mama & bb in acelasi salon la maternitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corneille spune:

Legat tot de acest subiect, v-as fi recunoscatoare daca cineva dintre voi stie care este situatia la Maternitatea Giulesti: bebelusii stau separat de mame sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu am nascut prin cezariana la 12 noaptea si la prinz la ora 1 eram in salon cu bb in brate.ce sa va spun,mandra tare,pana seara cand nu m-a lasat deloc sa dorm.Peste zi nu am putut dormi ca-mi studiai si eu progenitura,iar noaptea am avut concert .Abia la ora 5 dimineata a adormit.A fost un cosmar...brrr...A doua noapte nu am putut dormi caci am avut furia laptelui,m-am trezit dupa doua ore de cand ma culcasem uda toata de lapte ,si toata noaptea am stat pe hol ca sa nu trezesc celelalte doua mamici,folosind pompa de laptic,ca doar nu puteam sa stau cu doua pahare sub,ma intelegeti ,si anume bidonase.Atunci a dormit copilul meu aproapa toata noaptea,dar am avut eu alta treaba.A treia noapte ,deja ma trezea din doua in doua ore sa pape, si numai bine ce atipeam ca trebuia sa ma trezesc.Sau se linistea al meu si incepea altul sa tipe...
Ca sa nu mai spun de paturi,eu si-asa aveam probleme cu coloana din cauza greutatii si paturile alea aveau saltele care erau umplute cu mingi de tenis...si lasate tare pe mijloc,de-mi trebuia extractor sa ies de-acolo.Ce mai incolo-ncoace,pana nu m-am vazut in patul meu nu m-am putut odihni.Si acum ma sperii cand vad caseta filmata in prima mea seara acasa.Aveam niste cearcane pana-n gura.
Daca as mai face un copil,as cere ca macar in prima seara sa dorm singura...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Asa cum spunea Cristina 73,nu cred ca esti mai putin mama daca in primele zile doresti in pic de odihna pentru tine.Eu am nascut prin cezariana si am stat 5 zile in maternitate,cu copilul in camera.Mai erau inca 2,3 mamici cu puiutii lor,bineinteles.Pentru mine a fost un cosmar;cat as fi dat sa pot sa dorm macar o jumatate de ora,dar a fost imposibil;nu am inchis un ochi cat am stat in maternitate,iar cand am ajuns acasa eram terminata,iar greul abia atunci incepea.Ce bine daca in zilele respective as fi putut sa ma odihnesc un pic,imi mai trageam un pic sufletul.Eu nu sunt pentru varianta asta,cel putin la cezariana e ingrozitor,nu puteam sa o iau in brate sa o alaptez,nici sa o schimb,a trebuit sa stea cineva din familie,tot timpul cu mine.Cred ca nu voi uita acele nopti,cand 4 sau 5 bebelusi plangeau,simteam ca-mi pocneste capul de atata zgomot,iar inima simteam ca-mi plesneste de atata oboseala;nu exagerez cu nimic,cel putin, eu asa am perceput ceea ce am trait atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

37 sapt.
nici nu concep sa nu-mi petrec primele ziledin viata copilului meu alaturi de el!prin cate chinuri trece,puiutul mamei,si sa il mai las si eu singur?nu...
de fapt,intrebarea despre rezerva a fost prima pe care am pus-o medicului meu.este adevarat ca cele cateva zile cat voi sta in spital nu voi fi singura.sotul meu ar vrea chiar sa ramana peste noapte cu mine.mama intra in concediu cum am intrat eu in travaliu-44 zile de concediu!!! asa a ei ma vor ajuta,atat cat pot,ca de alaptat...oricat s-ar chinui...:)))
grija pt bebelusul meu m-a facut sa am curajul(!!!)de a naste normal,ca sa ma intremez repede si sa ma pot ocupa bine de el!
cred ca de cateva zile a luat fff in greutate.nu mai pot duce burtica!nu prea mai pot sta in picioare...oare sunt pe cale de a...???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Buna,mamicutelor si celor in devenire.Am citit mesajele voastre si cred ca eu am fost norocoasa.Am nascut la o clinica ,de fapt mai pe romaneste s-ar traduce loc cu moase.Am stat in camera cu bb,asa erau concepute camerele numai ptr o mamica cu bb-ul ei,dar ff spatioase,iar seara,ptr trei seri la rand copilul a dormit la moase jos,ptr ca ziceau ele ca am nevoie de odihna.Mi-o aduceau dimineatza ,apoi peste vreo ora venea si o luau la baita.In ultimele trei seri mi-a lasat-o sa ma obisnuiesc cu ea ,dar venea cate una sa vada ce este cand plangea peste noapte,daca poate sa suga,etc,etc.Cat a dormit la ele i-au dat peste noapte apa cu zahar.
Dupa ce am plecat acasa am avut pentru o luna o femeie care m-a ajutat sa fac curat si sa spal,cu mancarea a fost m-ai greu,de obicei cumpara sotul ceva gatit ,dar noaptea era un adevarat concert.
Va Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Nu stiu, mi se pare aproape inuman pentru mama sa stea si noaptea si ziua in maternitate langa BB dupa epuizanta experienta a nasterii si sarcinii. Eu cred ca vor avea destul timp acasa sa se obisnuiasca impreuna.Ziua, da, dar noaptea...

romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Ca o viitoare mamica, sufleteste, mi-as dori sa-l am pe bb langa mine, dar ratiunea imi spune ca va trebui sa am puteri suficiente ptr. perioada de dupa spital, astfel ca........ar fi indicat ca bb sa stea separat ca sa ma pot odihni dupa efortul nasterii si inainte de marea provocare: aceea de a te vedea acasa, singura cu bebe (si cu tati, dar el e mai panicos ca mine!!!!).

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Eu am stat cu bebelusha mea imediat dupa ce am nascut-o. Dupa trei ore dupa nastere mi-au luat-o sa-i faca prima baita si sa o infeshe ka lumea. Bucuria de a o avea langa mine a fost mai mare decat toata oboseala de dupa nastere. A plans un pic a doua noapte. Dar n-a fost nimik grav. Am tinut-o in barte si am leganat-o. Am asteptat acel moment 9 luni. era absurd sa zic ca vreau sa dorm cand era aici langa mine. dormeam cand dormea si ea, atat ziua cat si noaptea. Aveam acelasi regim cat am stat in maternitate . Nici o secunda nu mi-a parut rau ca e cu mine si nu mi-am dorit sa o tina departe de mine.

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Bravo, Cristina, ca bine ai zis!!! Eu n-am stat cu bebe in salon si tot n-am dormit! Ma stresa rau programul de spital si atmosfera de acolo in general...Darmite daca stateam cu bebe!...Oricum, la mine ar fi fost mai problematic, pentru ca am nascut cu cezariana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si eu am avut posibilitatea de a alege - bb cu mine in rezerva sau la nursery. Ma puteam duce cand vreau eu sa o vad acolo, insa am preferat sa o am cu mine pe timpul zilei. In ultima noapte, am vrut-o sa doarma cu mine si bine am facut... am aflat multe chestii de la fetele de la nursery odata cu problemele aparute in noaptea aceea. M-a ajutat enorm dupa...
Eu cred ca, peste tot poti alege. Nu se poate sa iti impuna sa tii copilul langa tine non-stop.
Mamamariana

Mergi la inceput