte putin interesat material. Eu apreciez asta foarte mult in ziua de azi, aici se vede cine este cu adevarat OM.
PS, nu mai spun ca nu conteaza, dar este si un tip foc de dragut, parca prea dragut ca barbat ca sa te simti in largul tau ca pacienta...
Din pacate nu prea usor de ajuns la el, chiar eu nu am mai fost la un control de cand am nascut adica de 4 ani si tocmai pt ca nu are o ora de consultatii intr-un anume cabinet. Pur si simplu trebuie sa te duci sa intrebi de el, sa-l cauti in spital, sa astepti sa aiba timp si spatiu sa te consulte...
Fetele mele
onitza spune:
D-na doctor Corina Grigoriu - Municipal. Ma invita si acum sa fac pe bebe 2, este o doctorita profesionista, dulce, mi-a fost foarte bine cand ma consulta, urmarea cu atentie evolutia sarcinii..si am aflat anul trecut ca nu face avorturi....pentur mine a contat si asta....
Daca vrei mai multe detalii sau datele d-nei doc, imi dai PM.
Sanatate
Oana si Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL